צילום: פלאש 90

הלפרין בוחר כותרות: פליטות הפה של אמסלם ומתקפת סמוטריץ'-נתניהו

מערכת בחירות מספקת שלל כותרות מדי שעה, ולפעמים קשה להיזכר מה קרה כאן רק מקודם • 'חדשות JDN' בסיכום יומי של כל מה שהתרחש במערכת הפוליטית ב-24 השעות האחרונות, פליטות הפה, העימותים והתדרוכים

כתבות נוספות בנושא:

9 יום לבחירות: מדי לילה, מעתה ועד ליום הבחירות, נגיש כאן סיכום של כל מה שהתרחש ב-24 שעות האחרונות במערכת הפוליטית. מפליטות הפה של הפוליטיקאים, ההתכתשויות הפומביות ביניהם והדיווחים השונים על מאחורי הקלעים של הקמפיינים השונים. הערב (ראשון) גולת הכותרת הייתה פליטות הפה של דודי אמסלם, והקרב בתוך גוש הימין בין סמוטריץ' לנתניהו.

ח"כ משה גפני נשמע אומר לאחרונה לאנשים: "אני בנתק עם דרעי". עוד אמר: "כל התדרוכים שאני ילך עם השמאל מגיעים מש"ס". דרעי בהמשך הגיב: "אין לי נתק עם אף אחד. נקודה".

אחרי שביום חמישי האחרון קיימו אנשי מפלגת הציונות הדתית כנס עם 130 מנהלי מוסדות הציונות הדתית אותו הגדירו כ"היערכות לעבודת השטח של הציונות הדתית ביום הבחירות", ביש עתיד שלחו מכתב התראה לסמוטריץ': "אל תשתמש בישיבות ההסדר ובמכינות הקדם צבאיות ביום הבחירות – הן מתוקצבות ע"י המדינה". הציונות הדתית הגיבה: "ניסיון סתימת פיות, הכל נעשה כדת וכדין".

יו"ר עוצמה יהודית, ח"כ איתמר בן גביר, בתגובה לדבריו של יאיר לפיד לפיהם "הוא חומר נפץ מסוכן שעומד מאחורי מיליציות שתוקפות חיילי צה"ל": "לפיד נמצא בלחץ מובן מכך שבעוד שבוע וחצי אנחנו בעזרת השם מנצחים את הבחירות, מקימים ממשלת ימין על מלא, ושולחים אותו בחזרה לספסלי האופוזיציה".

נשיא המדינה יצחק הרצוג לא מוכן לוותר על הקריאה לאחדות במערכת הפוליטית לאחר הבחירות, למרות הביקורת שהופנתה אליו בחודש שעבר.

דודי אמסלם שבר הבוקר שתיקה ארוכה, ובראיון הצהיר: "אם לא אקבל את תיק המשפטים, לא אכנס לממשלה". חברו למפלגה, יריב לוין, הגיב: "העיסוק בכל הנושא הזה הוא טעות. תפקיד שר המשפטים בעיני הוא אולי הכי חשוב בממשלה אבל העיסוק בו כרגע זה לא לרתום את העגלה לפני הסוסים, אלא עוד לפני שהסוס בכלל נולד". עוד מאמסלם: "כל מי שמעורב בתפירת התיקים נגד נתניהו צריך לשבת בכלא. מנדלבליט, שי ניצן וכל החבורה הזאת". על זה הגיבו בליכוד: "דבריו על משפט נתניהו ובתי המשפט הם על דעת עצמו".

מתן כהנא מהמחנה הממלכתי בחוג בית בפתח תקווה: "בנט חבר טוב שלי, אין סיכוי שהוא יצביע למפלגה שהולכת עם ביבי".

איימן עודה בשיחה סגורה בשבוע שעבר – "לפיד פשוט מפחד, נותן לימין לנהל את ההחלטות שלו". הרקע למתקפה – ההתערבות המצומצמת של לפיד בהעלאת אחוזי ההצבעה ובסוגיית הסכם העודפים. בשיחה נוספת טען עודה כי מאז היציאה לבחירות נותק הקשר הישיר שהיה בינו לבין לפיד.

