העימות בין יו"ר ארגון המורים רן ארז לשר החינוך יואב קיש מחריף. במסיבת עיתונאים שערך היום, מתח ארז ביקורת חריפה על התנהלות משרד החינוך והזהיר כי אם לא יחול שינוי במהלך חופשת הקיץ, שנת הלימודים הקרובה לא תיפתח.
לדבריו, העימות החל סביב ההחלטה לנכות את שכרם של מורים בגין יום הלימודים שבוטל בעקבות המצב הביטחוני, למרות שלטענתו קיימו באותו יום למידה מרחוק והכנה לבחינות הבגרות.
ארז טען כי מערכת החינוך סובלת ממחסור במורים, קיצוץ במשאבים, בעיות מיגון והיעדר תכנון ארוך טווח, והוסיף כי משרד החינוך אינו משתף את ארגון המורים בקבלת ההחלטות. "אם לא נצליח להביא לשינוי במהלך הקיץ – שנת הלימודים לא תיפתח", אמר.
במשרד החינוך דחו את הטענות. מלשכת השר יואב קיש נמסר כי ההחלטה על ניכוי השכר התקבלה על ידי משרד האוצר ולא על ידי משרד החינוך, וכי השר דווקא תומך בעמדת המורים בנושא. עוד נמסר כי אם ארגון המורים ינסה להשבית את פתיחת שנת הלימודים, המדינה תפנה לבית הדין לעבודה בבקשה להוציא צווי מניעה, בהתאם להסכם השכר התקף בין הצדדים.





















נראה כמו אחש שצריך להיות בפנסיה כבר 15 שנים.כל שנה הוא מטריל את המערכת
רן ארז הביתה. מספיק. תן לאחרים להוביל. מורה "לספורט". תעשה טובה צא לריצה ואל תחזור. אתה לא לטובת במורים או התלמידים. אפשר לתתת לך את הכסא מתנה ושב בבית עליו
חשבת אולי על זה שרן ארז צודק הפעם? איזו זכות יש להם לנכות שכר אם הם אמרו למורים לא לעבוד באותו יום? זו ממש חוצפה, שהם יספגו את זה, זו הייתה החלטה שלהם לבטל לימודים. בנוסף, רן ארז הוא יו"ר איגוד מקצועי, תפקידו לדאוג למורים ולא לתלמידים.
אתה ממש "גאון", אפס הבנה של המציאות…
רן ארז דמוקטטור של ארגון המורים. אסון למערכת החינוך התנגדות להקל על פיטורי מורים היא אסון למערכת החינוך ופוגע במורים טובים.
איזה מורים אתה בדיוק רוצה שיפטרו…אף אחד לא רוצה בכלל לבוא לעבוד במערכת הזו… אם מפטרים מורה אז אין מישהו שיבוא לעבוד במקומו…איפה אתה חי…אתה לא מחובר למציאות…לפטר אפשר כשיש מישהו שיעשה את העבודה במקומו, מי בדיוק ילמד? עובדים תאיילנדים? אולי אתה מציע שהם גם יעשו לתלמידים מסאז' בכיתות ?
רן ארז צודק, אם הוא לא ידאג למורים, מי ידאג שר החינוך או שר האוצר, כל הכבוד לו, בזכותו עוד אפשר להגיע למכולת.
רן ארז צודק הפעם, תפקידו לדאוג למורים וחא לתלמידים או להורים, הם לא מעניינים בכלל