באדיבות המצלם

איך קטוע יד מניח תפילין? מוקד הלכתי מיוחד הוקם לפצועים

היכן קטועי ידיים מניחים תפילין? איזה טיפולים מותרים בשבת? רבני איגוד רבני קהילות שנפצעו בשמחת תורה הקימו מוקד הלכתי לפצועי המלחמה

כתבות נוספות בנושא:

מתחילת מלחמת חרבות ברזל נפצעו למעלה מ-6000 חיילים ועוד לא מעט אזרחים. ריבוי הפצועים עורר לא מעט שאלות הלכתיות חדשות; החל ממיקום הנחת תפילין לקטועי ידיים, מענה טיפולי בשבתות ועד לבעיות משפחתיות. השאלות שהצטברו בשטח אצל רבני "איגוד רבני קהילות" המאגד למעלה מ600 רבנים ורבניות בקהילות בכל רחבי הארץ הדגישו את הצורך במענה רחב לתופעה.

מי שהרים את הכפפה היו מספר רבנים באיגוד שנפצעו בעצמם במתקפת חמאס בשמחת תורה ולמדו על בשרם את השאלות והמורכבויות הכרוכות בפציעה ובשיקום. הרבנים יזמו הקמת מוקד הלכתי שישלב בין רבנים, רופאים ואנשי טיפול מתחום הנפש שייתנו מענה הלכתי ותמיכה לאלפי הפצועים. בין השאלות בהן נתקלו הרבנים פצוע שלא מסוגל לדבר ומתקשר רק באמצעות כתיבה ששאל כיצד יוכל לתקשר עם משפחתו בשבת, שמיעת מוזיקה בשבת לחייל שמתמודד עם דיכאון חמור, פטור מצומות לחיילים פצועים, ועישון קנאביס בשבת לחייל שמתמודד עם כאבים עזים.

אחד מהרבנים שמובילים את המיזם הוא הרב שחר בוצחק מאופקים. ביום שמחת תורה הרב שחר ובני משפחתו התעוררו לקול האזעקות והמטחים. הרב שחר הבין שמדובר באירוע חריג ופתח את הטלפון שלו שהיה סגור בגלל השבת. אחרי שקרא את ההודעות של כיתת הכוננות, לקח את אקדחו האישי ויצא לכיוון הירי, בדרך חברו אליו חייל בחופשה ומאבטח בשב"כ. השלושה לחמו ונפגעו מירי המחבלים, כשהרב שחר נפצע והחייל נהרג. מאבטח השב״כ ושוטר שלא בתפקיד חילצו אותו וביחד התמקמו באחד הבתים. פניותיהם לקבלת עזרה ממד"א לא נענו ובעזרת כמה מחברי הקהילה הוא חולץ לצומת גילת, משם הוא מפונה לסורוקה במצב קשה. מאז הוא בתהליך שיקום.

"אתה ביום אחד הופך מבן אדם בריא לבן אדם פצוע וזה משנה הרבה דברים בחיים. במהלך השיקום פנו אליי לא מעט "אחים לדרך" בשאלות הלכתיות והתייעצויות. לאחרונה פנה אליי חבר מהשיקום ואמר לי שחשוב להקים מוקד של רבנים שייתנו מענה לסיטואציות מורכבות של הפצועים". משתף הרב שחר, "פניתי לאיגוד רבני קהילות והיה ברור לי שאם עושים דבר כזה חייבים רבנים שנפצעו בעצמם, רבנים מכירים את הסיטואציות והשאלות ויודעים לדבר בשפה של הפצועים".

רב נוסף ששותף למיזם הוא הרב חיים סאסי, משדרות, הרב סאסי, רב בישיבת ההסדר שדרות וחובש מתנדב ב"איחוד הצלה". ביום הטבח בעוטף, כשהאימה השתוללה ברחובות שדרות, הוא עזב את משפחתו בממ"ד ויצא אל התופת. בתחנת המשטרה, תחת אש בלתי פוסקת, סייע לשוטר פצוע וניסה לחלץ גיבור נוסף שנפגע. על אף שנפגע בעצמו משלושה קליעים, הוא פינה את הפצוע והמשיך לטפל בו. לאחר שנפצע באופן קשה בקרב נדרש לשיקום ארוך.

הרב סאסי: "בשנתיים האחרונות פגשנו בבתי החולים לצערנו פצועים רבים שנפצעו במלחמה ובמתקפת חמאס וראינו את הצורך הגדול שיש במענה רוחני והלכתי שמותאם לסיטואציות המורכבות שחווינו בעצמנו". הרב סאסי הוסיף: "אנחנו מאמינים ומתפללים שהחיזוק הרוחני והאמוני שיספק המוקד יהיה חלק בלתי נפרד מתהליך ההחלמה של החיילים".

