באדיבות המצלם

אוקראינה: הועמדה מצבה חדשה והוקם אוהל במקום מנוחת אב"ד גאניטש זצ"ל

גאניטש, אוקראינה: נשלמה העמדת המצבה החדשה והקמת האוהל על מקום מנוחת הגה"צ רבי יהודה יואל דויטש זצ"ל אב"ד גאניטש - במלאכת מחשבת מיוחדת וזהירה, ולאחר שהובאו אל המקום מכשירים טכנולוגיים מתקדמים במיוחד, הצליחו למצוא את המיקום המדויק של המצבה הישנה של המרא דאתרא.

כתבות נוספות בנושא:

בעבר הלא רחוק של יהדות מחוז מרמורש, היתה גאניטש עיירה חשובה ברכס הערים היהודיות שמלאו חכמים וסופרים. העיירה השוכנת סמוך לגבול אוקראינה-רומניה מכיוון העיר סיגעט, נודעה לתהילה בקרב חסידים ואנשי מעשה הודות לתושביה החשובים שהיו לשם דבר בכל הסביבה, כאנשים תמימים וישרי דרך, עושים מלאכתם נאמנה וקובעים עיתותיהם לתורה ולחסידות.

בבית החיים של גאניטש פזורים עשרות רבות של קברים תחתיהם טמונים יהודי העיירה, ביניהם גם מצבות חשובות של נכבדי העדה שפיארו את כותל המזרח של גאניטש, ובראשם רבה של העיירה, הגה"צ רבי יהודה יואל דויטש זצ"ל, שמצודתו היתה פרושה גם מחוץ לגלילות גאניטש בעידודם ובהערצתם של גדולי וצדיקי הדור שהתגוררו בקרבת מקום.

לאחר שעלה לכהן ברבנות גאניטש, התפרסם שמו עד מהרה והיה מקובל בכל החוגים כגדול וענק בתורה, ומומחה במיוחד בדיני ממונות, כאשר מכל הסביבה הגיעו לגאניטש לדון אצלו בדיני ממונות. שאלות חמורות נשלחו אליו על ידי גדולי ישראל ותשובותיו התקבלו כפסק הלכה. רבי יהודה יואל ניהל משא ומתן בהלכה עם גדולי זמנו, שכיבדוהו והעריכו את גדלותו בתורה. שר התורה הגה"ק ה'ערוגת הבושם' זצוק"ל צירפו לבית דינו בחוסט הסמוכה, בדיני תורה סבוכים שעלו על שולחנו. אף הוא היה מפליא את גדלות הרב מגאניטש בתורה והיה מתבטא: "את הספרים שיש אצלי בארון, יש לרב מגאניטש בראשו!".

לפני שנתיים וחצי, ביקר יו"ר אגודת 'אהלי צדיקים' הרב ישראל מאיר גבאי שליט"א בעיירה גאניטש ובמהלך סיורו בבית העלמין צדו את עיניו מספר מצבות חשובות של אישים כבודים שנודעו לתפארה בימים בהם ישבו תושבי גאניטש על מכונם בשלום ובשלווה. בשלב הראשוני שיפצה אגודת 'אהלי צדיקים' כמה מצבות שמצאו בהן כיתוב מעניין השופך אור על הטמונים תחתיהן שהיו מחשובי עדת יהודי גאניטש.

בשנה שעברה התקבלה פנייה במשרדי 'אהלי צדיקים' על ידי משפחת דויטש המורחבת והנכבדה, צאצאי הגאון הצדיק המפורסם רבי יהודה יואל דויטש זצ"ל רבה של העיירה, אשר על פי חשיפת הצאצאים בעזרת מחקרים מקיפים ותיעודים ישנים, עמד אוהל מעל קברו ויסודותיו נחשפו לאחרונה. בני המשפחה ביקשו מר' ישראל מאיר גבאי להיכנס לעובי הקורה ולהקים את המצבה החדשה על המקום המדויק עליה עמדה המצבה הישנה טרם נהרסה בצוק העתים.

במלאכת מחשבת מיוחדת וזהירה, ולאחר שהובאו אל המקום מכשירים טכנולוגיים מתקדמים במיוחד, הצליחו למצוא את המיקום המדויק של המצבה הישנה של המרא דאתרא הגה"צ רבי יהודה יואל דויטש זצ"ל, לשמחתם הגדולה של בני משפחת דויטש שעקבו מרחוק אחרי ההתפתחויות בהתרגשות ובציפייה. בימים האחרונים השלים הרב ישראל מאיר גבאי את העמדת המצבה החדשה על גבי המקום הנכון וכן הקים מעליה אוהל מכובד כראוי וכנכון, לכבד ולהוקיר את זכרו הטהור של אחד מגדולי הרבנים החשובים במלכות בית ויז'ניץ, שזכה להעמיד את הדת על תילה בעיירה גאניטש משך שנים רבות.

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

עם ישראל התגייס לשפץ את הבית, וכעת משלימים את המשימה עבור חמש היתומות של רבי משה שיינפיל זצ"ל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תחת מסווה של צלם באל-ג'זירה: צה"ל חיסל מחבל חמאס שקידם מתווי צליפה
מרן הגר"י יוסף: "המצב בארץ מתהפך בגלל הגזירות; הכל בגלל רשעותה של היועמ"שית"
דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הותר לפרסום שמו של חלל צה"ל נוסף: סמ"ר ליאב כבביה הי"ד נפל בקרב בדרום לבנון
איראן הכריזה על סגירת מיצרי הורמוז; ארה"ב מבהירה – "הנתיב פתוח ומאובטח"
"כל השכונה כבר חתמה שם": המלכודת הפיננסית המסוכנת ביותר בשטיבלאך
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשד ראשוני לאבולה בישראל: מטופל שחזר מקונגו פונה בבידוד לרמב"ם
הקרב על "מרכז העצבים": 5 לוחמים נפלו ברכס עלי א-טאהר; עשרות מחבלים עדיין מכותרים בתת-קרקע
שלוש שנים שעולות עשרות אלפי שקלים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אש בצפון: שני לוחמי צה"ל נהרגו בלבנון; שלושה לוחמים נוספים נפצעו
חזבאללה ירה עשרות רקטות, לוחם נהרג ואיראן חסמה את מצרי הורמוז בתגובה לתקיפות צה"ל

הכתבות המעניינות ביותר

לקראת יציאתו לארה"ב: עשרות ראשי כוללים נפרדו ממרן הגרמ"ה הירש שליט"א
ברוך דיין האמת: הרב יעקב קרוגער זצ"ל
'כל המבזה ת"ח אין רפואה למכתו' - דברי מחאה נמרצים על ביזוי כבודם של בני הישיבות, ובחיוב הגמור לנהוג בהם בכבוד גדול
תיעוד: שמחת הברית לנין האדמו"ר מבאבוב
בתגובה לתקריות הקשות: יותר מ-80 יעדי חיזבאללה הותקפו; עשרות מחבלים חוסלו
מאחורי הירידה החדה בטרור: אלפי פעולות סיכול ומעצרים ביו"ש
גיבוי אמריקאי לתקיפות: "הפסקת אש תהיה כשחיזבאללה יפסיק לירות"
​שותפים לגורל: האתגר הכפול של נתניהו ודרעי
"האוטובוס פשוט המשיך לנסוע": גל התלונות נגד חברת האוטובוסים מתרחב

חדש באתר

5888570948355558935
תחת מסווה של צלם באל-ג'זירה: צה"ל חיסל מחבל חמאס שקידם מתווי צליפה
WhatsApp Video 2026-06-21 at 00.15
מרן הגר"י יוסף: "המצב בארץ מתהפך בגלל הגזירות; הכל בגלל רשעותה של היועמ"שית"
WhatsApp Image 2026-06-20 at 23.59
הותר לפרסום שמו של חלל צה"ל נוסף: סמ"ר ליאב כבביה הי"ד נפל בקרב בדרום לבנון
WhatsApp Image 2026-06-20 at 23.08
לקראת יציאתו לארה"ב: עשרות ראשי כוללים נפרדו ממרן הגרמ"ה הירש שליט"א

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

באבוב ברית לנין (12)
תיעוד: שמחת הברית לנין האדמו"ר מבאבוב
הכנסת ספר תורה קהילת עדת ישראל חיפה (18)
חיפה: הכנסת ספר תורה מרוממת בקהילת 'עדת ישראל' בראשות הגר"ש קלופט
1
תיעוד: האדמו"ר מתולדות משה בביקור מרומם בבית שמש
אשלג קאמארנא רמת שלמה חתונה (29)
שמחת החתונה לנכדת האדמו"רים מאשלג וקאמארנא רמת שלמה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים –  ד' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ד' בתמוז ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture