קיץ יקר: 12 שקלים לקילו אבטיח – זה המחיר העדכני היום בשוק. זה אומר שעל אבטיח בגדול ממוצע נשלם בין 80 שקלים למאה שקלים. אז למה זה כל כך יקר והאם שווה לחכות קצת עד שיירד המחיר של פרי הקיץ והים האולטימטיבי?
שלומי הירשפלד, מגדל אבטיחים בקיבוץ קליה, מסביר בריאיון לרונן פולק בתוכנית “צבע הכסף” בכאן רשת ב: “עברנו שנה מאוד חריגה מבחינת מזג אוויר. הטמפרטורות היו מאוד נמוכות בתקופה המסויימת שהאבטיח בדיוק אמור לייצר את הפרי, ונוצר מצב שיש מעט מאוד פרי באיכות טובה. לכן המחירים גבוהים”.
מגדל האבטיחים מקליה מדגיש כי המחירים המופקעים לא יישארו כך לאורך זמן. “אני 45 שנה במקצוע ולא זוכר מחירים כאלה. בדרך כלל בעונה המרכזית העלות של אבטיח מגיעה ל-2 שקלים לקילו”, מוסיף הירשפלד וממליץ: “חכו שבועיים-שלושה, גם ככה האבטיחים עכשיו לא הכי טעימים והמחירים יירדו”.
ואם כבר החלטנו לקנות אבטיח, יקר ככל שיהיה, איך אפשר לדעת אם הוא בשל במידה הנכונה? “הקטע הזה של לדפוק על האבטיח זאת אכן שיטה כדי לראות אם האבטיח בשל מדי. אמורים לשמוע צליל ‘יפה'”, אומר שלומי הירשפלד. “להסתכל על הכתמים שיש על האבטיח כדי ללמוד על בשלותו – זה שטויות. מי שבאמת יודע אם הוא בשל זה מי שמוכר לכם את האבטיחים”.
ממש לא נכון
אתמול ראיתי בחנות 18.9 ש”ח לקילו אבטיח
יוצא שלאבטיח ממוצא בערך 220 שקלים חדשים
כי ממוצע של אבטיח זה 12 קילוגרם
שמיטה