מחבלי חיזבאללה באימון

ארה"ב מנסה לחנוק את חיזבאללה: ההודעה שעשויה לשנות את המפה

משרד האוצר האמריקאי חשף רשת העברות כספים דרך חלפני כספים וחברות מט"ח בלבנון • בין ספטמבר 2024 לפברואר 2025 הועברו מאות מיליוני דולרים מאיראן לחיזבאללה • "לבנון יכולה להיות חופשית אך רק אם חיזבאללה ינוטרל"

כתבות נוספות בנושא:

בניסיון לזרז את הליך פירוק חיזבאללה מנשקו ולסייע למדינת לבנון להתמודד עם ארגון הטרור, משרד האוצר האמריקאי הטיל הסנקציות על שלושה גורמים שסייעו בהעברת עשרות מיליוני דולרים מאיראן לחיזבאללה במהלך שנת 2025, תוך ניצול של חלפני כספים במגזר הפיננסי המבוסס-מזומנים של לבנון. כך עולה מהודעת משרד האוצר האמריקאי.

לפי ההודעה, מאז ינואר 2025 העביר כוח קודס של המשמרות המהפכניים האיראניים מעל מיליארד דולר לחיזבאללה, בעיקר דרך חברות המרת כספים.

"ללבנון יש הזדמנות להיות חופשית, משגשגת ובטוחה – אך זה יכול להתרחש רק אם חיזבאללה ינוטרל לחלוטין ויינתק ממימון ושליטה של איראן", אמר ג'ון ק. הרלי, תת-שר האוצר לענייני טרור ומודיעין פיננסי. "אנו נעבוד עם שותפינו הלבנוניים כדי ליצור כלכלה חזקה שמציבה את האינטרסים של כל האזרחים הלבנוניים במרכז".

העברות דרך רשת חצי-חוקית

משרד האוצר חשף כי הכספים מועברים דרך עסקאות עסקיות סמויות של צוות הכספים של חיזבאללה, כולל דרך מכירת נפט איראני ומוצרים אחרים, לתוך לבנון דרך חלפני כספים מורשים ובלתי מורשים. עסקי המרת מזומנים לא מורשים וחברות שאינן מבצעות בדיקות מספקות על לקוחותיהן מאפשרות לחיזבאללה לנצל את הכלכלה המבוססת-מזומנים של לבנון כדי להלבין כסף בלתי חוקי.

בין ספטמבר 2024 לפברואר 2025, אוסמה ג'אבר, חבר חיזבאללה, אסף או המיר עשרות מיליוני דולרים דרך מספר משני כספים וחברות המרה, חלקן בבעלות או קשורות לחברי חיזבאללה. ג'אבר עובד ישירות עם חלפני כספים וחברות המרת מט"ח לבנוניות, ואוסף אישית כסף עבור חיזבאללה.

פגיעה ביכולות הפיננסיות

היכולת של חיזבאללה לבצע העברות כספיות נפגעה קשות עם קריסת משטר אסד בסוריה בדצמבר 2024, ששימש כמקור תמיכה מרכזי וגשר לאיראן עבור חיזבאללה במשך עשרות שנים. בנוסף, בעקבות חיסולו של מפקד יחידה 4400 של חיזבאללה, מוחמד קאסיר, ראש צוות הכספים של חיזבאללה, באוקטובר 2024, האחריות הפיננסית חולקה בין מספר אנשים.

אלה כוללים את ג'עפר מוחמד קאסיר, בנו של מוחמד קאסיר, שאחראי על ניהול צוות הכספים וכן על תיק הכלכלי היוצר הכנסות של חיזבאללה. באמצע 2025, ג'עפר עבד עם גורמים נוספים לשחזר את ה-Arman 114, מיכלית נפט שנחסמה על ידי ארה"ב ונתפסה על ידי רשויות אינדונזיה ב-2023.

הסנקציות שהוטלו

אוסמה ג'אבר, ג'עפר מוחמד קאסיר וסאמר קסבר סומנו על פי צו ביצועי 13224, בגין מתן סיוע מהותי, מימון או תמיכה טכנולוגית לחיזבאללה.