נתניהו בועידת העיתון ״בשבע״: "לפיד אשם בדרדור הביטחון האישי ובעליית המחירים. הוא אמר לי שהוא לא מבין שום דבר בכלכלה והוא הוכיח את זה. לצערנו אזרחי ישראל משלמים את המחיר. יוקר המחייה זינק השנה בצורה מטורפת, אנשים לא גומרים את החודש ולממשלה לא אכפת. היא מעלה מחירים ומיסים כי אין להם מושג איך לטפל באינפלציה. לפיד אשם בעליית המחירים, הוא לא עשה שום דבר כדי לטפל במחירים".

ועדת הכספים אישרה את הצעת תקציב ועדת הבחירות המרכזית לבחירות לכנסת ה-25. התקציב עומד על כ-538 מיליון שקלים, מתוכם כ-153 מיליון שכר עובדי יום הבחירות, עלות הבחירות בגין כל אחד מן הבוחרים: כ-79 ש"ח. בוועדה התברר: בישראל יש כיום 6,788,804 בעלי זכות בחירה.

באופוזיציה טוענים כי יו"ר הכנסת לוי החליט לעקוף את ועדת ההסכמות ולהשתמש בסמכות חריגה לצורך דיון על העברות תקציביות, בהם תקנים שאינם דחופים בתואנת "דחוף ומיוחד". בליכוד הסכימו לאשר 10 מתוך 21 סעיפים שנתבקשו (צרכי ביטחון) ולמרות זאת בחר לוי לבצע מחטף פסול.

קהלי יעד ממוקדים בגוש השמאל לשבועיים אחרונים: יש עתיד – משקיעים מאמץ במגזר רוסי בריכוז יואל רזבוזוב. העבודה – מנצלים את הקשר של גלעד קריב ונחמן שי עם הקהילות הרפורמיות-קונסרבטיביות, וייעדו תקציב מיוחד. מרצ – עובדים עם משרד פרסום ממוקד למגזר ערבי.

סקר דיירקט פולס לבוחרי הליכוד: האם לקראת הבחירות אתם מרגישים שינוי בכוונה ללכת להצביע? 63% השיבו "יותר", 14% השיבו "פחות".

התחזית ליום הבחירות על פי בועז דיין: 23 מעלות בירושלים ומעונן חלקית כאשר למחרת גשם וברקים. במידה ומזג האוויר הסוער יזוז יממה קודם, הוא עשוי להשפיע על שיעורי ההצבעה.

ראש ישיבת "כיסא רחמים" הגאון רבי מאיר מאזוז שליט"א במכתב מיוחד לקראת הבחירות: "כל המצביע ש"ס זכותו גדולה מאד!". מתוך המכתב: "זכות מרן הגר"ע יוסף זצ"ל שבימים אלו חל תאריך פטירתו, תעמוד לו ולנו ולכל עם ישראל".

נתניהו בערוץ 14: "איתמר בן גביר יהיה שר בממשלה שאקים". ביש עתיד תקפו: "הליכוד שבעבר היו יוצאים מהמליאה בנאומיו של הרב כהנא, מכניסים בדלת הראשית לממשלה את ממשיך דרכו ותומך הטרור המורשע".

יו"ר יהדות התורה יצחק גולדקנופף הגיש היום תביעת לשון הרע ע"ס 140 אלף ש"ח כנגד יו"ר מפלגת העבודה מירב מיכאלי, אשר הוציאה את דיבתו רעה בשקרים גסים ואמירות מופרכות, בראיון באולפן ynet בו טענה כנגדו שהוא מתעמר בעובדים ופוגע בזכויותיהם, "טענות חסרות כל בסיס עובדתי ומשוללות כל יסוד כמפורט בכתב התביעה".

יו"ר ש"ס אריה דרעי ב'ועידת קול חי', רומז על מתקפות גפני: "פעם מישהו פגע בי, מישהו חשוב. שיתפתי את צערי עם מרן שר התורה רבי חיים קניבסקי, הוא אמר לי שכמו שלא מתייחסים לחתול ברחוב כך לא להתייחס אליו".

