ערוץ הטלגרם של כוח וגנר הודיע הערב (רביעי) כי יבגני פריגוז'ין, מפקד כוח וגנר, נהרג בהתרסקות מטוס בדרכו למוסקווה, בירת רוסיה. בהודעה מטעם כוח וגנר נכתב: "ראש כוח וגנר גיבור רוסיה ופטריות אמתי של מולדתו, יבגני ויקטורוביץ' פריגוז'ין נהרג בשל פעולות בוגדיה של רוסיה. גם בגיהינום הוא יהיה הכי טוב. תהילה לרוסיה".
לפי המשרד לשירותי חירום של רוסיה, המסוק עשה את דרכו ממוסקווה לסנט פטרסבורג, ועליו שבעה נוסעים, בהם שלושה אנשי צוות, אשר כולם נהרגו. לעומת זאת, בזירה עצמה נמצאו שמונה גופות שטרם זוהו והרשויות ברוסיה פתחו בחקירה. גורם בצוות חקירת התרסקות המטוס מסר:"אנו בוחנים את כל האופציות כולל טעות אנוש, תקלה טכנית והתערבות חיצונית".
גורם בקרמלין אמר בראיון: "אני לא מופתע. הייתה תחושה שזה ייגמר רע. על דבר כזה בקרמלין לא סולחים". נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן התייחס לאירועים ואמר כי "לא קורים הרבה דברים ברוסיה שפוטין לא עומד מאחוריהם".
לפי חלק מהדיווחים, גם דמיטרי אוטקין, ממקימי כוח וגנר ויד ימינו של פרגוז'ין, היה על המטוס. אוטקין החזיק בדעות לאומניות ואנטישמיות, כשעל גופו היו קעקועים נאציים. הרשויות ברוסיה טרם אישרו שיושב ראש כוח וגנר היה על המטוס, אלא שבין הנוסעים יש נוסע בשם יבגני פריג'וז'ין. לפי אתר תעופה רוסי, המטוס שהתרסק נקנה על ידי כוח וגנר בשנת 2020.




















