אחרי התפטרותו בשבוע שעבר של טל גן צבי, ראש הסגל בלשכת רה"מ בנט ומי שהיה יועצו הקרוב במשך עשור שנים, בנט הודיע הבוקר (שני) על מינויו של עו"ד עדן ביזמן לתפקיד ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה. ביזמן מכהן מזה כשנה כמשנה למנכ"ל משרד ראש הממשלה, ובתפקידו הקודם שימש כמשנה למנכ"ל משרד מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור.
לפי הודעת לשכת ראש הממשלה, קודם למינוי הנוכחי שימש ביזמן כראש מטה המבקר וכיועץ בכיר לשר החינוך, עת כיהן ראש הממשלה בנט בתפקיד. ביזמן הוא בן 36, נשוי ואב לארבעה, בעל תואר ראשון במשפטים ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת בר-אילן. הוא ייכנס לתפקידו בימים הקרובים לאחר קיום הליך חפיפה סדור.
המינוי של ביזמן כפוף לאישור נציבות שירות המדינה, אך לא צפוי התנגדות מצידם. עוד מינה רה"מ את קרן הג׳יוף ליועצת מיוחדת לעניינים בינלאומיים ותקשורת זרה. הג׳יוף הייתה לשעבר דוברת פיקוד הצפון וראש מדור דיפלומטיה ציבורית בצה"ל, בעלת תואר ראשון במדעי המדינה ותואר שני בתקשורת פוליטית מאוניברסיטת בר-אילן.
תפקידה האחרון של הג'יוף היא דוברת ראש הממשלה לתקשורת זרה, מה שהיא משמשת בו כיום. קרן עלתה לישראל מאנגליה בשנת 2009. אחרי המינויים הבוקר בלשכת ראש הממשלה, מינויים שהגיעו אחרי רצף של התפטרויות, נמסר כי "ראש הממשלה איחל לשניים הצלחה רבה במילוי תפקידם וציין כי הוא סמוך ובטוח שיעמדו באתגרים הניצבים לפתחם".

ראש הסגל החדש, עו"ד עדן ביזמן. צילום: קובי גדעון/לע"מ




