הדרמה של הערב התחוללה עם הקלטות בצלאל סמוטריץ' שנחשפו ב'כאן חדשות', בו הוא נשמע אומר כי נתניהו "שקרן בן שקרן" בכל הקשור למו"מ עם רע"מ, וההערכה שלו היא שיו"ר הליכוד יסיים בכלא כאשר יורשע במשפטו. נתניהו תקף בתגובה: "תפסיק לירות בתוך הנגמ"ש, האויב שלנו זה לפיד". בן גביר גם גינה את שותפו למפלגה: "לא אהבתי את הדברים. יש לי ביקורת על נתניהו, אבל לא בסגנון הזה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מחקר חדש: יותר משני מיליון נפגעים במלחמת רוסיה - אוקראינה
ערבי רדף עם גרזן אחרי יהודי בעיר העתיקה - חוננו דורשת לעצור אותו
מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
1,000 ימים למלחמה: משרד הביטחון מתריע מפני קריסת מערך השיקום
"לנקום את מותו": המשטר האיראני מגייס את ההמונים לקראת הלוויית חמינאי
המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טרגדיה בעיר החרדית: ילד בן 8 נפגע מאוטובוס, מותו נקבע במקום
החשש הגדול של איראן: תקיפה ישראלית-אמריקאית באמצע מסע הלוויית המנהיג העליון
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תיעד והעביר מיקומים בזמן אמת: אזרח זר נעצר בחשד לריגול עבור איראן
סייעו ברכישת והחבאת הנשק: כתב האישום חושף את תכנון הפיגוע הרצחני

הכתבות המעניינות ביותר

שמחה פורצת גבולות שררה הקרית בעלזא בנוף הגליל בהכנסת ספר-תורה
נס באמצע הכביש: סלע ענק הידרדר מההר וכמעט פגע ברכב חולף
המשלחת הישראלית נחתה בוונצואלה; החלה ההיערכות לסיוע בזירת האסון
מדיניות המפכ"ל מסכנת חיים: החשש ממעצר הוביל את החסידים ללב כפר פלסטיני עוין
לְהִתְעַנֵּג • מיוחד: כל עלוני השבת להורדה ולהדפסה
לְהִתְעַנֵּג • מיוחד: כל עלוני השבת להורדה ולהדפסה
"תיבת המסרים" של הדובים: תיעוד מרתק חושף את "שפת הסימנים" בטבע
שמי ונצואלה נצבעו באדום: המראה החריג עורר דיון סוער ברשת
הרמב”ם היומי • הלכות שביתת יו"ט פרק א׳ • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שביתת יו''ט פרק א׳ • צפו
בתום חקירת שב"כ: שלושה מואשמים בסיוע למחבל מהפיגוע בצור יצחק
וואטסאפ

חדש באתר

Bucha_main_street,_2022-04-06_(0804)_800x450
מחקר חדש: יותר משני מיליון נפגעים במלחמת רוסיה - אוקראינה
.
ערבי רדף עם גרזן אחרי יהודי בעיר העתיקה - חוננו דורשת לעצור אותו
ryl11UMCJN6_0_128_1600_901_0_x-large (1)
1,000 ימים למלחמה: משרד הביטחון מתריע מפני קריסת מערך השיקום
הורדה (11)
"לנקום את מותו": המשטר האיראני מגייס את ההמונים לקראת הלוויית חמינאי

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

הילולת האור החיים צילום יהודה וויס (18)
המונים פקדו את ציון האור החיים הק' זי"ע לרגל ההילולא
חתונת נכד הרב ישראל יצחק קלמנוביץ צילום שוקי לרר (20)
שמחת נישואי נכד הגה"צ רבי ישראל יצחק קלמנוביץ
בר המצווה לבן זקוניו של ראש ישיבת 'מיר ברכפלד' הגרנ''י אלון צילום שמואל דריי (9)
שמחת בר המצוה לבן זקוניו של הגרנ"י אלון ראש ישיבת 'מיר ברכפלד'
WhatsApp Image 2026-07-01 at 21.38
התרגשות בקהילה הליטאית בקרית אתא: מעמד חנוכת הבית לבית הכנסת 'דרך אמונה'

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ז בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ז בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture