לאחר ההדלקה ואמירת המזמורים כנהוג, נשא מדבדרות קודשו על מעלת סגולת יום גדול זה והביא מדבריו הק' של סבו האדמו"ר זצוק"ל על ההשפעות ימי החנוכה ובפרט מיום הדלקת נר השמיני המסמן מעל הטבע ביום "וזאת חנוכה" שאז שערי שמים נפתחים לישועת הכלל והפרט.
עוד אמר, ימים אלו ישפיעו על כולנו כידוע בספרים הק' מובא שלא נוהגים לעשות הבדלה במוצאי וזאת חנוכה כדי שכל ההשפעות שזכינו לקבל בימים קדושים אלו, ישפיעו עלינו לכל ימות השנה ושכל אחד הזקוק לישועה באשר היא, יזכה שימלא ה' משאלות לבכם לטובה ולברכה ונזכה לרחמים ולחסד ה', בהתגלות כבוד שמים ולקבל פני משיח צדקנו בב"א.
האדמו"ר מקאליב סיבב את ה"דריידל" כמנהג הקדמונים ולאחר מס' פעמים שהופיע האות פ' פתחו בשירה ובריקודים.
לאחר מכן, הציבור הרחב עבר לקבל "חנוכה געלד" כנהוג מידי שנה בשנה מידיו של האדמו"ר שליט"א, ילדי החסידות זכו לקבל בנוסף למטבע הברוכה גם מתנה אישית כעידוד מהרבי על כך שהשתתפו במבצע הגדול של "גירסא דינקותא" מיסודו של האדמו"ר זצוק"ל, כאשר הילדים קיבלו על עצמם חודש לפני חג החנוכה ללמוד מסכת משניות ולסיימה עד ערב חנוכה, הילדים שהספיקו לסיים מסכת, נרשמו במערכת הודעות טלפוניות של "קול קאליב".




















