שרון אליאסי

במעמד גדולי ישראל: עשרות הילדים סיימו ש"ס לכבוד המרא דאתרא

במעמד רב רושם שכמותו כפר יונה לא ראתה, עשרות ילדי תלמוד תורה 'פני מאיר' בעיר, סיימו את הש"ס כמנחת ביכורים לרגל יום הולדתו של המרא דאתרא הגה"צ רבי יוסף הללויה שליט"א

כתבות נוספות בנושא:

מאות מתושבי כפר יונה והסביבה השתתפו במעמד היסטורי ורב רושם של סיום הש"ס, בהשתתפות מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א ואישי ציבור, שנערך בעיר כפר יונה, אשר לא ראתה מעולם מעמד כזה. מסכתות הש"ס נלמדו על ידי ילדי החמד של תלמוד התורה, שהביאום כמנחה למרא דאתרא, הגה"צ רבי יוסף הללויה, לרגל יום הולדתו.

במעמד נשא דברים מרן הראשל"צ הגר"ד יוסף, שעמד במשאו על מעלת זיכוי הרבים וגדלותו בתורה של המרא דאתרא: "הרב הללויה ממשיך בדרכו של אברהם אבינו בזיכוי הרבים. הוא לא חת מפני איש, גאון גדול בתורה ובהנהגה. הוא לא זז ממרן ימין ושמאל ומרן זצ"ל היה אוהב אותו אהבה עצומה. הגיע למדבר שממה והפך את המקום למרכז של תורה".

מרן הרה"ר לישראל הגר"ד לאו אמר כי "את הרב שליט"א, אני מכיר מהימים הראשונים של כהונתי. אחד שלא נרתע מקשיים, חושב כל הזמן כיצד לעשות למען עם ישראל ולזכות את הרבים. בכל פעם כשמגיעים לכפר יונה, אי אפשר שלא להתפעם מהמהפכה הרוחנית העניפה והכל נעשה מרוחו של הרב".

מרן ראב"ד ת"א הגה"צ רבי ניסים בן שמעון שנשא דברים אף הוא, הרבה בשבחים על ראש המוסדות: "זיכוי הרבים אין שיעור לגדולתו וחביבותו, מקים עולה של תורה בעמל וביזע וב"ה זכה לברכה בעמלו". הראב"ד אף התפעל רבות מילדי החמד שסיימו את המסכתות לכבודו של מורם ורבם ושוחח עמם בחביבות רבה בין משעולי הש"ס. בסיום דבריו, בירך את המרא דאתרא, ב-"ברכה גדולה וישועה תהיה לו, בהרבצת התורה הבלתי פוסקת".

לאחר מכן הועברו דבריהם של גדולי ישראל, שנבצר מאיתם להשתתף במעמד. מרן הראש"ל הגר"י יוסף, שהיה אמור להשתתף אף הוא וברגע האחרון נבצר מעמו, שיגר שליח מיוחד עם ספר ועל גבו הקדשה מיוחדת, בה כינה את הגר"י הללויה, "נאמן דרכו של מרן רבנו הגדול זיע"א". בנוסף לכך נשא הגר"י יוסף דברים בשידור חי: "הרב הגדול, מעוז ומגדול, ספון באהלה של תורה הגאון הגדול רבי יוסף הללויה, רבה של כפר יונה והסביבה. אני יודע כמה מרן האבא זצ"ל היה מחבב אותו על כך שלומד ומזכה את הרבים ודבוק בהלכותיו".

לאחר מכן הועברו דבריו של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז, שמפאת חולשתו נבצר ממנו להשתתף במעמד הגדול, העביר גם הוא את דבריו בשידור ובירך את המרא דאתרא, "בהגיעו לגיל 60 זכה להעמיד שישים גיבורים סביב לו והרבה יותר מכך עם מאות תלמידים. מקרב את הרבים לאביהם שבשמים, מלמד אותם תורה ודעת ומדריך אותם".

מרן הרה"ר לישראל ונשיא מועצת הרבנות, הג"ר קלמן בר, העביר אף הוא את ברכתו בשידור חי: "אמנם אני בריחוק מקום אבל בקירוב הלב" פתח הרב הראשי את דבריו והוסיף: "הרב הללויה זוכה לראות בכל אחד ואחד את הטוב שבו, יודע לאחד את כולם. הקים עולה של תורה בכפר יונה, הייתי במוסדות לא פעם ולא פעמיים וראיתי מקום של הרבצת תורה. אין לי אלא לברכו שהוא והרבנית ימשיכו מעלה מעלה, להאיר את האור הגדול שלו, עד שנזכה לאור חדש שיאיר על ציון".

בראשית המעמד, נשא דברים גדול מזכי הרבים, הגאון רבי משה בן משה, שסיפר על ימי עלומיו של הגר"י הללויה: הקים יש מאין, הפך אותו למקום של תורה וכל מה שיש כאן, הכל בזכותו. כבר בימים בהם היה בכולל, היה ניכר לכל בשקידתו ובחשקו בתורה, אבל על הכל הוא ויתר כדי לזכות את הרבים ורבים השיב מעוון. ב"ה זכה הרב שגם בניו שיחי' ממשיכים בדרכו, דרך זיכוי הרבים והרבצת תורה".

עוד השתתפו: הג"ר ישראל מאיר ביטון – רב העיר חדרה, הג"ר אליהו אילוז רב העיר אור עקיבא, הג"ר דוד אוחיון רבו של אלפי מנשה, הג"ר אהרון בדיחי רבו של אבן יהודה והג"ר שלמה צדוק רבו של תל מונד.

