לראשונה בהיסטוריה נעשה שימוש מבצעי בטילי התקיפה המדויקים לטווח ארוך מסוג PrSM (Precision Strike Missile) במסגרת מבצע Operation Epic Fury, כך נמסר מהפיקוד המרכזי של ארצות הברית (CENTCOM).
על פי ההודעה, הטילים סיפקו יכולת תקיפה עמוקה ומדויקת לטווחים ארוכים במיוחד, שנועדה לפגוע ביעדים אסטרטגיים בעומק שטח האויב.
מפקד הפיקוד המרכזי האמריקאי, האדמירל בראד קופר, אמר: "אני פשוט לא יכול להיות גאה יותר בגברים ובנשים במדים, שמנצלים חדשנות כדי להציב בפני האויב דילמות מבצעיות".
הטיל PrSM נחשב לאחת ממערכות הנשק החדשות והמתקדמות בצבא ארצות הברית, ומיועד להחליף את מערך טילי ה-ATACMS, תוך הגדלת הטווח והדיוק של התקיפות הקרקעיות.
*
כוחות צבא ארצות הברית פגעו או הטביעו מאז תחילת הלחימה יותר מ־20 כלי שיט של המשטר האיראני, כך נמסר מהפיקוד המרכזי של צבא ארה"ב (CENTCOM).
על פי הדיווח, במהלך הלילה האחרון נוספה לרשימת היעדים שנפגעו גם ספינת מלחמה מסוג Soleimani-class, אחת מספינות הקרב המתקדמות של משמרות המהפכה האיראניים.
בפיקוד המרכזי ציינו כי התקיפות הימיות הן חלק מהמערכה הרחבה נגד תשתיות הצבא של איראן, במטרה לפגוע ביכולותיה הצבאיות ולהגביל את חופש הפעולה של המשטר באזור.
*
הפיקוד המרכזי של צבא ארצות הברית (CENTCOM) עדכן כי כוחות אמריקאיים ממשיכים לפעול נגד מערכי הטילים של איראן, תוך תקיפה ממוקדת של משגרי טילים ברחבי המדינה.
בהודעה נמסר כי בזמן שהמשטר האיראני ממשיך לשגר טילים וכטב"מים לעבר אזרחים, הכוחות האמריקאיים פועלים באופן אגרסיבי כדי לאתר ולהשמיד משגרי טילים איראניים באמצעות תקיפות מדויקות.
לדברי גורמים צבאיים, הפעילות מתמקדת בפגיעה בתשתיות השיגור של המשטר במטרה לצמצם את היכולת להוציא לפועל מתקפות נוספות.




















