באדיבות המשפחה

הרב יהודה מילר זצ"ל – האיש שהוביל את המהפכה

השבוע הסתלק בחטף הרב יהודה מילר ז"ל ממייסדי חברת הדרן - קווים לדמותו.

כתבות נוספות בנושא:

הרב יהודה אריה מילר הלוי זצ"ל נולד לאחר שנות הזעם בשנת תש"ז בעיר גלאנטה שבהונגריה להוריו הרב ישראל דוד מילר ז"ל ומרת ייטל ע"ה לבית ארנוולד. אביו שגדל והתחנך בישיבת גלאנטה אצל הגאון הקדוש רבי יהושע בוקסבוים זצוקללה"ה הי"ד, המשיך כל ימיו את ההנהגות, החינוך והתורה שספג בישיבת גלאנטה  לפני שנות הזעם, כשדמות דיוקנו של רבו הק' והטהור לא משה מנגד עיניו בכל אשר פנה. הרב ישראל דוד זצ"ל היה מיוחס לשל"ה הקדוש בייחוס של בן אחר בן , אלא שבעקבות מדיניות הגיוס לצבא ההונגרי לפני כ-100 שנים וכדי להסתתר, נאלץ אחד מאבות המשפחה להחליף את שם המשפחה למילר.

מיד כשהתאפשר הדבר, ארז ר' ישראל דוד את מעט מטלטליו ועלה עם אשתו ובנו התינוק לארץ ישראל וקבע את מושבו בשכונת סנהדריה בירושלים.

משחר ילדותו של יהודה הצעיר הוא דבק בתלמידי חכמים – למד תורה ממורים מופלגים, ביניהם, הגר"ש הכהן קוק זצ"ל והגר"ב אייכנשטיין זצ"ל, כשהוא דבק בהם ומתעלה בהשגת התורה ויראת שמים.

בהגיעו לפרקו נשא לאישה את מרת ציפורה לבית פינדר שתבלחט"א, בתו של הרה"ח הר"ר דוד פינדר זצ"ל מחשובי חסידי סטראפקוב צאנז. בעקבות ר' דוד פינדר זצ"ל התחבר גם הר"ר יהודה זצ"ל לחסידות זו.

במשך כל חייו בשכונת בית וגן בירושלים, דבק במאורות הגדולים שבית וגן נתברכה בהן וקבע עיתים לתורה בשיעוריהם בבחינת 'יום ולילה לא ישבותו' – בשיעוריו של עמוד ההוראה הגאון רבי יהושע נויבירט זצ"ל, בשיעוריו של הגאון רבי שלמה מן-ההר זצ"ל ובשיעוריהם של, יבדלו לחיים ארוכים, הגרש"א גולדברג שליט"א והגר"ז פריינד שליט"א. קשר מיוחד היה לו עם הגרש"א גולדברג שליט"א אשר יצק מים על ידיו, שרת אותו במסירות ובאמונה וכפף עצמו לדעת התורה. בכל דבר ועניין ולא משה ידו מתחת ידו בכל אשר פנה.

היה ממשכימי בית הכנסת עם שחר, דאג לכל צרכי התפילה ובפרט לברכת כהנים אותה התאמץ וחיבב במיוחד. נוסף על השתתפותו בשיעורים, קבע עיתים לתורה בחברותות – הן בלכתו בדרך והן בבתי המדרש. זכה לייסד שיעורים רבים כשהוא מאהיב את התורה על משתתפיהם.

גמל חסד בגופו ובממונו לכל נצרך, בהארת פנים ובעידוד והתעניינות לכל אדם. זכה לקרב לבבות רחוקים לאבינו שבשמים ולקדש שם שמים. ביתו היה פתוח לרווחה בהכנסת אורחים מופלגת לכל דכפין. בני המשפחה העידו כי הם לא זוכרים שבת או חג שלא היו מתארחים על שולחנו אורחים מכל העדות והחוגים. מסירות נפש מיוחדת היתה לו לעולים מברית המועצות בשנות העלייה הגדולות. באותן שנים קירבו הוא ורעייתו תבלחט"א מאות משפחות על ידי אירוח והכוונה לעבודת השם מתוך דוגמה אישית והכול בסבר פנים יפות. רבים מאורחים אלה התקרבו לעבודת השם והם היום חלק מהציבור החרדי.

מצוות הצדקה חביבה היתה עליו ביותר. היה מוכן להעניק צדקה בכל עת ובכל מצב. עזר ותמך בגמ"ח ועצה טובה, תמך במשפחות רבות בנישואי ילדיהם.

השקיע ללא גבול בחינוך ילדיו וצאצאיו והתמסר אליהם באופן מוחלט. היה נוהג ללמוד עם ילדיו ונכדיו בעצמו והיה מחדיר בהם הנאה מלימוד ונותן להם טעם מתוק במצוות ובעבודת השם, כשהוא מאלף אותם מידות טובות, יראת שמים ומנהגים טובים.