הרב אריאל אליהו יו"ר איגוד רבני קהילות: "במלחמה הארוכה בה אנו מצויים, ובשעה שבה לוחמי צה"ל ופצועי ישראל זקוקים יותר מתמיד לחיזוק רוחני והדרכה הלכתית, אנו ממשיכים בדרך הפצת האור ומפעילים מוקד ייחודי לתשובות הלכתיות וליווי רוחני המותאמות לפצועינו הגיבורים. בהכוונת הרב שמואל אליהו שליט"א ולפי הדרך שהתווה לנו סבא הרב מרדכי אליהו זצ"ל – מסירות נפש לכל יהודי".

הרב אליהו הוסיף: "היוזמה הגיעה מצד רבני קהילות יקרים שנפצעו בעצמם בקרבות הגבורה. זו זכותנו וחובתנו לוודא שגם בשעות הכי קשות, כל יהודי יוכל לקבל הדרכה רבנית מקצועית וחמה, אין דבר יקר יותר מלתת לפצועינו עוגן רוחני וחיבור לשורשיהם, זוהי שליחות קדושה שלא נעזוב לרגע אחד למען עם קדוש".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
רעידת אדמה בלונדון: סטארמר הודיע על התפטרותו
קרעי ואייכלר מול העליון: "יש לבטל את בג"ץ ולהקים בית דין גבוה לצדק אמיתי"
בין הזמנים: הדרך המהירה שלכם לבור כלכלי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סמוך לחמת גדר: רכב צנח למדרון, לוחמי 669 הוקפצו לסייע בחילוץ
בצל המתיחות מול איראן: האמירויות בוחנות רכש נשק מתקדם מהודו
מרן הגר"ד כהן שליט"א בברכה מרגשת: "סיעתא דשמיא מופלאה בחינוך הילדים"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
כתב אישום: תושב בית שמש נאשם בהצתות סמוך לתחנת המשטרה
הרצוג: "השלום אינו חלום של תמימים - אלא אסטרטגיה של חזקים"
הבטחתו המרעישה של מרן הגר"ש גלאי שליט"א: "פרנסה, נחת, בריאות ואריכות ימים"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בית המשפט הורה לשחרר את המתיישב ומתח ביקורת על המשטרה
סמוטריץ' מתכתש עם גולן ועדיין לא קולט; סרטון ה-AI חשף את העיוות

הכתבות המעניינות ביותר

בדרך למנגנון חדש בצפון: סגן הנשיא האמריקאי שוחח עם נשיא לבנון
ביום רביעי זה קורה: שיירות מחאה מכל רחבי הארץ ייסעו בדרכן אל הכלא הצבאי
צבא ארה"ב תקף כלי שיט של "ארגון טרור" בים הקריבי; שניים נהרגו
מהפך בקולומביה: המועמד הפרו-ישראלי מוביל בפער זעום בבחירות לנשיאות
בחשד להצתת חורש בירושלים: שני נערים ערבים מעיסאוויה נעצרו
לקראת ימי בין המצרים: הזמר לייבי דייטש שר - "ביז ווי לאנג"
לאחר שעות ארוכות של דיונים: הוועדה הכריעה על שיבוץ האחיות בסמינרים הגדולים האשכנזים והספרדים בירושלים
הרמב”ם היומי • הלכות עירובין פרק ב' • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות עירובין פרק ב' • צפו
חריש: פעוט בן שנה נפצע קשה לאחר שנפל משולחן בביתו

חדש באתר

Prime_Minister_Sir_Keir_Starmer_Official_Portrait_(cropped_2)
רעידת אדמה בלונדון: סטארמר הודיע על התפטרותו
WhatsApp Image 2026-06-22 at 12.16
קרעי ואייכלר מול העליון: "יש לבטל את בג"ץ ולהקים בית דין גבוה לצדק אמיתי"
WhatsApp Image 2026-06-22 at 12.33
סמוך לחמת גדר: רכב צנח למדרון, לוחמי 669 הוקפצו לסייע בחילוץ
1781302668121_ten-lua-brahmos-3758_800x532
בצל המתיחות מול איראן: האמירויות בוחנות רכש נשק מתקדם מהודו

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

התוועדות לכבוד ג' תמוז תשפ''ו פריז, צרפת צילום מרדכי לובעצקי (64)
התוועדות לכבוד ג' תמוז בבית חיה מושקא שבפריז
הרב יצחק כהן בר מצוה נין (32)
וּמִשֶּׁפַע מִצְוַת תְּפִלִּין: מעמד אדיר לכבוד התורה בשמחת בר המצוה לנינו של הגה"צ רבי יצחק כהן
הכנסת ס''ת סקווירא בית שמש צילום א. אייזנבאך, ארי קופרשטוק
בית שמש: הכנסת ספר תורה לביהמ"ד סקווירא בראשות בנו של האדמו"ר
מעמד שחיטת כבש לכבוד הדף היומי בבני ברק (1)
לקראת תחילת לימוד 'פרק אלו טרפות' במסכת חולין נערכה שחיטת כבש בבני ברק

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ז' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ז' בתמוז ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture