כ"ק מרן האדמו"ר מצאנז שליט"א. צילום: דניאל נפוסי

"עוקרי הדת – לא מזרע בית ישראל": כ"ק מרן האדמו"ר מצאנז בנאום חריף בעברית

בנאום חריף ביותר בשפה העברית, תקף כ"ק מרן האדמו"ר מצאנז שליט"א את מערכת המשפט והיועמ"שית. בכינוס למען 'קרן עולם התורה' בבני ברק: "עוקרי הדת לא מזרע בית ישראל המה, השנאה הכבושה הזאת לא באה מבני אברהם יצחק ויעקב"

כתבות נוספות בנושא:

כ"ק מרן האדמו"ר מצאנז שליט"א נשא אמש (ראשון) נאום חריף ביותר בכינוס גדולי ישראל למען 'קרן עולם התורה' בבני ברק, בו תיאר את המערכה סביב לומדי התורה כמלחמה רוחנית, וקרא לכלל ישראל להירתם בתמיכה כספית בהחזקת התורה.

הקלטת הנאום המלא:

play-rounded-fill

האדמו"ר פתח בפרשת השבוע שקראו בה, ועמד על הפסוק "וכי תבואו מלחמה בארצכם על הצר הצורר אתכם". לדבריו, התורה רומזת כי יבוא זמן שבו המלחמה תתחולל בתוך הארץ פנימה – מלחמה רוחנית נגד המבקשים לעקור תורה מישראל. האדמו"ר הזכיר דברים ששמע מאביו זצ"ל בשם צדיקים מדורות קודמים, שעיקר הצרה בעקבתא דמשיחא ובמלחמת גוג ומגוג יהיה במישור הרוחני.

בהמשך הדגיש כ"ק מרן האדמו"ר את מרכזיותה של התורה בקיום העם. "המלחמה נגד לומדי התורה, זו סכנה מוחשית לכל העם היושב בציון", אמר, והוסיף כי רק התורה מגינה ומצילה את עם ישראל. לדבריו, דווקא משום שכוחו של עם ישראל נעוץ בתורה, מתקבצים הקמים נגדה. עם זאת הביע ביטחון כי התורה תנצח וכי לומדיה יוסיפו לשבת בהיכלי הישיבות בקדושה ובטהרה, חרף הניסיונות והקשיים.

כ"ק מרן האדמו"ר הביע הוקרה גדולה לגדולי התורה המוסרים נפשם למען החזקת עולם התורה, "נוסעים, מטלטלים עצמם, כדי שהתורה לא תיפסק". בסיום דבריו בירך את מרביצי התורה וזקני הדור באריכות ימים, וחתם בתפילה לישועת עם ישראל ולגאולה השלמה במהרה.

משא כ"ק מרן אדמו"ר מצאנז שליט"א בכינוס גדו"י למען 'קרן עולם התורה' בבני ברק | הנאום המלא

הנאום המלא:

play-rounded-fill

"מרנן ורבנן, השם יאריך ימיהם ושנותם בטוב ובנעימים. בשבת שעברה עלינו, קראנו בתורה, "וְכִי תָבֹאוּ מִלְחָמָה בְּאַרְצְכֶם עַל הַצַּר הַצֹּרֵר אֶתְכֶם וַהֲרֵעֹתֶם בַּחֲצֹצְרֹת, וְנִזְכַּרְתֶּם לִפְנֵי ה' אֱלֹקיכֶם, וְנוֹשַׁעְתֶּם מֵאֹיְבֵיכֶם".

"אני לא חושב שצריך עכשיו דרשות להאריך ולעכב את הציבור הקדוש. מה נאמר ומה נדבר? הפסוק אומר, מה פרוש "עַל הַצַּר הַצֹּרֵר אֶתְכֶם"? אם כתוב, "וְכִי תָבֹאוּ מִלְחָמָה בְּאַרְצְכֶם", ודאי זה נגד האויב. אבל התורה הקדושה מרמזת לנו מרמזת לנו, יבוא זמן שהמלחמה תהיה "בתוך ארצכם", בפנים, בתוך הארץ.

"זה המלחמה הכי גדולה, "מִלְחָמָה לַה' בַּעֲמָלֵק", מלחמה נגד הערב-רב, נגד אלה שרוצים לעקור תורה מישראל, שיהיה חס ושלום 'ככל העם בית ישראל'.

"כבר הרבה זמן, לפני שישים שנה, שמעתי מאבא זכרונו לברכה, בשם צדיקים קודמים, שעיקר הצרה בעקבתא דמשיחא, מלחמת גוג ומגוג, יהיה מלחמה רוחנית. על זה אומר רבי יוחנן "ייתי ולא אחמיני". בעל הטורים אומר, על הפסוק הזה, שזה רמז למלחמת גוג ומגוג, "וְכִי תָבֹאוּ מִלְחָמָה בְּאַרְצְכֶם", בתוך הארץ, בתוך ארץ ישראל ארץ הקדושה. "עַל הַצַּר הַצֹּרֵר אֶתְכֶם", שרוצים לעקור את התורה, שרוצים לבטל ח"ו כל ענייני היהדות.  לומדי התורה, זה רק מסמל את העיקר שביהדות, שבלי תורה אין יהודים, אין יהדות.

