דובר צה"ל הודיע אמש (שישי) כי צה״ל החל בגל תקיפות נגד תשתיות טרור של חיזבאללה בדרום לבנון. על פי דיווח בערוץ הסעודי אל-חדת', בוצעו במהלך הערב יותר מ־17 תקיפות שונות במרחב.
בהודעת דובר צה״ל נמסר כי הותקפו תשתיות וכלים הנדסיים של חיזבאללה, אשר שימשו את הארגון לניסיונות שיקום תשתיות טרור בלבנון. לפי ההודעה, הכלים והתשתיות פעלו במרחב מזרעת א־דאודיה.
עוד צוין כי עצם הימצאותם של הכלים ההנדסיים והשימוש בהם לצורכי שיקום תשתיות טרור מהווים הפרה של ההבנות בין ישראל ללבנון. בצה״ל הדגישו כי הצבא ימשיך לפעול להסרת כל איום על מדינת ישראל ולמניעת שיקום היכולות הצבאיות של חיזבאללה.
מן הצד הלבנוני דווח על תקיפות נרחבות. הרשת הלבנונית אל-מיאדין, המזוהה עם חיזבאללה, מסרה כי מטוסי קרב ישראליים תקפו את אזור ואדי עזה בדרום לבנון. תיעודים שפורסמו מהכפר מסילח, שמדרום לעיר החוף צידון, הראו הפצצות כבדות שהאירו את שמי האזור באור כתום עז. לפי אחד הדיווחים, הותקף גם אולם תצוגה של כלי רכב באזור.
בעיתון הלבנוני אל-אחבאר דווח כי שני בני אדם נפצעו באורח קל בתקיפות באזור הכפר א־דאודיה. לפי אל-מיאדין, אחת התקיפות פגעה במתקן תחזוקה של מחפרים, שלטענת צה״ל שימשו את חיזבאללה לצרכים מבצעיים.
התקיפות בוצעו על רקע המתיחות המתמשכת בגבול הצפון, והמאמצים הישראליים לבלום את ניסיונות חיזבאללה לשקם תשתיות צבאיות בדרום לבנון, בניגוד להבנות שנועדו למנוע הסלמה בגזרה.




















