מתוך חשבון הטוויטר של טראמפ

טראמפ מפנה אצבע מאשימה כלפי החמאס: "הם משתמשים בחטופים ככלי משחק"

בנאום ארוך וכואב שנשא בגן הורדים בבית הלבן בנוכחות הורי החטוף עידן אלכסנדר, תיאר הנשיא טראמפ את מאמצי הממשל לשחרור החטופים, והסביר כי חמאס מושך בכוונה את הזמן בדרך לעסקה. "הם רוצים לעשות את זה לאט ככל האפשר, כי הם משתמשים בחטופים ככלי משחק" הבהיר הנשיא

כתבות נוספות בנושא:

בנאום ארוך וכואב שנשא בגן הורדים בבית הלבן בנוכחות הוריו של החטוף עידן אלכסנדר, תיאר הנשיא טראמפ את מאמצי הממשל לשחרור החטופים, ואת העמדה הקשוחה של ארגון הטרור חמאס בנוגע לעסקה.

הנשיא האמריקני סיפר בתחילה על החטוף עידן אלכסנדר, שמחזיק באזרחות אמריקנית, ועמד במוקד מאמצי השחרור של הממשל האמריקאי בשבועות האחרונים. "עידן, ילד מניו גרזי, עבר לישראל בשנת 2022 ונלקח כבן ערובה במתקפה האכזרית של השבעה באוקטובר על העם היהודי" תיאר הנשיא, והוסיף: "ועכשיו אומר לכם – זו מתקפה שלעולם לא הייתה מתרחשת, משום שהכסף הגיע מאיראן לחמאס".

"לאיראן לא היה כסף כשהייתי נשיא, הם היו מרוששים" המשיך הנשיא והסביר. "לא היה להם כסף. הם לא נתנו אותו לחמאס. הם לא נתנו אותו לחזבאללה. הם לא נתנו אותו לאף אחד – כי לא היה להם כסף. הם היו כמעט מרוששים. למעשה, הטלתי סנקציות רק אמש – כל נפט שמישהו לוקח מאיראן, אסור לו לעשות עסקים בארצות הברית".

"הבן שלכם היה יכול להיות איתנו היום" הבהיר הנשיא להורי החטוף. "ה-7 באוקטובר לא היה קורה. אני לא יכול לדמיין את הכאב שלכם. אבל כולנו לצדכם. ואנחנו נעשה כל שביכולתנו בזמן מאוד קצר".

בהמשך דבריו תיאר הנשיא את הניסיונות של ארגון הטרור חמאס למשוך זמן במשא ומתן: "כמו שאתם יודעים, המצב שם מתחמם" הבהיר הנשיא. "אני הוצאתי הרבה חטופים. עכשיו לא מוציאים אף אחד. הרבה מהם שוחררו, אבל הם (חמאס) רוצים לעשות את זה לאט ככל האפשר, כי הם משתמשים בהם ככלי משחק. זה דבר נורא, אבל אנחנו עובדים מאוד מאוד קשה כדי להציל את הבן שלכם. יש חדשות שמתפרסמות — חלקן טובות, חלקן רעות — אבל אנחנו עובדים קשה מאוד".

הנשיא הוסיף וסיפר על הפגישה שערך לפני מספר ימים עם כמה שורדי שבי בוושיגנטון, בהם אלי שרעבי, נועה ארגמני ועומר שם טוב. "עשרת בני הערובה ששוחררו – הם הגיעו לפני כשלושה שבועות לחדר הסגלגל, ממש כאן, ואמרו לי שזה היה פשוט נורא" תיאר הנשיא. "אמרתי, 'מעניין', כי אפשר לחשוב שלכל אחד יש איזשהו לב, איזושהי חמלה. שאלתי – ראיתם מאות מחבלי חמאס, נכון? הם חיו בתוך צינור. הם לא ממש חיו בתוך מנהרה – הם חיו על צינור כזה גדול. בקושי יכלו לנשום".

"זה מדהים — אחד מהם היה שם 305 ימים" המשיך הנשיא. "אחד אחר היה שם למעלה מ־500 ימים. אבל אני שחררתי אותם, וזה היה קשה מאוד. הכול היה קשה מאוד. שאלתי – האם אי פעם ראיתם חמלה או אדיבות? מישהו מהשומרים של חמאס – האם מישהו מהם אי פעם הסתכל עליכם ואמר, 'אל תדאג, יהיה בסדר'? או אולי מישהו מהם אמר, 'אני אתן לך קצת לחם נוסף' או איזה דבר קטן לאכול? האם אי פעם נתנו לכם תקווה? הוא אמר: 'לא, אף אחד'".

"אמרתי: אתה מתכוון שאף אחד, במשך שנה וחצי שהיית שם – ואחד היה שם אפילו יותר, אחד פחות – לא הסתכל עליך ואמר מילה טובה? 'לא, הם היו נותנים לנו סטירה בפנים. הם מעולם לא עשו דבר כזה. לא היה אפילו אחד'. אז לא היה אפילו אדם אחד מתוך מאות שאמר, 'אני אתן לך קצת לחם' או 'אני אדאג שתגיע הביתה בשלום?' לא אחד?. זה הדהים אותי, כי גם במצבים הכי נוראיים, יש לפעמים אנשים כאלה. אבל פה — לא אחד".

