באדיבות המצלם

הפרויקט המהפכני שמכניסה סיפוק עצום לאלפי לומדי הדף היומי

עם חשיפת פרויקט 'להתוודע' גם בקרב לומדי הדף היומי בארץ ישראל היא מצליחה לסחוף אחריה אלפי לומדים נלהבים, המציינים את הסיפוק הרב שהחלו לקבל לראשונה בלימוד הדף, בזכות הפרויקט. השיטה שהפכה לדרך לימוד קבוע בכל רחבי ארה"ב, בשפות אידיש ואנגלית, מנגישה כעת את התוכן בשפה מותאמת אישית ללומדי הדף היומי גם בארץ ישראל, זאת לקראת התחלת מסכת נדרים, ויוצרת התלהבות של ממש בקרב הלומדים, מכל העדות והחוגים.

כתבות נוספות בנושא:

 

עם חשיפת פרויקט 'להתוודע' גם בקרב לומדי הדף היומי בארץ ישראל היא מצליחה לסחוף אחריה אלפי לומדים נלהבים, המציינים את הסיפוק הרב שהחלו לקבל לראשונה בלימוד הדף, בזכות הפרויקט.

 

השיטה שהפכה לדרך לימוד קבוע בכל רחבי ארה"ב, בשפות אידיש ואנגלית, מנגישה כעת את התוכן בשפה מותאמת אישית ללומדי הדף היומי גם בארץ ישראל, זאת לקראת התחלת מסכת נדרים, ויוצרת התלהבות של ממש בקרב הלומדים, מכל העדות והחוגים.

 

מדובר במהפכה של ממש, שהצליחה לכבוש את לב לומדי הדף היומי מכל שכבות היהדות החרדית בארה"ב, בשל הייחודיות שלה, בהנגשת קטעי עיון מעמיקים מסוגיות הגמרא הנלמדות על הדף, דבר יום ביומו, בשפה קלה וברורה ושווה לכל נפש. כך כותבים קבוצת עורכי דין חרדים ממנהטן, המנויים על הפרויקט: "מדי יום אנחנו לומדים את הנושאים של הדף היומי, ומגלים כי זה גרם לכולנו להתחבר ללימוד הדף היומי במידה כפולה".

 

 

באמצעות פרויקט 'להתוודע', מקבלים הלומדים הזדמנות להתחבר לעומק לימוד הגמרא, מתוך הבנה אמיתית בסוגיה אחת מהנלמד בדף, כולל דברי המפרשים, ראשונים ואחרונים, דבר יום ביומו. "אנחנו מרגישים כאילו חזרנו לישיבה ומסיימים עם תחושת סיפוק רב", מציין אחד הרבנים בארץ שגילה את הפרויקט בארה"ב והפך למנוי קבוע, "וכל זה בפרק זמן של עד 15 דקות ליום".

 

עיקרי שיטת הלימוד של פרויקט 'להתוודע' רואה אור בעלון יומי המתקבל במייל, פקס, וואטסאפ או באתר 'להתוודע' או באמצעות חוברת לשבועיים מראש לדלת ביתכם, הכולל 2 עמודים בלבד ליום, בו נפרסת כשמלה נושא אחת מהדף היומי, בשפה קלה ומובנת, שווה לכל נפש, תוך ירידה לעומק דברי הראשונים והאחרונים. "העלון מאפשר לי בצורה חדה ומהירה ללקט את כל היהלומים שיש על הדף, כדי להתחבר לעומק הדברים שלמדנו כל יום", מסכם ראש ישיבה נודע מירושלים את התועלת שהוא מפיק מהפרויקט.

 

 

עבור לומדי דף היומי, המתגלגלים בדרכים, ישנה התאמה מיוחדת בדמות שיעורי שמע יומיים של כ-12 דקות על נושא הגליון. השיעורים מועברים על ידי מגידי שיעורים וותיקים ומבוקשים, בשפות עברית, אידיש, אנגלית ועוד.

 

במידה ויש פנאי בידי הלומד להעמיק עוד יותר בתוכן הלימוד, ישנה פלטפורמה מיוחדת המאפשרת התכתבות באתר 'להתוודע', בהתאם לסוגיות הנלמדות וקבלת מענה מידי תלמידי חכמים ומגידי שיעורים נודעים.

