סמוך לשעה 18:19 אחר הצהרים הופעלו התראות במספר מוקדים בצפון המדינה. במשך עשרים דקות ארוכות מידי, נשמעו התראות בכל רחבי הצפון כתוצאה מזיהוי של כלי טיס בלתי מאויש שחדר לישראל ככל הנראה מלבנון. הכטב"ם תועד במספר מרחבים כאשר חיל האוויר לא הצליח ליירט אותו. נכון לעכשיו לא ידוע מה עלה בגורלו של הכלי והאם התרסק כבר בשטח פתוח.
לאחר כשעה מהפעלת האזעקות, בשעה 19:18 הודיע פיקוד העורף כי אירוע חדירת כלי הטיס מלבנון הסתיים. לא ידוע על נפגעים באירוע. צה"ל הזניק לאוויר מספר רב של מטוסי קרב על מנת לנסות ולאתר את הכטב"ם אולם עד כה ללא הצלחה.
דובר צה"ל מעדכן כי בדקות האחרונות נשמעו התרעות במרחבים מנשה גליל עליון, המפרץ, הכרמל, העמקים, ואדי ערה, על חדירת כלי טיס עוין. בשלב זה נעשים מאמצים למעקב ויירוט המטרה. הציבור מתבקש להשמע להנחיות פיקוד העורף, פרטים נוספים בהמשך.
לאחרונה החליטו בצה"ל להרחיב את מעגלי ההתראות על חדירת כטב"מים וזאת כלקח מאירוע פגיעת כטב"ם הנפץ בבא"ח גולני בצפון הארץ ממנו נהרגו ארבעה לוחמים הי"ד. בנוסף התקבלה ההחלטה בצה"ל לרסק לחלוטין את יחידה 127 של חיזבאללה האחראית על שיגורי הכטב"מים.
מוקדם יותר היום פרסמנו כי חיל האוויר תקף במהלך היממה האחרונה יותר מ-230 מטרות טרור של ארגוני הטרור חיזבאללה וחמאס ברחבי לבנון ורצועת עזה. בין המטרות הותקפו שלוש מפקדות של היחידה האווירית של ארגון הטרור חיזבאללה (יחידה 127), אשר אמונה, בין היתר, על שיגורי כטב"מים לעבר מדינת ישראל.




