כמו כן נטלו חלק הגאון רבי משה חיים לאו רב מרכז העיר, ראש הכולל הג"ר איתן לגיטיוי, הגאון רבי משה ליזמי והרבנים הגאונים חנניה ויעקב ישראל גבאי, בניו, ממשיכי דרכו של הגה"צ רבי שמעון גבאי זצוק"ל.

בנוסף, השתתפו רבני הקהילות בעיר כפר יונה, הרבנים הגאונים: הרב שלמה אסולין, הרב חיים חנונה, הרב עזרא הללויה, הרב חגי מימון, הרב אליהו מימון, הרב בן לחמיש, הרב עוזיאל קראווני, הרב צמח אברהם, הרב יואב שוכר והרב יצחק שאול.

עוד נטלו חלק: ראש העיר מר אלברט טייב, סגני ראש העיר, מנכ"ל העיריה צביקה ימין וחברי מועצת העיר.

הרבנים והנוכחים בירכו גם את הרבנית תליט"א, אשת חבר, אשר מסייעת בידיו בהמשך המפעל הרוחני הגדול.

לאחר שעות ארוכות של התעלות, עם תזמורת ושירה ופיוט על ידי החזן ר' יגאל קריספל שהנחה את המעמד בטוב טעם, התפזרו מאות הנוכחים לאחר שעברו אצל הגר"י הללויה וקיבלו מידיו כוס לחיים, לא לפני שאת מעמד הסיום עצמו, ערך הרה"ג עזרא הללויה, ממנהלי התלמוד תורה ובנו חביבו של המרא דאתרא, אשר בעצמו מעמיד תלמידים הרבה, מרביץ תורה לרבים ומקהיל קהילות בכפר יונה ויישובי הסביבה.

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

4 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

האם מישהו יכול לתת בבקשה את המקור ללימוד תורה למען יום הולדת של מישהו אחר ?

ר' קריספל מחבר השיר עלה קטן שלי….

זה ר' אליהו ישי?
גיסו של הרב הללויה

קריספך מבית מרגלית….

כתבות חדשות באתר

כך תרתמו את שוק ההון כדי לחתן את הילדים, בלי לסכן את הכסף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הפרויקט שיעקוף את החות'ים ואיראן: רשת המסדרונות היבשתיים של ארה"ב במזרח התיכון
טראמפ בפגישה עם נשיא לבנון: "מוכן לדבר עם חיזבאללה, נתקוף מתקן גרעין באיראן"
מהפכה במגזר: איך למלא משרות דחופות תוך ימים - ובלי להתפשר על האיכות?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דריכות בישראל: גובר הסיכוי למערכה אזורית מול איראן
תחקיר בשווייץ: חמאס תכנן טבח באירופה והקים תשתית טרור בשורת מדינות
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שוב פעם: מעצר חמישה שוהים בלתי חוקיים באתר בנייה בבת ים
כתב אישום: חשד למתן עשרות אלפי אישורי נשק שלא כדין במלחמה
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הים פולט פסולת בחוף ארגמן: צוותי הניקיון פועלים להסרת אצות ופסולת
בחירות בעידן הבינה מלאכותית: מערך הדיגיטל הלאומי וועדת הבחירות מהדקים שיתוף פעולה 

הכתבות המעניינות ביותר

אסון קריסת המרפסת: עיריית ירושלים מעדכנת שהדיירים פנו לאיש מקצוע פרטי ללא ידיעתה
החגיגה נגמרה: וויז אייר דורשת מלקוחות תשלום נוסף בעקבות באג באתר
ברוך מתיר אסורים: הבחור אלחנן מזרחי צפוי להשתחרר מחר מבית הכלא
חיזוק הקשרים לקהילות היהודיות: יו"ר ש"ס אריה דרעי נועד עם שגריר בריטניה בישראל
חילוץ מורכב בצוק ארבל: מטייל נפצע קשה לאחר שנפל, פונה במסוק לבית החולים
חשש לכלבת בצפון: גירית נגועה אותרה במטעים הסמוכים ליישוב איילת השחר
משגב: שריפת רכבים בכניסה לתחנת המשטרה והיער הסמוך לבית העלמין
איראן תוקפת מתקני מים וחשמל בכוויית, במקביל החות'ים מאיימים על ספינות
הטרוריסטים מברכים: טורקיה ומצרים איחלו למנהיג חמאס ח'ליל אל-חיה על המינוי החדש
וואטסאפ

חדש באתר

79674
הפרויקט שיעקוף את החות'ים ואיראן: רשת המסדרונות היבשתיים של ארה"ב במזרח התיכון
WhatsApp Image 2026-07-21 at 18.38
טראמפ בפגישה עם נשיא לבנון: "מוכן לדבר עם חיזבאללה, נתקוף מתקן גרעין באיראן"
P20260604MR-0573 (1)
דריכות בישראל: גובר הסיכוי למערכה אזורית מול איראן
.
תחקיר בשווייץ: חמאס תכנן טבח באירופה והקים תשתית טרור בשורת מדינות

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הילולת מרן המקובל האלהי הגאון רבי יוסף צובירי (13)
הילולת מרן המקובל הגאון הרב יוסף צובירי זיע"א
מרן רה''י הגרמ''ה הירש לתלמידים העולים לישיבות קטנות  איגוד בני הישיבות אשדוד (10)
מרן רה''י הגרמ''ה הירש לתלמידים העולים לישיבות קטנות: מהו הדבר החשוב ביותר בישיבה קטנה?
הילולת בעל 'שערי טוביה' גאב''ד ירושלים צילום שמואל דריי (34)
הילולת ה'שערי טוביה' גאב"ד ירושלים ומרא דארעא קדישא זצ"ל
ישיבת לבב חכמה בירושלים מעמד הדרן עלך (10)
חבר המועצת בחן את התלמידים וזכה לשעה של קורת רוח • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים –  ז' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ז' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture