יו"ר המחנה הממלכתי ח"כ בני גנץ ממשיך להאשים את הממשלה כי היא לא מחזירה את החטופים משיקולים פוליטיים. בכנס הנהגות התנועה הקיבוצית אמר גנץ: "ממשלת ישראל, לוקחת את הזמן משיקולים פוליטיים ובכך מסכנת את החטופים, מרסקת את הכלכלה, מפלגת את החברה, ופוגעת בביטחון".
בהתייחס לארגון הטרור חמאס אמר גנץ: "מי שיצאו לרצוח אותנו בשבעה באוקטובר, לא יהפכו לתנועה חקלאית. חמאס ישאר חמאס, ולכן חמאס לא ישאר בשלטון – נקודה. אבל כדי שנמשיך לפעול ונסיר את האיום של חמאס – צריך קודם כל להחזיר את החטופים שלנו. היום כל המדינה מסתובבת עם פצע פתוח ומדמם".
"אני שומע את אלו שאומרים שתמיד הבטחנו שנטפל בחמאס, ואם נחזיר את החטופים חמאס יקבלו חסינות. הם טועים. השבעה באוקטובר הוא אירוע מכונן שאחריו מתנהגים אחרת. את הצלקת הזו נישא על גופנו כולנו והיא תהיה תזכורת שאסור שחמאס ישאר מעבר לגבול, ואסור ששום איום רחב היקף ישב על גבולנו – על כל גבולותינו."
עוד אמר כי הוא פועל על מנת לקדם הקמת ממשלה שתפגע בציבור החרדי ותקים ועדת חקירה ממלכתית: "המשימה הגדולה ביותר שאני מוביל היא שאחרי הבחירות הבאות, נקים ממשלת הסכמות לאומית. ממשלה שתיזום ותעבוד למען כל אזרחי המדינה: שתביא למתווה שירות ישראלי אמיתי, שתסדיר את המבנה החוקתי של מדינת ישראל, שתגבש מדיניות ביטחון ותפיסת ביטחון שמותאמת לאיומים, שתקים ועדת חקירה ממלכתית, שתחזק את ההתיישבות, שתטפל בפשיעה, ותוריד את יוקר המחיה. ממשלה שבה נדע להגיע להסכמות על הנושאים הגדולים ולדאוג למה שצריך האזרח הקטן בחיי היומיום. ממשלה שבה אף צד לא יכריע את השני – אלא כזו שתדאג שמדינת ישראל תנצח את אויביה".
גנץ מתמודד לאחרונה עם קריאות מתוך מפלגתו פנימה כי כדאי שיפנה את מקומו לטובת אייזנקוט שיוכל להביא יותר מנדטים. גנץ נאחז בכסאו ומסרב להודיע על פרישה. על רקע זה באות ההצהרות הללו ממי שהסכים להעניק לחרדים את כל מבוקשם בעת שניסה להרכיב בעבר קואליציה.





















לא נוח לכם הבוחשים בערוץ עם הדברים של גנץ ואני אכתוב דברים כדורבנות ואגב ידידי מדוע אתם מופיעים עם אותיות לא עבריות jdn כאשר יש בארסנל אותיות עבריות כל כך יפות יהודים או לא ?
אדון הרשלה גנץ צריך להבין היטב אחת ולתמיד שאי אפשר לדבר כול היום על שמירת-[,"הדמוקרטיה",]-אצלנו כביכול אבל אז לעשות דיקטטורה בפועל בתוך מפלגתך הנוכחית כי זה פשוט מעשה שכולו כול נגוע לו בצביעות ומוסר כפול אשר זועקים להם לשמיים.