 

 

מסתבר כי מארה"ב, הפרויקט הגיע גם לאירופה וגם בריכוזים החרדיים בלונדון ובלגיה הוא הפך להיות שיטה קבועה בשיעורי הדף בבתי המדרש דשם. הבאת השיטה ארצה, מביא את פרויקט 'להתוודע' לקראת ביקוש גובר, בעקבות רבבות לומדי הדף בארץ ישראל. "בשבילי זה כמו חמצן לנשימה" כותב אחד הלומדים הקבועים מלונדון, מגיד שיעור מפורסם, הזוכה לעשרות שומעים מדי יום, "הסוגיה היומית, פותחת פתח לכל אחד מהשיעור להתחבר לעומק השיעור, לכן אני מדפיס את העלון עוד לפני ארוחת הבוקר".

 

כצפוי, זוכה פרויקט 'להתוודע' לעידודם הנלהבת של גדולי ישראל, רבנים וראשי ישיבות, מכל העדות והחוגים, בארה"ב ובאר"י. "מדובר בשיעורים נעימים וערבים על כל דף ודף בש"ס, כתובים עלי גליון בעריכה בסגנון צח בשפה קלה ונעימה, בנוסף על ידי השמעת אותם השיעורים בעל פה על ידי מגידי שיעור וותיקים ומפורסמים הנאמרים בכמה שפות… לכולם יועילו מאמרים אלה להקל עליהם הכנסת העניינים באשר הם בשפה קלה וברורה שוה לכל נפש", מציינים גדולי ישראל במכתבם הנלהב.

 

 

 

 

 

בראשות הפרוייקט עומד הגאון הגדול רבי אהרן רובינפעלד שליט"א, הידוע בספריו הנפלאים תורת הקנינים, תורת המצווה, שכבשו את השוק מזה עשרות שונים, בקרב כל המגזרים והחוגים.

 

יצויין כי העלונים מעוצבים היטב בעריכה מקצועית ופיסוק מרווח, כדי להקל על הקורא, שיוכל להסתפק גם בקריאת קטעים בודדים מתוך התוכן הכולל, המסייע לדברי הלומדים גם לחידוד הזכרון והשינון. "העריכה המקצועית והפיסוק המרווח, מעניק לי את היכולת לזכור את הדברים בצורה ברורה ובהירה".

 

כך גם ציינו גדולי ישראל במכתבם הנלהב, כי פרויקט 'להתוודע' הינו "תכלית נפלאה לתועלת הזכרון והחזרה בעניינים הנלמדים ולהבנת השמועות באופן טוב ומועיל"… או בלשונו הציורי של אחד הרבנים במכתבו, "מחזק ומטעים את הדף היומי להאיר כל דף לראות את עמקות התורה ודברי הלכה שנתגלית מכל סוגיא… עד שנתפלאתי מהדברים המאירים והנעימים בהרחבה ובקיאות מדברי ראשונים ואחרונים ובטוח אני שכל מי שילמוד ישלים את מתיקות הבלאט ויתלבלב לבו בהארת ובהבהרת הדף".

 

גם אנשי מקצוע ומסחר הטרודים בענייניהם רוב היום, מוצאים בעלון סיפוק רב. "אותי זה מרתק באופן אישי, כיצד כל יום מקבלת סוגיא תלמודית אחרת מהדף היומי להסברה תמציתית ומובנת", מסכם רופא באחת מקופות החולים המשתתף בשיעור דף היומי ומסכם את הדברים מתוך העלון.

מאותה סיבה, ישנן קהילות רבות, המוצאות עניין רב בעלוני 'להתוודע' לשימוש עבור לימוד דף הקהילה, דף אנ"ש או דף הכולל, 'דירשו' או 'אורייתא' וכדומה, כשגם הפעם המטרה זהה, למצוא עומק בתוכן הלימוד ולהתחבר ביתר שאת ללימוד. "אנחנו קוראים על זה, טעמו וראו כי טוב ה'", אומרים קבוצת אברכים מאחת הקהילות, "זה לא רק מביא לך תבלין למתיקות הלימוד, אלא אף גם זאת מונע נשירה של לומדים מהדף, כאשר כך הם זוכים להתחבר ללימוד לאורך זמן מתוך סיפוק רב".

 

כך גם מציינים גדולי ישראל במכתבם הנלהב כי מטרת הפרויקט 'להתוודע': "להרבות בחדוותא דשמעתתא ושעשוע של תורה ובכוח מפעל זה להפוך את רבבות אלפי ישראל לומדי הדף כאילו כולם כאחד יושבים בישיבה ומפלפלים בדברי תורה ובזה יתמלא דעה את ה' כמים לים מכסים".

פרויקט 'להתוודע' מגיע בשני מסלולים: מנוי יומי במייל בסך 14 ש"ח (4 $) לחודש ומנוי חוברת דו שבועית בדואר בסך 39 ש"ח (10 $) לחודש.

 

אם גם אתם רציתם להרגיש חיבור ללימוד הדף, נסו את 'להתוודע' עוד היום!

 

טעמו וראו כי טוב ה', אלפי לומדים לא טועים!

 

לחץ כאן להצטרפות

 

 

או חייגו עכשיו:

 

אר"י : 02-9904001    ארה"ב: 718-298-2416   אירופה: 44-203-5193544

[email protected]

 

 

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
המוסד חושף: איראן ניסתה להחדיר חוליית מתנקשים לישראל לשם פגיעה בבכירים
חיפושים נרחבים: ילד בן 4 נעדר, הכוחות נפרסו בחופי אשקלון
השקדן נפטר אחרי סבל עצום: "אפילו ל'ערבים' לא קיבלו אותו בגלל המחלה, מי יחתן את היתומים?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חקירת השריפה בשומרון: מדובר בהצתה; לוחמי האש השיגו שליטה על הלהבות
"שלום מתוך עוצמה": לשכת רה"מ מברכת על הרחבת הסכמי אברהם
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פיגוע דקירה שני בתוך שעות: לוחם צה"ל נפצע קל, המחבל חוסל
ארה"ב וסעודיה חתמו על הסכם לשיתוף פעולה גרעיני אזרחי; מה הוא כולל?
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ: הסכם הגרעין האזרחי עם סעודיה יאושר בכפוף להצטרפותה להסכמי אברהם
הסלמה ביטחונית בקרוב? מספר ראשי ערים החליטו על פתיחת מקלטים

הכתבות המעניינות ביותר

"בְּנֵי צִיּוֹן הַיְקָרִים הַמְסֻלָּאִים בַּפָּז": תשעה באב בהיכל ישיבת "מאור התורה"
המשותף בין חטא המרגלים וחורבן בית המקדש: הפחד והחשש מהתעלות
הפיגוע בשומרון: אחרי נטרול המחבלים הוטל כתר על הכפר הפלסטיני הסמוך
הגה"ק מצאנז קלויזענבורג זצוק"ל בבכיות נוראות על אריכות הגלות לאחר שחרור הכותל תשכ"ז
הגה"ק מצאנז קלויזענבורג זצוק"ל בבכיות נוראות על אריכות הגלות לאחר שחרור הכותל תשכ"ז
הרב מנחם מנדל פומרנץ • מה חזק יותר מן החורבן?
פיגוע דקירה סמוך לאלון מורה: פצוע קשה בזירה בה פרצה שריפה; שני מחבלים נוטרלו
צפו: רגעי הוד ממרן הגרי"ש אלישיב בתפילת מנחה של תשעה באב
ט' באב • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
רוביו מאיים על איראן: המחיר יעלה עוד; טראמפ מאמין ב"ראש תחת עין"
וואטסאפ

חדש באתר

IMG-20260723-WA0058
המוסד חושף: איראן ניסתה להחדיר חוליית מתנקשים לישראל לשם פגיעה בבכירים
Screenshot_20260723_172148_WhatsApp
חיפושים נרחבים: ילד בן 4 נעדר, הכוחות נפרסו בחופי אשקלון
IMG-20260723-WA0042
חקירת השריפה בשומרון: מדובר בהצתה; לוחמי האש השיגו שליטה על הלהבות
IMG-20260723-WA0054
"שלום מתוך עוצמה": לשכת רה"מ מברכת על הרחבת הסכמי אברהם

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

IMG-20260723-WA0035
"בְּנֵי צִיּוֹן הַיְקָרִים הַמְסֻלָּאִים בַּפָּז": תשעה באב בהיכל ישיבת "מאור התורה"
.
עשרות אלפים הגיעו לכותל; העדשה תיעדה גם מספר פוליטיקאים
.
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים
ווארט בקוזמיר קאמרנא שבט הלוי צילום י פריד (1)
שמחת הווארט בחצרות קוזמיר - קאמרנא - שבט הלוי

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture