בצל המוטו "מזמור חנוכת הבית", חגגו מאות התלמידים והבוגרים רצף אירועים מכוננים בכל סניפי הישיבה, המבטאים את תנופת הפיתוח המרשימה של המוסד המפואר.
תרועת החגיגות החלה עוד בטרם ימי החנוכה, במעמד כביר של חנוכת ארון הקודש המפואר בסניף הישיבה בשכונת קטמון. הארון, יצירת אמנות של ממש, נתרם בנדבת לבו הטהור של הנגיד הנכבד ר' אלדד קים שיחי', אשר הטריח עצמו ובא מעבר לים כדי ליצוק תוכן של קדושה במבצר התורה. במהלך קבלת הפנים החגיגית, מסר מורינו ראש הישיבה שיעור תורני מעמיק, ולאחריו נשא הנגיד דברי כיבושין נרגשים בשבחם של עמלי התורה, כשהוא מביע את התפעלותו מצורבי הישיבה.
כחלק מההיערכות הרוחנית לימי האורה, ערך מורינו ראש הישיבה שליט"א "ביקור בזק" בארה"ב. במרכז הביקור עמדה מחווה רוחנית נדירה לפטרוני הישיבה: חלוקת בקבוקי שמן זית איכותיים ומהודרים דומיא דמנורה, המזוקקים לפי חומרותיו המפורסמות של מרן פוסק הדור הגרי"ש אלישיב זצוק"ל. בקבוקים אלו זכו לברכה אישית מיוחדת ממרן עמוד היראה, מורינו המשגיח הגה"צ רבי בנימין פינקל שליט"א, אשר העניקם כשי של הערכה למחזיקי "עץ החיים".
שיאם של ימי החנוכה נחוג ברוב פאר והדר עם חנוכת בית המדרש המפואר "היכל סולימני". ופתיחת האולמות המפוארים לאנדא וגפנר, על פי הכרעתו המיוחדת של נשיא הישיבה, עמוד ההוראה מרן הרה"ג רבי פנחס זביחי שליט"א בעל ה- "עטרת פז", נדחה המעמד לימי החנוכה – זמן המסוגל לאמירת "מזמור שיר חנוכת הבית".
ביום המסוגל לברכה נר שני של חנוכה היכל הישיבה לבש חג, והאולמות התקשטו ברוב פאר והדר סביב שולחנות ערוכים כיד המלך בהם התכנסו רבני הישיבה, תלמידיה ובוגריה. מורינו ראש הישיבה שליט"א נשא משא מרכזי בענייני דיומא, כשהוא משלב דברי הכרת הטוב לנגיד החשוב הר"ר יצחק סולימני שליט"א ומשפחתו החשובה הי״ו שהוזיל מהונו למען בניין ההיכל. רגעי השיא נרשמו כאשר נשיא הישיבה פתח את שערי ההיכל החדש, וכל הקהל פצח בשירת "נשמת כל חי" ברוב עם, כשלאחריה ריקודים סוערים לכבודה של תורה.
יום "זאת חנוכה" בישיבת "תפארת יונתן יהושע" הוא מושג של כמיהה וערגה. למרות ימי "בין הזמנים" הנהוגים בעולם הישיבות, הישיבה הופכת לאבן שואבת למאות בחורים ובוגרים המסרבים להפסיד את ה"נעילה" של ימי האור. הבוקר נפתח בתפילת שחרית נרגשת בסניף מאה שערים -"היכל לנדא" ההולך ונבנה בימים אלו בפאר והדר יוצא דופן, מלווה בשירת "הלל" שהרקיעה שחקים. המעמד שולב בחנוכת "שער לנדא" – שער הכניסה החדש והמפואר הניצב בלב רחוב מאה שערים.
עם דמדומי חמה של יום "זאת חנוכה", צעדו המוני התלמידים בראשות מורינו ראש הישיבה שליט"א לעבר הכותל המערבי. שם, בתפילת מנחה האחרונה של חנוכה תשפ"ו, נערכה תפילת רבים ותחינה לישועת הכלל והפרט, בציון שמותיהם של כלל תורמי ומחזיקי הישיבה לישועה וברכה.
יש לציין, כי לצד שרשרת המעמדים הכבירה, שמרו תלמידי הישיבה על עמל התורה ברציפות, וסדרי הישיבה התקיימו כסדרם ללא כל שינוי, כמסורת הישיבה מאז ומתמיד.
ויהי רצון שהשפעות הקדושה והאורה של ימי חנוכת הבית, יוסיפו להקרין על הישיבה הקדושה ועל כלל התומכים והמחזיקים לאורך השנה כולה.




















