בית הספר לבנות האיחוד החסידי באשדוד עומד לפני סיום בנייתו. השבוע סייר חבר מועצת העיר הרב טננהויז במתחם בית הספר לבנות האיחוד החסידי ההולך ונבנה בשד' ירושלים, יחד עם צוות הבינוי בעיריה והנהלת ביה"ס.
בית הספר שהוקם לפני למעלה מ-20 שנה, בראשות המנהלת גב' וורנר שתחי', שוהה עד היום במבנים שכורים בתנאים ירודים זוכה לסיים את בניית הבנין החדש ולפי קצב ההתקדמות המהיר צפי האיכלוס יהיה כבר בתחילת שנת הלימודים הקרובה.
במהלך הסיור באתר הבניה שיבח הרב טננהויז את מנהלי הפרויקט ואת אגף מבני ציבור בעיריה שעושים מאמצים מרובים על מנת לסיים את הבניה במהירות ולא חוסכים בהשקעה ביופי מהודר בבניית הבנין כראוי לביה"ס האיחוד החסידי.
שטח בית הספר שהוקצה לפני למעלה מעשור בהשתדלות ההנהלה יחד עם הרב טננהויז הפך עם השנים לסמל סטטוס לטובת קהילות החסידים בעיר, ולאחר מכן דאג סגן שר החינוך לשעבר הרב מאיר פרוש, יחד עם הרב טננהויז להקצאת הכיתות למבנה הקבע ההולך ונבנה לטובת הציבור האיכותי באשדוד.
"אנו רואים את טובת הציבור האמוני מול עיננו ורווחתם לאורך שנים וסופסוף החזון הופך למציאות עם בניית בנין רחב לטובת התלמידות, שחלקן אמהותיהן למדו בבית ספר זה ועתה הם ייצאו מאפילה לאור גדול ונעשה כל מאמץ שהמבנה יהיה מפואר ומכובד כראוי", הוסיף הרב טננהויז בהתרגשות.





















הכן המפלגה של הרב טננהויז היא המפלגה היחידה שדואגת באמת לציבור הכלל חסידי
אפילו שגם אני התפאתתי להצביע למפלגת אגודת ישראל של גור
כל בנין כזה הוא מבורך, אבל לא יודע אם הוא מהפכה בחינוך עצמו…
וגם מבחינת עצם הבניה זו לא מהפכה, כך היה מעולם.
כמעט כל מוסד חינוכי התגלגל במשך שנים במקומות לא הכי נוחים, עד שהתבסס והתמקם כראוי, –
ותתפלאו: קמו מבנים – לא רק לחסידי גור – גם לפני טננהויז ומפלגתו…
מי שאינם סובלים מאיבוד זכרון (טבעי או רצוני)
יוכלו לספר לכם כמה שנים וכמה גלגולים עברו על מרבית מוסדות החינוך הוותיקים באשדוד,
כן, כולל ביה"ס לבנות של גור…
אולי זה יקל עליך קצת, מר חרדי…