אירוע חריג במערכת הבריאות: חולה שחפת ריאתית שהה במשך מספר ימים במתחם אשפוז תת-קרקעי בבית החולים שיבא, וחשף מאות מטופלים ואנשי צוות למחלה מדבקת ומסוכנת.
מבדיקה ראשונית של משרד הבריאות עולה כי כ-750 מטופלים נחשפו, בהם כ-300 תינוקות וילודים, לצד כ-1,900 עובדים ומלווים ששהו במקום. בעקבות המקרה נפתחה חקירה אפידמיולוגית רחבה לאיתור כלל הנחשפים והערכת הסיכון.
שחפת נחשבת למחלה חיידקית מדבקת המועברת דרך האוויר, בעיקר בעת שיעול או עיטוש של חולה פעיל. למרות שקצב ההדבקה אינו מהיר כמו במחלות ויראליות, חשיפה ממושכת בחלל סגור מעלה משמעותית את הסיכון להידבקות.
המקרה הנוכחי מעורר דאגה מיוחדת בשל תנאי השהייה במתחם התת-קרקעי, שבו האוורור מוגבל ואין הפרדה מלאה בין השוהים. בניגוד למחלקות רגילות, מדובר בסביבה שאינה מותאמת למניעת הדבקות, מה שמקשה על שליטה בתנועת האוויר ועל בידוד מוקדם של חולים.
גורמים רפואיים מציינים כי תינוקות ואנשים עם מערכת חיסון מוחלשת נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח מחלה פעילה. יחד עם זאת, מדגישים כי לא כל חשיפה מובילה להדבקה, ובמקרים רבים ניתן לאתר את הנדבקים ולטפל בהם בזמן.
ללא טיפול מתאים, שיעור התמותה משחפת עלול להגיע לעשרות אחוזים, אך כאשר המחלה מאובחנת מוקדם ומטופלת באנטיביוטיקה, הסיכון פוחת באופן משמעותי.
כעת מתמקדים במערכת הבריאות באיתור מהיר של הנחשפים, ביצוע בדיקות ומעקב רפואי, בניסיון למנוע התפתחות של מוקדי הדבקה נוספים.





















אוי וייי…. ממשיכים להלך אימים עלינו , גם תוך כדי מלחמה.
אין וירוסים . המצאה של הרפואה.
כדאי לשמוע את ד"ר טום קוון המסביר היטב על התרמית הגדולה של הרפואה.והוא לא היחיד.
מקוה שיפרסמו את זה. חבל להבהיל סתם את הציבור.