הפלסטינים דיווחו הערב (ראשון) על "חגורת אש" ותקיפות מסיביות של צה"ל בצפון הרצועה. במקביל, הלחץ האמריקני להתקדם לעבר עסקה וסיום המלחמה בעזה נמשך – וכך גם המו"מ להסכם בין ישראל לחמאס.
הבוקר פרסם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ קריאה לעסקה שתשיב את 50 החטופים הנותרים: "תעשו את העסקה בעזה, תחזירו את החטופים!!!", כתב טראמפ. זאת אחרי שבשבוע שעבר הצהיר הנשיא כי הוא מעריך שבשבוע הבא תהיה הפסקת אש ברצועת עזה. "אני חושב שאנחנו קרובים, ושבשבוע הקרוב נקבל הפסקת אש", הוא אמר בין השאר.
גורמים מדיניים אמרו לאתר ווינט לפני ישיבת הקבינט שמתכנסת בשעה זו בפיקוד הדרום כי "המגעים לעסקה נמשכים כל העת. אנו מקווים שיהיו התפתחויות בקרוב ועובדים על זה". הם הבהירו, כמו בכל הימים האחרונים, כי "כרגע אין פריצת דרך".
בין האופציות העומדות על הפרק היא העמקת התמרון והגברת הלחץ הצבאי על חמאס. בישראל מעריכים כי ההישגים באיראן השפיעו על חמאס, שהבין שנותנת החסות הגדולה שלו נותרה חבולה ופצועה. "הניצחון הזה לא נעלם מעיני חמאס. אנחנו מקווים שכל הדברים האלה יביאו לעסקה, כמו שחיסול נסראללה והפגיעה בחיזבאללה הביאו בעבר לעסקת חטופים", אמרו גורמים מדיניים.
מקורות בסביבת חמאס טענו כי מצרים פועלת בימים אלה לגיבוש הצעת הפסקת אש חדשה ברצועת עזה, שעשויה לצאת לדרך בשבועיים הקרובים. "יש גמישות מכל הצדדים, ומדובר בהזדמנות חד-פעמית להתקדם להסכם משמעותי, אם כי עדיין אין סיכום סופי". הם טענו כי המלחמה בין ישראל לאיראן "השפיעה על הגישה של חמאס במו"מ", ואמרו כי ארגון הטרור "מגלה נכונות רבה יותר לפשרות ולהתקדמות במשא ומתן".
מוקדם יותר הכריז ראש הממשלה נתניהו בביקור במתקן השב"כ כי נפתחו הזדמנויות לחילוץ חטופים. "אני רוצה לבשר לכם שנפתחו, כפי שאתם בוודאי יודעים, נפתחו הרבה הזדמנויות עכשיו בעקבות הניצחון הזה. קודם כל לחלץ את החטופים", הצהיר רה"מ. "כמובן שאנחנו נצטרך לפתור גם את עניין עזה, להכריע את החמאס, אבל אני מעריך שאנחנו נשיג את שתי המשימות. אבל מעבר זה נפתחות אפשרויות אזוריות רחבות, שבחלק מהן, בעצם כמעט בכולן אתם שותפים".




