כתוצאה מהטלת הסנקציות, כל הרכוש והאינטרסים הכלכליים ברכוש של האנשים המוגדרים או החסומים שתוארו לעיל, הנמצאים בארצות הברית או ברשותם או בשליטתם של אזרחים אמריקאים, חסומים ויש לדווח עליהם ל-OFAC. בנוסף, כל ישות שבבעלות, במישרין או בעקיפין, באופן פרטני או במצטבר, ב-50 אחוז או יותר של אדם חסום אחד או יותר, חסומה גם היא. אלא אם כן אושר על ידי רישיון כללי או ספציפי שהונפק על ידי OFAC, או פטור, תקנות OFAC אוסרות בדרך כלל על כל העסקאות על ידי אזרחים אמריקאים או בתוך (או במעבר) ארצות הברית הכרוכות ברכוש או אינטרסים ברכוש של אנשים חסומים.

צה"ל פעל בעבר לא מעט בתחום. בוצעו פעולות שנועדו לפגוע ביכולת הכלכלית של חיזבאללה, בין היתר במהלך מבצע "חיצי הצפון" הותקפו סניפים של הבנק של חיזבאללה "אל-קארד אל-חסן". בתקיפות נפגעו מזומנים של חיזבאללה וכן התקיימה פגיעה במערכות המחשוב של הבנק.

בהמשך ביצע חיל האוויר שורת חיסולים של בכירים בציר הברחות הכספים והעברות המזומנים מאיראן ללבנון. אך נראה כי כל הפעולות לא הצליחו לבלום את שיטפון הכספים שאיראן מעבירה לארגון הטרור השוכן מצפון.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

יפה…לתת לאויבים בראש.

כתבות חדשות באתר

אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווחים באיראן: פיצוצים לאורך רצועת החוף הדרומית ובנמלים אסטרטגיים
ארגון לביא עתר לבג”ץ: להעמיד לדין את ח”כ קריב בפרשת הדלפת הפרוטוקול
המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סמוטריץ' מציג את משוואת ההרתעה: "מי שיתעסק עם ישראל – יפסיד קרקע לנצח"
חוק יסוד לימוד תורה אושר בוועדה: ש"ס ודגל התורה הסכימו לפשרה, אגודת ישראל מתנגדת
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
350 מיליארד שקלים להתעצמות: תוכניתו של נתניהו לעצמאות חימושית של חיל האוויר
הרמטכ"ל: מאות מטוסי קרב בכוננות מיידית, דרוכים לפקודת תקיפה באיראן
מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הידוק הקשרים המסחריים: ישראל והודו חתמו על תוכנית משותפת בתחום המכס
נתניהו למשלחת הסיוע בוונצואלה: "אתם משקמים הריסות וגם יחסים"

הכתבות המעניינות ביותר

טרגדיה באמצע השיעור: נפטר בעל הקורא של חסידות גור, הרב יידל טאוב ז"ל
זכותו תגן עלינו: הסעות יופעלו לציון יום השנה לפטירת מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל
צפו: בתום מבצע נחשפו כלי נשק ועשרות כלי רכב לא תקינים בחברון
בהוראת גדולי ישראל: חוק יסוד לימוד תורה יצומצם לערך היחיד בלבד
השר ניר ברקת יוצא למאבק משפטי נגד חדשות 12: מקים קרן לסיוע לנפגעי הערוץ
דרמה ביוון: מטוס F-16 עלה באש בנמל התעופה בזמן הנחיתה
רבני העיר בני ברק בקריאה לחיזוק גדרי הצניעות באיזור אולמות השמחה
צה"ל ושב''כ חיסלו מחבל ממשתתפי טבח ה-7 באוקטובר
השקל מתחזק: ירידות בשערי הדולר והאירו על רקע הלחימה באיראן
וואטסאפ

חדש באתר

HMPd5PBXwAE_8iI-compressed
דיווחים באיראן: פיצוצים לאורך רצועת החוף הדרומית ובנמלים אסטרטגיים
.
ארגון לביא עתר לבג”ץ: להעמיד לדין את ח”כ קריב בפרשת הדלפת הפרוטוקול
.
סמוטריץ' מציג את משוואת ההרתעה: "מי שיתעסק עם ישראל – יפסיד קרקע לנצח"
WhatsApp Image 2026-07-09 at 20.29
טרגדיה באמצע השיעור: נפטר בעל הקורא של חסידות גור, הרב יידל טאוב ז"ל

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

מראות הילולת הצדיק מעג'ור צילום ארי קופרשטוק (24)
גלריה מסכמת: אלפים בהילולת הצדיק מעג'ור זצוק"ל
הכתרה של הגאון רבי הלל דייטש לרב שכונת אלעד (10)
הגאון רבי הלל דייטש הוכתר לרב שכונת אלעד החדשה
1O0A5337
שמחת בית מישקולץ: המונים בשמחת נישואי נכדת האדמו"ר ממישקולץ
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה -3-001 (66)
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture