חבר קבינט המלחמה, השר גדי איזנקוט, תקף היום (שלישי) בחריפות את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ושר האוצר בצלאל סמוטריץ, שמביעים את התנגדותם הלגיטימית לעסקה שבראייתם מופקרת. איננקוט טוען לסחיטה באיומים פוליטיים – כשהוא עצמו מאיים על פרישה הממשלה.
איזנקוט כתב בחשבון הפייסבוק שלו: "הקבינט הגדיר לפני חצי שנה את מטרות המלחמה. שני חברי קבינט מפעילים ביממה האחרונה סחיטה באיומים פוליטיים. זו תופעה חמורה שפוגעת בבטחון הלאומי של ישראל. אהיה שותף רק בממשלה שמקבלת החלטות משיקולי האינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל, ולא משיקולים פוליטיים".
השר סמוטריץ' השיב לאייזנקוט: ״גדי, אתה יודע את הערכתי הרבה אליך, אבל קצת צניעות. זו חובתי לפעול נגד עסקה רעה שתסכן את ביטחון אזרחי ישראל. אולי התרגלת לחבורת הקונספציה שבה כולם חושבים אותו דבר, אך מותר גם לחשוב אחרת. זו לא סחיטה, זו דעה לגיטימית של מיליוני ישראלים שדואגים לעתיד המדינה לא פחות ממך״.
כזכור, מוקדם יותר היום שר האוצר וחבר הקבינט המורחב, בצלאל סמוטריץ', אמר כי קבלת העסקה לשחרור חטופים שמונחת על השולחן, "פירושה החד משמעי – הרמת דגל לבן וניצחון לחמאס".
לדבריו, "לנקודה הזו בדיוק תכנן סינוואר להגיע כשיצא לטבוח בנו, וקבלת העסקה תוך דחיית כיבוש רפיח היא בדיוק הגשמת תוכנית הניצחון שלו שהיא תוכנית הכניעה של ישראל". סמוטריץ' הוסיף: "הוא ידע שהעולם יציל אותו רגע לפני הסוף, על זה הוא בנה. הוא ידע שהעולם ימנע מאיתנו לסיים את המלאכה, ושהוא ייצא מנצח, שורד, חי. הוא החזיר את הסוגיה הפלסטינית למרכז השולחן".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר בצאתו מהפגישה שקיים עם רה"מ בנימין נתניהו: "סיימתי עם ראש הממשלה פגישה לבקשתי. הזהרתי את ראש הממשלה אם חלילה ישראל לא תיכנס לרפיח, אם חלילה נסיים את המלחמה, אם חלילה תהיה עסקה מופקרת".
לדבריו, "ראש הממשלה שמע את הדברים, הבטיח שישראל נכנסת לרפיח, הבטיח שלא מסיימים את המלחמה והבטיח שלא תהיה עסקה מופקרת. אני מברך על הדברים הללו. אני חושב שראש הממשלה מבין היטב מה תהיה המשמעות אם הדברים האלה לא יתקיימו".





















בנתיים בעשור האחרון אייזנקוט היה בין מקבלי ההחלטות בקבינט הצבאי והיה מעורב ישיר למצב (יחד עים רבים וטובים שיודבים כרגע בפרלמנט הטלוזיוני ורק מבלבלים את השכל
מדבר נגד סחטנים אבל בדבריו שלו הוא מפעיל סחיטה
יפה שעה אחת קודם
הגיע הזמן שתצא וננצח במלחמה…
לא לשכוח שהוא שיכל בן במלחמה הזאת אז לא נראה שהוא מעוניין שהבן שלו יהיה קרבן שווא חברה תרגעו הוא רק אמר שצריך יותר טובת המדינה מאשר שיקולים פוליטים