מעל 48 שעות חלפו מאז הדברים החמורים שהטיח נפתלי בנט בציבור החרדי. למרות חומרתם של הדברים, דובר צה"ל תא"ל אפי דפרין, טרם מצא לנכון להכחיש את ההאשמה הבזויה של בנט.
בנט בחר באמירה בזויה ומקוממת ואמר בריאיון לרשת ב': "אני אגיד משהו שלא אמרתי בעבר, אבל צריך לומר את זה, ההשתמטות הורגת לנו את החיילים". בנט לא נתן מקום לחשוב שמדובר בפליטת פה, הוא אמר בפה מלא: "זה משפט קשה – ואני עומד מאחורי זה. החיילים שלנו, במיוחד המילואימניקים נשחקים שחיקה קשה, זה פוגע בתפקוד המבצעי, לפעמים לא יכולים להחזיק נקודה שכבר כבשו, אז צריך לסגת ושוב לכבוש וזה עולה בחיי אדם".
הוא הוסיף: "יש 100 אלף חרדים בריאים בגיל גיוס. נגייס אותם בדרך מאוד פשוטה – הפסקה מוחלטת של העברת כספים למי שלא משרת, למי שלא עובד, למי שלא הולך ללמוד בבית ספר שמלמדים בו מתמטיקה ואנגלית, ולא מלמדים לצאת נגד חיילי צה"ל. הדבר שמקיים את ההשתמטות זה עשרות מיליארדי שקלים שהממשלה הזו של נתניהו, דרעי וגולדקנופף מעבירים".
האם דובר צה"ל נוהג להגיב לאמירות של בכירים?
יש לזכור שמדובר באותו דובר צה"ל שלקח לו זמן קצר ממש להגיב ולהכחיש בתוקף את הציטוט האמיתי והמדויק שהציג מזכיר הממשלה עו"ד יוסי פוקס בפני בג"ץ בשם הרמטכ"ל. נזכיר, לפני כשבועיים, במהלך דיון בבג"ץ על הסנקציות על החרדים, ציטט מזכיר הממשלה את דברי אייל זמיר בישיבת הקבינט בדבר החשיבות לקדם את חוק הגיוס.
זמן קצר לאחר מכן, ככל הנראה בעקבות פניית עיתונאים לא חרדים, היה חשוב לדובר צה"ל ליצור את הרושם המטעה כביכול מזכיר הממשלה שיקר לשופטי בג"ץ.
דובר צה"ל פרסם בזמנו הודעה בה נכתב: "נחדד כי הרמטכ"ל התייחס לצורך בחוק גיוס שיענה על צרכיו המיידיים והדחופים של צה"ל, כפי שהוצגו לאורך השנה החולפת ומאז כניסתו לתפקיד. הרמטכ"ל לא הביע תמיכה בחוק גיוס ספציפי כזה או אחר".
דבריו של דפרין הודהדו בתקשורת הכללית, והציגו את דברי מזכיר הממשלה כשקר.
זמן קצר לאחר הודעת דובר צה"ל חשפנו כי תא"ל אפי דפרין התבטא בעצמו בדיוק באותם מונחים של מזכיר הממשלה. וכך אמר דפרין בעצמו: "הרמטכ"ל מחויב להביע את עמדתו, מה שנדרש זה לחוקק את חוק הגיוס. אנחנו נדרשים לחוקק את חוק המילואים, ואנחנו נדרשים להרחיב את מנעד המתגייסים לצה"ל, כדי להרחיב את המשרתים בצה"ל, נדרשים עוד חיילים. ושוב פעם, הרמטכ"ל נדרש להביע את עמדתו בפורומים הרלוונטיים, ושם הוא מביע אותם".
אבל כאשר אדם הנהנה ממעמד של ראש ממשלה לשעבר, מדבר בצורה הנראית כמסיתה בצורה חמורה נגד ציבור שלם, בעודו טוען שבגלל שחרדים לא מתגייסים – נהרגים חיילים בקרב, דובר צה"ל ממשיך לשתוק. נראה שכלל לא אכפת לו ההשלכות של הותרת הטענות הללו באוויר.
לאור חומרת הדברים של בנט, פנינו לדובר צה"ל בבקשת תגובה למספר שאילתות, על מנת להבין האם יש ממש בטענות של נפתלי בנט בדבר נפילת חיילים בקרב – בגלל מחסור בחרדים, אולם דובר צה"ל בחר למסור: "לא נתייחס".
למרבה הצער, את התוצאות של המדיניות של דובר צה"ל, אנחנו עלולים לראות בהתנכלויות נוספות לאזרחים חרדים שומרי חוק, מתוך שנאה.





















אנטישמיות מתוך עמינו מעלה ראש. סופם של כל אלה צפוי.
דפ"ר אין – שכל אוט
זה עוד קשה ?? האמת הרבה יותר מזעזעת ,הם ערב רב בהתנהלות שלהם..
אני חושב שיש קצת בלבול,אסביר:דובר צהל אמור להסביר את עמדת צהל,הרמטכל ולא להתיחס לסוגיות פולטיות [שכמובן מי שמדבר על לומדי התורה לא מבין את חשיבותה באופן כללי וחשיבותה גם מבחינה ביטחונית]אבל דובר צהל לא אמור להתכתש עם צד זה או אחר[אגב מבלי לסטור את האמור לעיל באופן כללי כן חסרים לוחמים והשחיקה גדולה
יש המון לוחמים בחיל החינוך, ובמקהלה הצבאית! יש המון משתמטים שמאלנים, ערבים, צ'רקסים ודרוזים! לא חסר שום לוחם!!!
ואיך בדיוק יעזור חייל חרדי? ינפנף בכרכי גמרא או ספרי קבלה מעשית?
ההשוואה שגויה. אם גורם מסוים מצטט דברים בשם הרמטכ"ל, תפקיד דו"צ להתייחס אליהם ולהכחישם אם הוא סבור שהם לא נאמרו. אין תפקיד דובר צה"ל להתייחס לכל אמירה של פוליטיקאי ביחס לצבא. כמובן זה נכון שבנט מנצל את תחושות המילואימניקים ובני משפחותיהם שעושים מאות ימי מילואים מאז המלחמה כדי להסית באופן מכוער.