דיווח חריג של רשת סקיי ניוז בשפה הערבית מעורר סערה בזירה המדינית והביטחונית. על פי הדיווח, גורם פלשתיני מסר כי הושגו הבנות ראשוניות בין ארגון הטרור חמאס לבין הממשל האמריקני, שבמסגרתן יסכים חמאס להתפרק מנשקו ולמסור מפות מלאות של רשת המנהרות התת-קרקעיות ב־רצועת עזה.
בתמורה, כך נטען, יזכה חמאס להכרה בינלאומית כגוף פוליטי לגיטימי – מהלך שמעורר התנגדות חריפה בישראל.
לפי הדיווח, ההסכם המתגבש יאפשר לבכירים מההנהגה הפוליטית והצבאית של חמאס ששרדו את הלחימה לעזוב את הרצועה מרצון. במסגרת זו, הממשל האמריקני יתחייב כי ישראל לא תפגע בהם בעתיד.
עוד צוין כי שוטרים ואנשי מנגנון אזרחיים לשעבר של חמאס יוכלו להשתלב בממשל העתידי שיפעל בעזה, אשר צפוי להיות מנוהל על ידי כוח בינלאומי. שילובם יהיה כפוף לבדיקה ביטחונית של ארצות הברית וישראל.
על פי אותו מקור, ישראל הביעה הסתייגות עמוקה מהמהלך – ובעיקר מהאפשרות שחמאס ימשיך לפעול בזירה הפלשתינית כגורם פוליטי, גם אם יתפרק מנשקו. מנגד, הרשות הפלשתינית לא הביעה התנגדות עקרונית לדיווח, כל עוד ההבנות יובילו להפסקת אש, לסיום הלחימה ולהאצת תהליך שיקום הרצועה.
נכון לשעה זו, ממשלת ישראל, חמאס והממשל האמריקני לא פרסמו תגובה רשמית לדיווח.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב בחריפות לפרסום: “ככל שהפרסומים נכונים – מדובר בדברים חמורים מאוד. מדינת ישראל יצאה למלחמה כדי להשמיד את חמאס. אין לאף גורם מנדט להלבין את חמאס תחת מעטה של ‘תנועה פוליטית’, ולאפשר למחבליו שהיו אחראים לטבח, לרצח ולאונס – להמשיך להתקיים בעזה”.
בן גביר הדגיש כי חיסול חמאס נותר, לדבריו, “מטרת המלחמה המרכזית”, וכי כל מהלך אחר סותר את רצון הציבור ואת יעדי הלחימה שהוצבו.





















יכירו בהם כגוף לגיטימי, וא״כ יהיה להם לגיטימציה לקנות שוב וחהחזיק בנשק למטרת הגנה לגיטימית, טאז יהיה לגיטימי לרצוח ושוב הגלגל חוזר חלילה