השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הנחה את גופי משרדו להפסיק את שיתוף הפעולה של המשטרה עם קרן וקסנר.
כמו כן, במכתב ששלח השר בן גביר למפכ"ל המשטרה, רנ"צ יעקב שבתאי, הנחה השר בן גביר את גופי משרדו והמשטרה להקפיא השתתפות קצינים בכירים בהשתלמויות של קרן וקסנר עד לבחינת הנושא זאת בעקבות חשש שעלה כי קרן וקסנר מקיימת מעורבות פוליטית.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: "בעקבות תלונות שהגיעו לשולחני, על זיהוי פוליטי של קרן וקסנר עם השמאל הקיצוני ושתפ"ים עם ארגוני שמאל מובהקים כדוגמת שוברים שתיקה, אנחנו מוציאים את המשטרה מפעילות הקרן. המדיניות שלי ברורה, פוליטיקה מחוץ למשטרה! כך פעלתי בעבר, כך אפעל עכשיו".





















הבעייה נציבות שרות המדינה מאשרת השתתפות עובדי מדינה בכירים ב"תוכנית וקסנר". כך גם צה"ל (קצונה בכירה), וגופים נוספים. הלימודים אמנם בהארווארד, אך יש תוספת "העשרה"=תכנים של השמאל הקיצוני. ראינו שאהוד ברק קיבל "מילגת מחקר" יותר ממיליון $. למה אישים בכירים רבים כעמוס ידלין שוהים שם? מעניין מה העלתה בדיקת הנושא ע"י נציב שרות המדינה?
מזל טוב!
תותח
כל הכבוד!
כך צרית להיות!!