צבא רוסיה תוקף מהאוויר שיירה של כוח וגנר שפלש קרוב למוסקבה
מרד צבאי נגד הקרמלין: קבוצת וגנר, מיליציה של שכירי חרב שעד כה סייעה לצבא הרוסי במלחמה באוקראינה, השתלטה הבוקר (שבת) לפי דיווחים על העיר רוסטוב שברוסיה ומנהיגה, יבגני פריגוז'ין, מאיים להגיע למוסקווה, שם הוכרזה כוננות מיוחדת. פריגוז'ין נשבע אתמול "לנקום" בצמרת הצבאית הרוסית לאחר שלטענתו בכירי משרד ההגנה הרוסי, שר ההגנה סרגיי שויגו ומפקד הצבא ואלרי גרסימוב, הורו על הפצצת אנשיו שהוצבו באוקראינה, והרגו רבים מהם.
על פי הדיווחים, קבוצת וגנר ממשיכה להתקדם במהירות, ומאיימת להגיע למוסקווה. אנשיה השתלטו על מתקנים צבאיים בשני מחוזות באזור הגבול – וורונז' ורוסטוב, ונמצאים 340 ק"מ מהבירה הרוסית. לפי דיווחים ברוסיה, הרשויות הציעו חנינה למורדים שיניחו את נשקם באופן מיידי. לפי הדיווחים: וגנר במרחק שעתיים מבירת רוסיה. בכירים נמלטו מהבירה. על רקע המרד הצבאי ברוסיה, ראש הממשלה בנימין נתניהו יקיים בצאת השבת הערכת מצב בהשתתפות גורמים מדיניים וביטחוניים.
עם זאת, מנהיג קבוצת שכירי החרב וגנר, יבגני פריגוז'ין, הודיע הערב כי הסכים להסיג את כוחותיו, שדהרו לעבר מוסקווה והגיעו למרחק של פחות משעתיים מהבירה. "כדי להימנע משפיכות דמים אנו מחזירים את השיירות לבסיסים שלנו", מסר. כוננות גבוהה עדיין שוררת במוסקווה, מחסומים הוקמו בכניסות לבירה, מוסדות ציבור פונו מחשש לפגיעה באזרחים ולפי חלק מהדיווחים נשיא רוסיה ולדימיר פוטין עזב את הקרמלין.
משרד החוץ הישראלי הוציא הודעה לפיה הוא ממליץ לישראלים לשקול חיוניות הגעתם לרוסיה בעת הזו וכן לאזרחים השוהים במדינה לשקול את חיוניות הישארותם ובכל מקרה להימנע מלהתקרב למוקדי מתיחות. "מומלץ להתעדכן בהתפתחויות באמצעות אמצעי התקשורת, הרשתות החברתיות של נציגויות ישראל ברוסיה ואתר משרד החוץ הישראלי", נמסר.





















"נקום נקמת דם עבדיך השפוך"
בעז"ה כולם ינצחו גם רוסיה, גם וגנר וגם אוקראינה!!!