הערב (חמישי) נחשף כי אסף שמואלביץ', הנאשם בהתחזות לקצין מילואים ובחדירה לחמ"לים רגישים בפיקוד הדרום, ומשפחתו החליטו לפעול משפטית נגד מי שהפיץ עליו תיאוריות קונספירציה מאז פתיחת החקירה.
באמצעות עורכי הדין נילי שץ ואסף סרעף, הוגשה היום תביעה ראשונה נגד תושב תל אביב ששיתף פוסט ברשתות החברתיות שבו נטען כי שמואלביץ' הוא מרגל שסייע למחבלי הנוח'בה בטבח 7 באוקטובר. בשבועיים הקרובים צפויות להיפתח תביעות נוספות נגד מפיצי הכזבים.
הפרשה עוררה גל שמועות ותיאוריות קונספירציה, שלפיהן שמואלביץ' הופעל כביכול על ידי גורמים פוליטיים או מהמחאה נגד המהפכה המשפטית – טענות שאין להן בסיס. בכתב האישום הובהר כי הנאשם לא פעל בשליחות גורמים עוינים ולא מסר מידע סודי לאויב.
שופטת בית המשפט המחוזי רחל תורן קבעה כי עם סיום המלחמה והפחתת החשש לפגיעה בביטחון המדינה, יש לאפשר לפרסם את שמו של שמואלביץ' ופרטים נוספים מהפרשה כדי להתמודד עם השמועות. לדבריה: "נשמעות תיאוריות קונספירציה שאין להן זכר בכתב האישום… בשל הפרסומים המסולפים קיים אינטרס משותף לפרסם פרטים מפרשה זו ולפזר את הערפל סביבה".





















בגידת השמאל.
לא נשכח. לא נסלח.
סתימת פיות ע"י תביעות לא תצליח להם.
כולם כבר הבינו מה קרה מי בגד ולמה.
אלקים מגן עלינו מפני הערב רב רשעים!!!
הי"ד של ישראל, מהם.
פתאום כן מותר לראות את הפנים של שאר הקצינים לא טשטוש??
לא מעורער ולא כלום! עושים בפרקליטות הכל כדי לחפות על הבגידה.
האדם נמצא בצד הנכון של המפה וד"ל
אולי כדאי למשפחה לשבת בשקט ולטפל בבן שלה?
כמו כן, פגישה אחת ראשונית ועוד בזום ולא פרונטלי על מצב ככ מורכב לא יכולה לתת אינדיקציה מספקת לפסיכיאטר לקבוע מה מצבו של המטופל ולכן יש לבדוק בפוליגרף את המניעים של אותו הפסיכיאטר השמאלן שבדק את הבוגד שמואלוביץ׳ ולבדוק אם קבע דברים נגד שבועתו כרופא אך ורק מאג׳נדה פוליטית