זה היה צפוי. מיד לאחר היוודע תוצאות הבחירות, ראש הממשלה היוצא, יאיר לפיד, חזר לסורו כמו שרק הוא יודע – להסית נגד המגזר החרדי. לפיד שבנה קריירה על גבם של החרדים בכך שהאשים אותם בהשתמטות מהצבא, שיוון בנטל והטענה שכל מה שמעניין אותם זה כסף, חוזר כעת למקומו הטבעי.
מבחינת לפיד, כל האמצעים כשרים למטרת הכפשת והוצאת דיבת החרדים רעה, כולל סילופים ושקרים. עובדות זה הצד הפחות חזק של ראש הממשלה הקצר בהיסטוריה. שלשום לפיד צייץ בטוויטר מודעה שנתלתה במאה שערים שכביכול מדירה נשים וכו' והאשים כי "הנה התחלנו". אמנם, כאשר מסתכלים באותיות הקטנות של המודעה מגלים כי המודעה נתלתה בכלל בזמן כהונתו שלו ולא כעת. אך כמו שאמרנו העובדות פחות מעניינות. אם המודעה משרתת את האינטרס להסית מגזר שלם באופן מסוכן ונורא, אין בכך שום בעיה.
בתחילת השבוע לפיד הביא כותרת מעיתון דה מרקר בה נטען כי תלמיד חרדי יקבל 22,000 ₪ בשנה כאשר חילוני יקבל רק 18,000. שוב לפיד מסית תוך התעלמות מעובדות. הכתבה שקרית, מסולפת ולא מבוססת כלל. במליאת הכנסת גפני חשף את השקרים בכתבה והוכיח שאין לחרדים אפילו דרישה כזאת, ישנה דרישה שחלקים מהחינוך החרדי יקבלו 55% ממה שמקבלים בחינוך הממלכתי.
פירות ההסתה החלו לתת את אותותיהן כאשר קבוצת ילדות חרדיות מבית ספר בבני ברק הגיעו בתחילתו של שבוע שעבר לגינת שעשועים בשכונת מרום נווה שברמת גן ונתקלו במתקפה קשה מצידה של אישה חילונית תושבת השכונה. "כמו טרמיטים אתן, אל תבואו לכאן", הטיחה בהן האישה.
האישה, שטענה כי הילדות שברו נדנדה, דרשה מהן שלא להגיע לגינה הציבורית. "אנחנו משלמים ארבעה מיליון שקלים לדירה פה, אתן לא שייכות", הטיחה האישה בבנות. "יש לכן את העיר שלכן. אתן לא קשורות בשום אופן וצורה. אנחנו עמים שונים. זה מקום שלנו, אל תבואו אלינו", הוסיפה בארסיות.
בא נדמיין שהמקרה אירע כאשר קבוצת בנות ערביות הגיעו לגינה ואשה צעקה עליהן: "כמו טרמיטים אתן, אל תבואו לכאן", או אז המדינה הייתה רועשת, גועשת ומזועזעת מהגזענות המחרידה. לא הייתה מהדורת חדשות אחת שלא הייתה נפתחת עם הסיפור המזעזע. בלי צל של ספק אשה זו הייתה כיום במעצר תוך המתנה לגזר דין מחמיר ביותר בבית המשפט.
אך כיון שהאשה לא דיברה על המגזר הערבי אלא על החרדי, אוכלי חינם, חשוכים ואפלים, אין בכך שום בעיה. היא בסך הכל אמרה את האמת, אומרים בתקשורת, אכן המגזר החרדי הוא "כמו טרמיטים". מקרה זה הוא פרי ההסתה של גדול המסיתים מכל הזמנים, יאיר לפיד. ליברמן הוא חיקוי עלוב ובלתי מוצלח שרכב על הגל רק לאחרונה, אך מי שייסד את ההסתה הפרועה המסוכנת הוא יאיר לפיד כשהוא ממשיך את דרכו של אביו, טומי, שונא החרדים.
לפיד הישן חזר משום שיודע שכבר אין סיכוי שיישב עם החרדים בממשלה. בנוסף, לאחר הכישלון המביך בבחירות האחרונות, לפיד משתמש בפעולה שכל כך אהובה עליו, שלצערנו הוכיחה את עצמה – "הכה בחרדים והצל את עורך".
היו כאלה שבאו בטענות לפני מספר חודשים לח"כים החרדים, מדוע הם אינם נכנסים לממשלה עם לפיד. את התשובה לכך אנו מקבלים היום. מלבד שאי הכניסה מתבררת כיום כחכמה מבחינה פוליטית משום שהנה לאחר שנה מאז שקמה הממשלה, בימים הקרובים תקום בעז"ה ממשלה ימנית מסורתית. כעת מתברר כי לפיד שניסה בעת האחרונה להצטייר כמי שאינו שונא את החרדים, בתוך תוכו כשהוא נטול אינטרס, השנאה העזה למגזר החרדי נשפכת החוצה ללא מעצורים. כתוצאה מכך בימים האחרונים הרשת מלאה בדברי הסתה וגועל כנגד המגזר החרדי כאשר כאמור מי שאחראי לכל זה הוא לפיד.
במהלך ה-4 שנים הקרובות הציבור החרדי צריך להיות בכוננות ספיגה לקראת חזרתו של לפיד הישן והמסית. במהלך השנים הקרובות יפיצו עלינו אינספור שקרים והכפשות כשהמנצח על כל זה יהיה ראש האופוזיציה המיועד אדון לפיד.
אך מה שצריך להנחות את חברי הכנסת החרדים הוא המשפט שלפיד בעצמו אמר כשר האוצר בשנת תשע"ג לח"כ גפני: "הפסקנו לקבל מכבודו הוראות". ואכן בעוד מספר ימים כשהממשלה המיוחלת סוף סוף תקום חברי הכנסת החרדים צריכים לומר למסיתים המרושעים בכנסת ישראל "שהפסקנו לקבל מכבודכם הוראות". איך ציטט לפיד? "תקפצו לנו".
בנוסף צריך לחוקק חוק שהסתה כנגד המגזר החרדי יחשב כגזענות ומי שיסית יישלח לכלא. כיום הסתה כנגד חרדים היא חוקית, ומשכך אין מי שיעצור את האומרים כי יש לשלוח את החרדים על מריצה למזבלה. החוק ימנע שפיכות דמים. לא פחות. אם המצב יימשך כך שכל איש ציבור או חילוני גס רוח יוכל להכליל ולהסית, בסוף זה עלול להיגמר ברצח.





















לפיד: פקה פקה פקה פקה