טראמפ הוסיף שהוא מאמין לכל מילה שאמרו לו השורדים: "הם אמרו את האמת. באמת – הם אמרו את האמת המוחלטת, כשדיברתי איתם על מה שהם עברו, זה היה מדהים. למעשה, הייתי אומר שארבעה או חמישה מהם נראו חזקים ונורמליים, וארבעה או חמישה נראו כאילו עברו גיהינום. אבל כולם עברו את אותו גיהינום. הסתכלתי עליהם ואמרתי, 'אני לא יכול לדמיין מה עברתם, אבל אנחנו נעשה את מה שצריך לעשות'".

"שאלתי אחד מהם שלבש חולצה שכתוב עליה 59 שאלה – שאלתי: 'מה זה 59?'. הוא אמר: 'זה מספר האנשים שעוד נותרו שם'. אמרתי 'טוב, אז נוציא אותם', ושאלתי: 'כולם בחיים?'. ענה לי: '24 בחיים'. אמרתי: '24?'. הוא אמר: 'כן, רק 24'. אז מתוך 59, רק 24 בחיים, והם ידעו – כי הם רק עכשיו יצאו משם. ומה עם השאר 'השאר כולם מתים'".

"דיברתי עם ההורים של האחרים – וכמו שאתם רוצים את הבן היפה שלכם בחזרה, גם הם רוצים את הבן היפה שלהם" סיכם הנשיא, בפנותו שוב אל הורי החטוף. "וברוב המקרים, כמו שאתם יודעים – אלה בנים צעירים. אבל הם רוצים אותם חזרה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

ככ עצוב ומאכזב אלוקייים תרחם עליהם שיצאו מהר אמן

כתבות חדשות באתר

טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
לב מלכים ושרים ביד ה' - טראמפ בשורת התבטאויות מדהימות לקראת ההסכם
ח"כ רוטמן ומלינובסקי סיירו עם הפרויקטור מטעם הרמטכ"ל בשטח שבו יישפטו מחבלי הנוח'בה
זעקת הרגע האחרון: מרן הגרנ"צ הלוי פעלדמאן שליט"א מתגייס להצלת משפחת גר צדק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מעמד הרבבות בבית ליד בהשתתפות האדמו"ר מגור שליט"א. ח"כ גולדקנופף באמירת תהילים
חמישה לוחמים נפצעו בהם אחד קשה במתקפה כפולה של רחפני נפץ בדרום לבנון
"הם ידעו על השידוך לפנינו": הנס המצמרר של האם מירושלים שהרעיד את 'ועד הרבנים'
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ מאיר פרוש: מי שלא פועל בהתאם להוראות של המועצת, לא ראוי להיות נציג אגו"י
אלפי חסידי גור בעצרת מחאה מחוץ לכלא 10 בהשתתפות כ"ק האדמו"ר מגור שליט"א
הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מליאת הכנסת אישרה חסינות לח"כ גוטליב - איש השב"כ עתר לבג"ץ
משטרת ישראל: יו"ש לא תהיה עיר מקלט – 19 עבריינים נעצרו השבוע

הכתבות המעניינות ביותר

ח"כ פרוש מעל דוכן הכנסת: "המשטרה יצאה באופן מאורגן וממוסד לפרעות ביהודים"
ח"כ ינון אזולאי על אלימות המשטרה: "מראה מזעזע, היה חסר רק שיירו להם בראש"
דאגה בעולם התורה: מכתב זעקה מראשי ישיבת פוניב'ז לרפואת הגר"ח ברמן
האמת הכואבת: למה משפחות מפסידות כסף - גם כשההשקעה "כשרה ובטוחה"?
המשטרה מסרבת לבקשת האדמו"ר מגור לביקור בכלא, בגור מאיימים להפוך מעצרת להפגנה
צה"ל חיסל מחבל שהחזיק בחטופים ומפקד מחלקה מגא"ד שפשט לבארי
הפלג הירושלמי מאיים: אם האלימות המשטרתית תימשך – נעתר בקרוב לבג"ץ
דיווח ערבי: זה המהלך שמאחורי השיחות בין ישראל ללבנון
מליאת הכנסת דנה בהענקת חסינות לח"כ טלי גוטליב מפני העמדה לדין

חדש באתר

IRON SWORDS WAR
ח"כ רוטמן ומלינובסקי סיירו עם הפרויקטור מטעם הרמטכ"ל בשטח שבו יישפטו מחבלי הנוח'בה
WhatsApp Image 2026-06-17 at 17-compressed (1)
מעמד הרבבות בבית ליד בהשתתפות האדמו"ר מגור שליט"א. ח"כ גולדקנופף באמירת תהילים
.
חמישה לוחמים נפצעו בהם אחד קשה במתקפה כפולה של רחפני נפץ בדרום לבנון
WhatsApp Video 2026-06-16 at 22.13
ח"כ מאיר פרוש: מי שלא פועל בהתאם להוראות של המועצת, לא ראוי להיות נציג אגו"י

המיוחדים

WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור

גלריות

בעלזא מאנסי מסיבת חומש (2)
חומש סעודה בת"ת דחסידי בעלזא במאנסי ניו יורק
אסיפה של גדולי ומאורי הדור למען ממלכת התורה 'מבצר הכוללים על טהרת הקודש בארה''ק (17)
אסיפה היסטורית של גדולי ומאורי הדור למען ממלכת התורה 'מבצר הכוללים' על טהרת הקודש בארה"ק
כינוס לאברכי חבורת בני חורין קהל חסידי נדבורנה המתנזרים מפגעי הטכנולוגיה צילום שוקי לרר (8)
כינוס חסידי נדבורנה בארה"ק נגד פגעי הטכנולוגיה
הלפרין וואסלוי בוהוש הלוייה (35)
עין לא נותרה יבשה: מסע הלווית הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ב' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ב' בתמוז ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture