באדיבות המצלם

לאחר שנה וחצי של מאבקים: קו חריש – בני ברק יחל לפעול מהיום

הקו מתחיל לפעול לאחר מאבקים ממושכים שהתחוללו מאחורי הקלעים וגורמים שניסו למנוע את הפעלתו במטרה להצר את רגלי הציבור החרדי • "מדובר בבשורה דרמטית לציבור החרדי ובהסרת המצור על העיר שבו הייתה נתונה כבר זמן רב"

כתבות נוספות בנושא:

דרמה בחריש: לאחר מאבקים ממושכים שנמשכו כשנה וחצי וחוללו סערה גדולה בעיר, הציבור החרדי רושם ניצחון במלחמה העיקשת על פתיחתו של הקו לבני ברק שכבר אושר לפני כשנה וחצי והפעלתו התעכבה עפ"י הטענות בעקבות התנגדותם של גורמים בעיריית חריש.

כידוע, במהלך השנה וחצי האחרונות מאות משפחות חרדיות הגיעו להתגורר בחריש שכיום כבר מונה למעלה מ- 1,800 משפחות חרדיות, דבר שיצר מצב בו הנציגות בעירייה שנבחרה לפני כארבע שנים  אינה משקפת את כוחו של הציבור החרדי בעיר שגדל משמעותית בתקופה האחרונה. מצב זה הוביל למאבקים רבים, בראשם עמד המאבק על קו בני ברק – חריש.

הקו שכבר אושר ע"י סגן שר התחבורה לשעבר ח"כ הרב אורי מקלב לפני כשנה וחצי ואף הוקצה לו המספר 634 היה צפוי להתחיל לפעול ב1.9.21 אך עפ"י טענות התושבים ואנשי לשכת הרב מקלב הפעלתו התעכבה בשל גורמים בעיריית חריש שביצעו מחטף ברגע האחרון ועיכבו את הפעלתו.

במשך השנה האחרונה התמודדו מאות המשפחות החרדיות בעיר שרובם ככולם זוגות צעירים עם מצוקה תחבורתית קשה ביותר, כאשר בימי שישי ומוצ"ש לא הייתה קיימת תחבורה כלל מהעיר לאזור המרכז. התושבים פתחו במאבק נרחב אליהם הצטרף ח"כ הרב אורי מקלב שהפעיל את כל כוחו לפתיחתו מחדש של הקו.

גורם בכיר בלשכת הרב מקלב מספר על המאבק שהתחולל מאחורי הקלעים. "זה היה מאבק אדיר שהרבה זמן לא ניהלנו. גורם בכיר בעיריית חריש עשה הכל בשביל שלא יהיה תחבורה לתושבים וכדי לטרפד את הקו שהרב מקלב הוא זה שדאג לאשר אותו ולהשיג עבורו תקציב וקילומטרים. זה היה משהו אבסורדי ותקדימי בכל קנה מידה שנדהמנו לראות אותו, ולא רק אנחנו. ב"ה הצלחנו לאחר מאמצים רבים לדאוג שהקו יחל לפעול בקרוב"

יצוין כי ראש עיריית חריש מר יצחק קשת פרסם בימים האחרונים הודעה שבה הוא מסביר כי הוא מתנגד להפעלת הקו במסלולו הנוכחי בשל התערבותם של "גורמים פוליטיים" כלשונו שגרמו שהקו עובד דרך חדרה דבר שמאריך את הנסיעה באופן משמעותי. הגורם בלשכת הרב מקלב מגיע לטענה ואומר "אין גבול לצביעות. היינו צריכים להעביר את הקו דרך חדרה כי לולי זה לא היינו יכולים להוציא את הקו לבני ברק בשל התנגדותה של העירייה. ועכשיו הוא משתמש בזה נגדנו? – הרי הציעו לו להוציא את הקו לבני ברק באופן ישיר ללא חדרה והוא התנגד. הוא לא רצה לתת מענה אמתי לתושבים החרדיים. הוא רצה לזרוק את כולם על כביש 4 בכניסה לבני ברק בימי שישי עם עגלות וילדים רכים. אמנם כיום הקו יעבור לאורך רחוב ז'בוטינסקי אבל משרד התחבורה קשוב לצרכים של הציבור, ואנחנו נדאג שאם יהיה צורך בהמשך גם להיכנס לבני ברק, הוא יכנס. גם הקיצור של המסלול בחדרה על הפרק."

גורמים בעיר שניהלו את המאבק איתם שוחחנו מספרים שהציבור החרדי היה מוכן להתפשר והניח הצעה בפני העירייה בה הקו לא יכנס לבני ברק אלא יעצור בתחנות על ציר ז'בוטינסקי ולאחמ"כ בתחנות על כביש 4 ויסיים באלוף שדה. מסלול זה שהיה אמור לתת מענה הן לציבור החרדי והן לציבור הכללי נתקל גם הוא בהתנגדות העירייה שביקשה לא לעבור כלל בז'בוטינסקי אלא רק על כביש 4 ושם להוריד את כל הנוסעים לבני ברק.

תושבים בעיר זועמים על ההתנהלות השערורייתית של העיריה לטענתם. "זה משהו בלתי מתקבל על הדעת ומשהו תקדימי בכל קנה מידה. עירייה שנלחמת נגד התושבים שלה מסיבות לא ענייניות. הכניסו את הקו לחדרה רק בגלל המלחמה שלהם ועכשיו הם מציגים את ההתנגדות שלהם לקו כדאגה לציבור החרדי שיצטרך לנסוע דרך חדרה. זוהי צביעות לשמה"

בנוסף הם מציינים את פועלו של ח"כ הרב אורי מקלב שנאבק למען הפעלת הקו ולסיום הסאגה הממושכת. "הפעלת הקו נזקפת לזכותו של ח"כ הרב אורי מקלב ועוזרו הפרלמנטרי ר' דוד וורצמן שפשוט נשכבו על הגדר בשבילנו ומלווים את הנושא של הקו כבר שנה וחצי. יש לציין גם את ר' שלמה רוזנשטיין יועץ משרד התחבורה לציבור החרדי שפעל ללא לאות למען קידומו של הקו באופן מקצועי ומסור. אין ספק שמדובר בבשורה משמעותית לחריש והסרתו של המצור בו היינו נתונים עד עתה שניתק אותנו מהערים החרדיות. נמשיך להיאבק בכל הכח לשיפור התחבורה הציבורית בעיר והוספת קווים שיתנו מענה גם עבור הציבור החרדי. אנשים אולי עדיין לא הפנימו את השינוי שחל בחריש, אבל אני יכולים היום להצהיר בפה מלא: חריש שייכת גם לציבור החרדי"

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

המתווכים שם מדווחים על ירידה במחירי הדירות.
המון חילונים מחפשים למכור את הדירה שלהם שם.
בגלל שהם התייאשו מהעיר במיוחד עכשיו עם הקו החדש לבני ברק

כתבות חדשות באתר

"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נבדק האם שוגר מאיראן: כלי טיס בלתי מאויש יורט במרחב גבול סוריה 
הרמטכ"ל זמיר: "ערוכים לחזרה מיידית ללחימה" בעקבות הירי לעקבה
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שינוי מסלול ל"צעדת האלפים לעזה": העצרת תתקיים בחוף זיקים
צה"ל השמיד במהלך הלילה תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר צה''ל: שברי מיירט נפלו סמוך לאילת; אין נפגעים ולא נגרם נזק
הסכם הגרעין החשאי של וושינגטון וריאד: טראמפ מאפשר לסעודים להעשיר אורניום

הכתבות המעניינות ביותר

בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
המטה הלאומי לבינה מלאכותית מחפש את האתגרים הלאומיים שישנו את חיינו
מכרז שנאמד במאות מיליוני שקלים: רשות שדות התעופה מחפשת מפעיל חדש למערך החניה
הילולת האר'י הקדוש זיע"א • הרב נתנאל אביסרור
נתב''ג: טיסת בלו בירד לאיטליה חזרה לישראל לאחר שדייל נפצע
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
אבל בעולם התורה: הגאון רבי יוסף צבי גפן זצוק"ל הלך לעולמו
בשל ליקויים חמורים: משרד הבריאות הורה על סגירה מיידית של מכון בבני ברק
וואטסאפ

חדש באתר

.
בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
.
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
.
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
.
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
האדמו''ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא''מ רוטנר צילום שימי פ
האדמו"ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא"מ רוטנר זצ"ל
שמחת הווארט לנין האדמו''ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו''ר מטעמשוואר צילום שימי פ
שמחת הווארט לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו"ר מטעמשוואר
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים בת''ת 'דרכי אבות צאנז חיפה (33)
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים המצטיינים עמלי התורה בת"ת 'דרכי אבות' צאנז חיפה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture