בעקבות אירועי אלימות חריגים שאירעו במהלך השבת האחרונה על ידי גורמי נוער שוליים, כינס השבוע ראש עיריית בני ברק, חנוך זייברט, ישיבה מיוחדת בלשכתו, בהשתתפות כלל גורמי האכיפה, הביטחון והרווחה בעיר.
בישיבה השתתפו ממלא מקום ראש העיר מנחם שפירא, סגני ראש העיר שלמה אלחרר, יהושע מנדל וגדליה סילמן, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק השיטור העירוני יעקב ביטון, מנהל אגף הפיקוח שלומי מלכא, ממלא מקום מנהל האגף לשירותים חברתיים אברהם פדר, ראש מטה ראש העיר ישראל דרנגר, נציגי משטרת ישראל ובהם רפ״ק מארק צפניה ופקד אלעד אמויאל – מפקד השיטור העירוני, וכן מנהל מוקד “רואה” יעקב בורובסקי, מנהלי מחלקת הנוער נחום פלקסר ואליהו לינטופ, עוזר ראש העיר יוסף צימט וגורמים מקצועיים נוספים.
“ביטחון הציבור – ערך עליון”
בפתח הישיבה הדגיש ראש העיר זייברט כי ביטחון התושבים ושמירת הסדר הציבורי הם ערכים עליונים: “העירייה פועלת בנחישות מלאה, יחד עם כלל גורמי האכיפה והקהילה, למיגור כל גילוי של אלימות ולשמירה על הביטחון והשלווה בעיר”.
צעדים אופרטיביים מיידיים
במהלך הישיבה הוחלט על שורת צעדים מיידיים, בהם:
-
תגבור משמעותי של נוכחות כוחות המשטרה ברחבי העיר
-
חיזוק פעילות מוקד “רואה” והרחבת סיורי הביטחון
-
קיום סיורים מותאמים גם בימי שבת, באמצעות כוח ייעודי הפועל בהתאם להנחיות ההלכתיות שנקבעו בעיר
ממלא מקום ראש העיר, מנחם שפירא, ציין כי יש לקבוע צעדים ברורים בשטח: “מדובר במסר חד־משמעי של אפס סובלנות לאלימות, לצד חיזוק האכיפה והנוכחות בכל מוקדי החיכוך”.
סגן ראש העיר שלמה אלחרר הוסיף: “העירייה לא תאפשר פגיעה בביטחון התושבים ובשגרת חייהם. נפעל בכל הכלים העומדים לרשותנו, בשיתוף המשטרה והקהילה, להשבת הסדר ולשמירה על שלום הציבור”.
מדיניות אכיפה נוקשה
נציגי המשטרה הבהירו כי תינקט מדיניות של אפס סובלנות כלפי אלימות, ונדליזם והפרות סדר. לדבריהם, כל עבירה תטופל באופן מיידי, לרבות רישום דוחות, פתיחת הליכים ואכיפה מלאה:
“כל פגיעה בשגרת החיים או בביטחון התושבים תטופל בחומרה וללא פשרות”.
שיתוף פעולה מלא
מנכ״ל העירייה ישראל אירנשטיין סיכם כי ביטחון התושבים ושמירת הסדר הציבורי עומדים בראש סדר העדיפויות: “העירייה, יחד עם משטרת ישראל, תמשיך לפעול בשיתוף פעולה מלא להשבת השקט והביטחון בעיר”.





















אוף זה ממש עצוב המצב הזה. שנשמות מתוקות בעם ישראל הולכות לאיבוד בגלות