"וַהֲרֵעֹתֶם בַּחֲצֹצְרֹת", אנחנו צריכים להתקבץ לזעוק ולהתפלל, המלחמה נגד לומדי התורה, זו סכנה מוחשית לכל העם היושב בציון. אנחנו יודעים את האמת, שרק תורה אגינא מגנא ואצולי מצלא. רק התורה מציל את עם ישראל נגד כל הקמים עלינו ח"ו לכלותינו.

כשהטומאה והסטרא אחרא יודעת שכל גבורת עם ישראל זה התורה, יתקבצו ללחום נגד התורה, בחוצפה, בעזות, ברשעות. אבל כבר אומר החתם סופר, כל זמן שלא התבטלו הפורצים לא התבטלו הגודרים. ברוך השם שהקדוש ברוך הוא נתן לנו את גדולי ומאורי האומה שמוסרים עצמם במסירות נפש ממש. נוסעים, מטלטלים עצמם. כדי שהתורה ח"ו לא תפסק.

"וַהֲרֵעֹתֶם בַּחֲצֹצְרֹת", חשבתי על עוד ווארט, ידוע מהרב הקודש, המגיד הגדול תלמידו הגדול של הבעש"ט הקודש, שאמר שזה שתי מילים, חצי צרות. יש לזה הרבה פירושים על הדברים הקדושים האלה. אבל הדבר הפשוט שחשבתי, הפסוק אומר במעשר שני: "וְצַרְתָּ הַכֶּסֶף בְּיָדְךָ". אומר רבינו הקדוש מליז'נסק, הנועם אלימלך, צריך לעשות צורה על הכסף. הגמרא אומרת, מעות שיש בהן צורה, צריך מעות שיש בהן צורה. לעשות צורה על הכסף, זה שתומכים בכסף ללומדי תורה.

"כשעושים דברים קדושים עם הכסף, הכסף מקבל צורה, צורה של קדושה. כשעולים לירושלים, "לְמַעַן תִּלְמַד לְיִרְאָה אֶת ה' אֱלֹקיךָ כָּל הַיָּמִים". התוספות בבבא בתרא מביא את המדרש, כשעולים לירושלים ללמד תורה, בעד כסף מוציאים שם, לתמוך תורה, נותנים צורה לכסף.

"העצה נגד המלחמה נגד עוקרי הדת, אשר לא מזרע בית ישראל המה, השנאה הכבושה הזאת לא באה מבני אברהם יצחק ויעקב, העצה היא "וַהֲרֵעֹתֶם בַּחֲצֹצְרֹת", יהודים נותנים כספים גדולים, ממש פלא והפלא. נותנים צורה לכסף ובזה הם מתאחדים, זה העניין של מחצית השקל של האיחוד שמראה שיהודים ערבים זה לזה, בזכות הצדקה שיהודים נותנים מתעוררת מדת הרחמים מן השמיים.

"שהקב"ה יאמר לעולמו די ולצרותינו די. אנחנו מאמינים שכל הקשיים, "כָּל כְּלִי יוּצַר עָלַיִךְ לֹא יִצְלָח, וְכָל לָשׁוֹן תָּקוּם אִתָּךְ לַמִּשְׁפָּט תַּרְשִׁיעִי, זֹאת נַחֲלַת עַבְדֵי ה' וְצִדְקָתָם מֵאִתִּי נְאֻם ה'", אומר הנביא, "זאת" זה התורה, כמבואר בזוהר, אין "זאת" אלא תורה.

"מְקוֹם הַמִּשְׁפָּט שָׁמָּה הָרֶשַׁע", וכל מילה מיותרת. אבל ההבטחה היא ש"כָּל כְּלִי יוּצַר עָלַיִךְ לֹא יִצְלָח, וְכָל לָשׁוֹן תָּקוּם אִתָּךְ לַמִּשְׁפָּט תַּרְשִׁיעִי", אנחנו בטוחים שהתורה הקדושה תנצח. ולומדי התורה יישארו בהיכלי התורה והישיבות בקדושה ובטהרה. לא יוכלו ח"ו להרע להם. בוודאי יש ניסיונות, ובוודאי יש קשיים, אנחנו נעבור את כל זה. בטוח שהסוף יהיה "וְנִזְכַּרְתֶּם לִפְנֵי ה' אֱלֹקיכֶם, וְנוֹשַׁעְתֶּם מֵאֹיְבֵיכֶם".

