העדכון הרפואי על מצבו, מוקדם יותר היום. צילום: דוברות שערי צדק
גל הטרור המדמם: במהלך פיגוע הירי הבוקר (שלישי) בשכונת שמעון הצדיק בירושלים, נפצעו שני חסידי ברסלב שהיו בדרכם חזור מציון הצדיק. הערב עדכנו בבית החולים שערי צדק בירושלים, כי הפצוע שהיה במצב בינוני התעורר ושב להכרה, לאחר ניתוח ארוך שבוצע לו, כאשר מצבו השתפר. בניו סיפרו על הנס שהתחולל לו. במקביל, מצבו של הפצוע השני מוגדר קל בלבד, בחסדי שמיים.
נחום האס, בנו של הרב משה יוסף שנפצע בפיגוע, אמר כי "אנחנו מודים לה' שנתן לנו אבא במתנה, ממש חסד ונס עצום שמחבל יורה מטווח אפס וברוך השם יצאנו בניסים". מנשה האס, בן אחר של הרב משה יוסף, הוסיף בכאב כי "בציר הזה אין שום אבטחה, אין משטרה, ולכן אני לא עובר שם בכלל אף פעם. אבל הוא הולך לשם בכל יום – והיום ירו בו".
מדוברות בית החולים שערי צדק נמסר על כך שהפצוע שהיה במצב חמור יותר, התעורר ושב להכרה כאשר חלה השתפרות במצבו. "שיפור במצבו של פצוע פיגוע הירי בשמעון הצדיק. הפצוע הגיע במצב בינוני ולאחר הערכה הועבר לניתוח דחוף. הניתוח עבר בהצלחה, המטופל שב להכרה ומתאושש ויועבר בקרוב למחלקה להמשך טיפול והשגחה", נמסר.
מוקדם יותר הבוקר מסר דוקטור אלון שוורץ, מנהל יחידת הטראומה במרכז הרפואי שערי צדק, לגבי מצבו של הפצוע בינוני: "בסביבות השעה 7 וחצי בבוקר הגיע למרכז הרפואי שערי צדק, אדם בשנות ה-50 לחייו, פצוע ירי בבטנו. הוא הגיע בהכרה מלאה, יציב. עבר בדיקות הדמייה וכעת הוא הועבר לחדר ניתוח לצורך המשך טיפול רפואי". מצבו של הפצוע השני, כאמור, מוגדר בחסדי שמיים קל בלבד.




















