אמש התקיים במעונו של פוסק הדור הגר"מ שטרנבוך שליט"א, מעמד יסוד קופת 'תמכין דאורייתא', לתמיכה במוצי"ם וחברי בד"צ של העדה החרדית לקראת החגים. הקופה הוקמה לאחר שקרוב ל 80 מוצי"ם בעדה החרדית לא קיבלו את משכורתם מהנהלת העדה החרדית זה זמן רב.
בעקבות כך ביקש הגאב"ד פוסק הדור הגר"מ שטרנבוך מקבוצת נגידים ממקורביו לתמוך בתמיכה נכבדה במוצי"ם לקראת החגים, ואכן הנגידים נענו לבקשה ונדבו את חלק הארי של הכסף.
בנוסף גם בחסידי סאטמאר (מהר"א) יצאו בקמפיין לחיזוק העדה החרדית והעבירו חלק מהסכום, והשלימו את היעד של מאה אלף דולר, בכדי שכל רב ומו"צ יקבל אלף דולר.
כאמור, אמש התקיים מעמד יסוד הקופה במעונו של פוסק הדור הגר"מ שטרנבוך גאב"ד ירושלים. המעמד התקיים בהשתתפותם של ראשי הנהלת העדה החרדית, וראשי ה'וועד הפועל' של העדה החרדית שנקבצו כולם למעמד היסוד ההיסטורי.
את המעמד כיבד בהשתתפותו מרא דאתרא דבית שמש הגאון רבי נתן הכהן קופשיץ שנשא דברי ברכה קצרים במעמד ובירך את התומכים והרבנים.
בפתח המעמד עיין פוסק הדור בקורת רוח מרובה בפנקס הצ'קים של קרוב למאה צ'קים, ולאחר מכן בירך את התומכים והמסייעים שעזרו בגופם או בממונם להצלחת המגבית.
במרכז המעמד נשא פוסק הדור הגר"מ שטרנבוך דברים כדורבנות וביקש מהנהלת העדה החרדית להמשיך לפעול בפעולות נוספות, כשבתוך דבריו אמר: "הציבור הוכיח שיש כסף לפעולות חשובות לשם שמים, ב"ה שכאן זכו לפעול גדולות ונצורות למטרה עליונה לחזק את כח הרבנים ומורי ההוראה בירושלים עיה"ק, ויש להמשיך הלאה בפעולות נוספות לשם שמים".
לאחר מכן העביר פוסק הדור מעטפה של צ'קים לידי חברי הנהלת העדה וחברי 'וועד הפעולה' של העדה, בכדי שיעבירו את הצ'קים למוצי"ם ולרבנים, כאשר סך הכל חולק למוצי"ם ולדייני העדה מעל מאה אלף דולר.




