"ייתן הקב"ה חיים ארוכים לכל מרביצי התורה, לכל זקני הדור, ה' יאריך ימיהם ושנותם שיוכלו לעמוד על המשמר עד ביאת משיח צדקנו במהרה בימינו. לכל הקהל הקדוש הזה לכל כלל ישראל, "שומר ישראל שמור שארית ישראל", ונזכה להרביץ תורה במנוחה ובשלווה, ובזכות הזה בוודאי ירומם הקב"ה את קרן ישראל, ונשגב ה' לבדו ביום ההוא, ומלאה הארץ דעה את ה', בגאולה שלמה במהרה בימינו אמן".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

9 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

בס"ד, וראה עוד בקובץ מאמרים לרבי אלחנן וסרמן הי"ד במאמר "אומר אני מעשי למלך" שמביא מהגר"א שהערב רב יותר גרועים מהגויים עי"ש

דברים נפלאים ומרטיטים

גם בעבורם ייסד האדמו"ר זצ"ל את בית הרפואה. ואם יצטרכו יקבלו טיפול ככל אדם.

ציונות/ מדינת ישראל/צה"ל/ גדולי מחללי קדושת עם ישראל בדורות האחרונים !!! לכן אני מתנגד על כל יהודי שלא יהיה בשליטתם או שהוא בחזקת חשוד על האמונה ושמירת התורה והמצוות

נראה לי לבאר את דבריו של הרב'ה 'לעשות צורה על הכסף'… כידוע, מטבע בלי צורה, זה סתם חתיכת מתכת שלא שווה כלום, ורק כשנעשתה עליה צורה שהוחלט עליה, אז היא שוה כמה שאנשים מעריכים אותה…

עוד מעט בורא עולם מטפל בהם

בבקשה לצפות ברב אלחנן בק הצדיק על המלחמה בעמלק (ציונים). אמנם אני חילוני, אך ברור לי לחלוטין כי רק מטרה אחת ליהודים והיא ללמוד תורה. זה עבודת השם הקדושה. בעזרת השם תנצחו את עמלק

מי לוחש לו שקרים על האוזן?

התורה היא אמת
ןאם אתה טוען אחרת אתה חי בשקר
השקר סילף לך טת האמת עצוב

כתבות חדשות באתר

מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ניסיון פיגוע במחסום שועפאט: חשוד התקרב ולא נעצר וחוסל
ראש ממשלת עיראק הגיע לטהרן לחלוק כבוד לקברו של חמינאי
המשפחה מתחננת: "הרב מנחם ז"ל דאג לכולם, מי ידאג ליתום שהשאיר?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שר החוץ האיראני עבאס עראקצ׳י: "התוקפנות האמריקאית תבטיח שהנשיא ישלם מחיר כבד"
בריטניה מזהירה: ערוכים להגן על עצמנו בעקבות איומי איראן
מהפכה במגזר: איך למלא משרות דחופות תוך ימים - ובלי להתפשר על האיכות?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ממשיכים לתוך הלילה: נמשכים החיפושים אחר הפעוט בן 4 שנעדר באשקלון
חשד לאירוע ביטחוני בגדר הגבול עם ירדן
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
''מה הוא רוצה'': טראמפ "הם רוצים עסקה, אבל הם צריכים לחטוף עוד לעולם לא יהיה להם גרעין"
פעילות מבצעית נרחבת של צה"ל בטובאס ובבית פוריק בעקבות פיגועי הדקירה

הכתבות המעניינות ביותר

מחאת השבת: עצומה לביטול קווי תחבורה ציבורית בשבת בצפת
הפתרון לתרחישי חירום? משאיות חשמליות ישמשו כ"סוללות ניידות" לגיבוי רשת החשמל
כשהטוב הופך לשקוף: האויב השקט של הזוגיות
ירושלמים שימו לב: כביש בגין נסגר הלילה לדרום עד מחר בצהריים בשל הנפת גשרי אופניים
העיר העתיקה בירושלים: שריפת חנות חייט, הושגה שליטה מלאה, אין נפגעים
בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן • אדמורי"ם ורבנים מתאבלים על חורבן הבית
''נחמו עמי'': מעל 100 אלף מתפללים פקדו את הכותל המערבי בתשעה באב
בני ברק: ילד רוכב אופניים פונה במצב בינוני לאחר שנפל במהלך הרכיבה
"תספגו מהלומה מוחצת": שר הביטחון ישראל כץ מזהיר את איראן מתקיפה
וואטסאפ

חדש באתר

CORONAVIRUS
מחאת השבת: עצומה לביטול קווי תחבורה ציבורית בשבת בצפת
Gemini_Generated_Image_1jn1t41jn1t41jn1_800x436
הפתרון לתרחישי חירום? משאיות חשמליות ישמשו כ"סוללות ניידות" לגיבוי רשת החשמל
WhatsApp Image 2026-07-23 at 21.39
כשהטוב הופך לשקוף: האויב השקט של הזוגיות
MIDEAST ISRAEL TERROR
ניסיון פיגוע במחסום שועפאט: חשוד התקרב ולא נעצר וחוסל

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גאב''ד מאקאווא שליט''א
בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן • אדמורי"ם ורבנים מתאבלים על חורבן הבית
IMG-20260723-WA0035
"בְּנֵי צִיּוֹן הַיְקָרִים הַמְסֻלָּאִים בַּפָּז": תשעה באב בהיכל ישיבת "מאור התורה"
.
עשרות אלפים הגיעו לכותל; העדשה תיעדה גם מספר פוליטיקאים
.
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture