חשיפת 'קיקפעס': ארגון 'בצלמו' יצא למאבק נגד קבוצת וואטסאפ צהובה במגזר, לאחר שהשמיצה את הארגון. ב'בצלמו' הציעו 2,000 למי שיביא מידע על מפעיל הקבוצה. בארגון כבר התגבשה רשימה סופית של 4 חשודים ובארגון בימים אלו מסיימים את הבדיקות האחרונות. אם כי במהלך השבוע התקבל מידע קצת שונה במשרדי הארגון.
*
חשיפת 'קיפקעס': לראשונה בתולדות חסידות בעלזא, כל ילדי התתי"ם מרחבי הארץ מכיתה ז' ומעלה, ייכנסו בשבוע הבא לקוויטל אצל כ"ק מרן האדמו"ר מבעלזא בהיכל ה'גרויסע שטוב' לקראת הימים הנוראים.
*
חשיפת 'קיפקעס': שבת משפיעים – באורח נדיר השבת ישהו בשבת הקרובה במירון עם קהל האוהדים, גם המשפיע הגה"צ ר' אלימלך בידרמן וגם המשפיע הגה"צ ר' שמעון שפיצר. נתון מעניין לחובבי הז'אנר: ההרשמה אצל השבת בצל ר' מיילך – 250 שקלים. אצל הרב שפיצר – 1,500 שקלים.
*
חשיפת 'קיפקעס': ההחלטה הדגלאית להטיל וטו על מועמדותו של חנוך זייברט לראשות עיריית בני ברק, שפורסמה רק השבוע, התקבלה כבר לפני תקופה, לאחר שגבאי קהילות ליטאיות עלו למעונו של מרן ראש הישיבה הגאון רבי משה הלל הירש והציגו תלונות על זייברט, בזמן הכהונה הקודמת.
ואם כבר בזייברט עסקינן, ב'קיפקעס' ראו את ר' מיכי ביבלה כשהוא יושב באישון ליל להתייעצות בעניין ציבורי חשוב אצל הפוסק הגאון רבי עמרם פריד בבני ברק. לאחר מכן יצא לסיור יחד עם עורך 'קיפקעס' ברחבי העיר, ושם דווקא שמע מהרבה תושבים על שביעות רצון מהכהונה הקודמת של זייברט.

*
ועוד חשיפת 'קיפקעס' בעניין ש"ס-אגודה: גולדקנופף הגיע השבוע לפגישה עם דרעי והשר חיים ביטון. בין היתר דנו בעניין התמיכה לראשות העיר בבית שמש. כמו"כ, בגור לא סגורים על התמיכה ביחיאל לסרי באשדוד, מה שעלול להשפיע גם על הזירה בבני ברק.
*
במוצאי שבת, עורך 'קיפקעס' השתתף בכינוס גבאי הקהילות של 'דגל התורה' בבית שמש, לרגל השקת הקמפיין של מועמד 'דגל' לראשות העיר שמוליק גרינברג. ובזמן שיו"ר המפלגה משה גפני צעק מדוע אין ראש עיר חרדי בבית שמש, בכנס גבאי דגל התורה בבית שמש – ב'קיפקעס' ראו את היועץ הפרלמנטרי יעקב מורגנבסר, זה שיצא נגד המדור רק לפני כמה שבועות, מתעד במסירות את הבוס הגדול. ולאחר מכן תפס שיחה עם 'קיפקעס'.

ב'קיפקעס' שהתגודדו לאחר הכינוס סיפרו כי גרינברג כמעט ולא יפנה לקהל החרדי מהמיינסטרים, שכביכול "נמצאים כבר בכיס שלו", אלא בעיקר יפנה לקהלים אחרים: את הלשכה שלו הציב בשכונה החילונית בבית שמש, דובר הקמפיין הוא מהמגזר הדתי לאומי ואת מטה הבחירות הוא מיקם ברמה ד', ליד מוקדי הקהילות הליטאיות המודרניות.

ורגע לפני שנמשיך לבחוש בבחירות המוניציפליות, שמעסיקות את מרבית ה'קיפקעס' במגזר, נתייחס לשמחה של ר' טוביה לנדו, נכדו המסור ונאמן ביתו של מרן ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו, שערך ברית לבנו, בהשתתפות הסב הגדול.

במהלך השבוע ראו גם את רבה של בני ברק הגרש"צ רוזנבלט עולה למעונו של מרן הגר"ד לנדו להתייעצות בעניינים העומדים על הפרק.

בהמשך השבוע ראו ב'קיפקעס' את אורי מקלב מ'דגל' עם ראש עיריית ביתר עילית מאיר רובנשטיין מ'שלומי אמונים'.

לאחר מכן מקלב עדכן את בכיר 'דגל' בביתר דודי זלץ בפרטי השיחה עם רובינשטיין.

ומביתר שוב לבני ברק. במעמד הנחת אבן הפינה לבית כנסת בעיר, בראשות מרן הראש"ל הגאון רבי יצחק יוסף, ראו על אותו שולחן את ראש עיריית בני ברק היוצא אברהם רובינשטיין ואת המועמד לראשות העיר מטעם ש"ס אוריאל בוסו.

בהמשך השבוע ראו את בוסו מקבל את ברכתו של הגר"מ בן שמעון. צילום איתי קצב.

ב'קיפקעס' ראו את רב הכותל הרב שמואל רבינוביץ' בהבדלה במז'יבוז', סמוך לציונו של מייסד החסידות הבעש"ט הקדוש.

בהמשך ראו ב'קיפקעס' את אוהל הכניסה במתחם שנלר עם כניסת כ"ק האדמו"ר מצאנז קלויזנבורג למעמד קבלת הפנים.

ואיך לא, שוב פעם השר דאג לנו ל"פינת גולדקנופף" האהובה על הגולשים. והשבוע היה זה כאשר השר הצטלם לצידו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בנגב, בעניין הריסת בתים בלתי חוקיים. מי שמיהר לעקוץ את השר הוא הח"כ אחמד טיבי, שזכה לתשובה מנומקת מהשר.

גולדקנופף גם זכה השבוע לקבל וי אפור בחשבון הטוויטר שלו. סימן היכר השמור לחשבונות של בכירי ממשל בלבד. אבל ב'קיפקעס' ממשיכים לתהות מדוע השר עקב עד עכשיו רק אחרי איש התקשורת ינון מגל, והשבוע התחיל לעקוב גם אחרי בכיר הפרשנים החרדים ישראל כהן.

ומגולדקנופף לפרוש. את שר ירושלים, מסורת ואומן, מאיר פרוש, ראו ב'קיפקעס' כשהוא ממשיך לעבוד למענם של רבבות חסידי ברסלב, ונפגש עם רבה של אוקראינה הרב משה אסמן בכדי לטכס עצה כיצד להרגיע את המתיחות בין המדינות. דובר השר שמואל קרמרסקי, שמונה לנהל את מערך ההסברה של פרויקט אומן תשפ"ד, ניצל את ההזדמנות לסרטון הסברה באוקראינית.

ועוד בעניין פרוש. במשרד ירושלים ומסורת ישראל נמשכים החגיגות לרגל השמחה של יועץ השר הבכיר שרגי קלאר, שחגג בבית שמש את הקידוש לרגל הולדת בתו. בלשכת השר שיגרו לעיר הסוערת בימים אלו מגש פירות מרהיב עם ברכה מרהיבה עוד יותר.

את בכיר הליכוד יולי אדלשטיין ראו ב'קיפקעס' כשהוא מבקר בקבר רחל. בסיום ביקורו כתב כי "היום חזרתי לביקור מרגש במקום ופשוט נפעמתי מכמות האנשים שפוקדת את המקום. המוני המונים מכל בית ישראל היו שם, עד שבקושי אפשר היה לעבור. חזון שמתגשם בכל יום: 'ראי רחל ראי, הם שבו לגבולם'".

את איש היח"צ הגוראי פנחס פלינקר ראו ב'קיפקעס' אמש בקבר יוסף כשהוא מנווט את כניסת צדיקי הדור בראשות גאב"ד מאקווא ב-vip טרם הכניסה הגדולה. ל'קיפקעס' נודע שפלינקר מצליח כל כניסה להביא גלריה מכובדת של רבנים וחכי"ם.
וכעת לפינת המזל טוב. והשבוע רוצים ב'קיפקעס' לאחל מזל טוב לשני ידידי 'קבוצת JDN':
ה'הויז בחור' המיתולוגי של מרן האדמו"ר מויז'ניץ, החתן יוסף שמעון שכטר שנכנס בברית הנישואין. גדולי ישראל מכל החוגים והעדות הגיעו לאחל מזל טוב. הצלם הצעיר בתבל, איתי קצב, תיעד את החתן כשהוא רוקד עם רבו האדמו"ר מויזני'ץ.

ומזל טוב גם לעסקן חסידות צאנז והדובר המסור יוסי יעקובוביץ שחיתן את בנו בקרית החסידות בנתניה, בהשתתפות רבנים, אנשי ציבור, פוליטיקאים ואנשי תקשורת רבים.





















מי זה בוקי טסלר הזה -,הוא שר מדהים
ואורגניסט בכלל מנגן פצצה
זה לא מאקאווע רבי, זה רבי משה אביחצירא מנתיבות
גפני צועק למה אין ראש עיר חרדי???
מי בגד בציבור החרדי בסבב הקודם של הבחירות בעיר ירושלים וצפת והיא ראש עיר חילוני למען אינטרסים צרים
אותו גפני שכאשר מגיע לאנישו נזכר שצריך חרדי.
מסתמא גפני התכוון למה לא ’יהיה’ ראש חרדי בבית שמש …….