מנהיג קוריאה הצפונית קים ג'ונג און ממשיך להציג כוח צבאי על רקע המתיחות הגוברת בעולם. לפי דיווחים שפורסמו באתר NK News, קים פיקח מרחוק על ניסוי בטילי שיוט שבוצע מהמשחתת החדשה ביותר של הצי הצפון קוריאני מול החוף המערבי של המדינה. מדובר בניסוי השני שמבצעת פיונגיאנג בתוך שבוע.
הניסוי נועד לבחון את מערכות הפיקוד והשליטה של הצי בתרחישי לחימה, וכן להכין את צוות הספינה לפריסה מבצעית. במסגרת הניסוי שוגרו שישה טילי שיוט מהמשחתת "צ'ו היון" סמוך לנמל נאמפו, והם טסו במשך כמעט שלוש שעות לפני שפגעו במטרות שנקבעו מראש.
התיעוד הרשמי שפורסם לאחר מכן חשף כי לצד קים ישבה בתו הצעירה, קים ג'ו אה בת ה‑13. גורמי מודיעין בדרום קוריאה מעריכים כי הופעותיה החוזרות לצד אביה באירועים צבאיים מרכזיים אינן מקריות, וכי היא עשויה להיות מי שמוכשרת לשמש בעתיד כיורשת לשלטון.
לאחר הניסוי המוצלח הורה קים כי המשחתות העתידיות של הצי, המתוכננות במשקלים של 5,000 ו‑8,000 טון, יצוידו במערכות נשק על־קוליות במקום בתותחים אוטומטיים. לדבריו, מהלך זה נועד לשפר את יכולות התקיפה ארוכות הטווח של המדינה.
במקביל להפגנת העוצמה הצבאית, מתרחש מאחורי הקלעים מאבק גיאופוליטי על ההשפעה בקוריאה הצפונית. לפי תחקיר של סוכנות הידיעות רויטרס, סין פועלת בתקופה האחרונה לחזק מחדש את קשריה עם פיונגיאנג, הן בתחום הכלכלי והן בתחום המדיני.
המהלך מגיע בין היתר לקראת ביקורו המתוכנן של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בסין, ועל רקע רצונו לחדש את המגעים הישירים עם קים – לראשונה מאז שנת 2019.
בשנים האחרונות התקרבה קוריאה הצפונית דווקא לרוסיה, לה סיפקה נשק וכוחות צבא במסגרת המלחמה באוקראינה בתמורה לאספקת מזון ודלק. כעת נראה כי בייג'ינג מנסה להשיב לעצמה את השפעתה המרכזית על שכנתה המבודדת.
נתוני הסחר בין המדינות מצביעים על מגמה ברורה: הייצוא הסיני לקוריאה הצפונית הגיע בשנה האחרונה לכ‑2.3 מיליארד דולר – הגבוה ביותר מזה שש שנים. לצד זאת, פיונגיאנג מספקת לסין מתכות אסטרטגיות המשמשות לתעשיות מתקדמות, בהן גם תעשיית הטילים.
באופן מפתיע, חלק משמעותי מהייצוא הצפון קוריאני לסין כולל גם מוצרי שיער, פאות וזקנים מלאכותיים המיוצרים במדינה בעלות נמוכה.
בעיר הגבול הסינית דאנדונג, המשמשת מרכז מסחר חשוב בין שתי המדינות, מקווים כי פתיחת הגבולות המלאה תוביל להתאוששות כלכלית לאחר שנים של האטה. גורמים מקומיים מעריכים כי חידוש תנועת הרכבות בין בייג'ינג, דאנדונג ופיונגיאנג – לראשונה מזה שש שנים – עשוי להיות סימן ראשון לכך שהקשרים בין המדינות מתחזקים מחדש.




