אהב את ארץ ישראל הקדושה ובתי מדרשיה בכל נימי נפשו. ציפה תמיד לגאולה הקרובה ולביאת משיח בקרוב.

בכל שנות עיסוקו כמנהל מפעל גדול בירושלים, היה משאו ומתנו באמונה ומתוך אהבת הבריות. היה דואג כאב מסור לצרכי כל עובדיו ובני משפחתם ולעתידם. הקפיד ביותר שלא להלין שכר והיה פורע את התחייבויותיו באופן מיידי.

היה בעל חזון, יצירה ומעוף אותם רתם לקדושה, ויחד עם אשתו שתבלחט"א עיצבו וייצרו כלי מצווה המיוסדים על סודות הקודש ומהות המצוות.

הקפיד מאוד להתייעץ בכל דבר ועניין בדעת תורה, וכפף עצמו לכל אשר הורוהו רבותיו.

בשנים האחרונות היה ממייסדי חברת הדרן כדי לשמור על קדושת ישראל בדור הזה, כשהוא משקיע מאונו והונו במסירות כדי להעניק פתרונות טכנולוגיים כשרים לבני התורה והכל בכפיפות מוחלטת לדעת תורה ביעוץ וההכוונה של בית דין צדק בני ברק בראשות מרן הגר"נ קרליץ זיע"א.

נלב"ע בחטף בשיא עשייתו הציבורית למען הכלל,  כשהוא רוקם כל העת תכניות להעצים את קדושת ישראל ולהרבות אמונת אומן בכלל ישראל.

הותיר אחריו משפחה מפוארת וצאצאים העוסקים בתורה ומצוות שינסו לילך  בדרכיו ולהמשיך את עשייתו המבורכת:

משפחת הר' מרדכי רוזנפלד

משפחת הר' דוב מילר-הורוויץ

משפחת הר' יוסף מילר

משפחת הר' יוסף ליזרוביץ

משפחת הר' אהרן זלושינסקי

משפחת הר' אריה קופרמן

משפחת הר' אברהם מילר

ואחותו למשפחת שרייבר

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חרף הגבלות ממשלת צרפת: תנועה ערה מאוד בביתני התעשיות הישראליות ביורוסטורי
יו"ר הפרלמנט האיראני קאליבאף: "אם האויב יפר את ההסכם – הוא יספוג מכה חזקה עוד יותר"
זעקת הרגע האחרון: מרן הגרנ"צ הלוי פעלדמאן שליט"א מתגייס להצלת משפחת גר צדק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ בעוד הודעה: "ארה"ב מחויבת לשלום; מצפים להפסקת אש מלאה בכל החזיתות, כולל לבנון"
חכם ניסים בן שמעון נגד היועמ"שית: "כבר בשבוע הבא היא תתחיל להרגיש משהו לא טוב אצלה"
"כל השכונה כבר חתמה שם": המלכודת הפיננסית המסוכנת ביותר בשטיבלאך
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פיקוד המרכז של ארה"ב בהודעה רשמית : הוסר המצור הימי מעל נמלי איראן
השגריר לייטר מציג לעולם: כך נראית "הפסקת האש" של חזבאללה בפועל
דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
התרגשות בקרב יהדות ארה"ב: מרן הגרמ"ה הירש יחתום את מסע "קרן עולם התורה"
עצרת המחאה מול כלא 10 הפכה לריקודים בעקבות ההודעה על שחרור האברך

הכתבות המעניינות ביותר

מוג'תבא ח'אמנאי אישר את מזכר ההבנות עם ארה"ב: "טראמפ פעל מתוך ייאוש"
דיווח: הדרג המדיני הנחה את הרמטכ"ל להיערך לתקיפה באיראן; כ"ץ: "נערכים למבצע כחול לבן"
מנכ"ל משרד הפנים נגד עיריית רמת השרון: "אין להשלים עם מצב שבו חוטא יוצא נשכר"
יירוטים מעל מטולה וקריית שמונה - אושר לצה"ל להפעיל אש בתוך "הקו הצהוב" בלבנון
הממשל במתקפה: סגן הנשיא מאשים את ישראל בהרג אזרחים ומגן על ההסכם עם איראן
נתניהו בגוש עציון: "לא נצא מדרום לבנון כל עוד צורכי הביטחון מחייבים זאת"
"אין לנו על מי להישען": דבריו המצמררים של פוסק הדור על הנשיא טראמפ
טראמפ: "סביר מאוד שאתמוך בנתניהו בבחירות, אך עליו להיות רציונלי"
שמחת החתונה לנכדת האדמו"רים מאשלג וקאמארנא רמת שלמה

חדש באתר

22f9b632-e25f-4f99-8a14-2a78f8c5ad6f
חרף הגבלות ממשלת צרפת: תנועה ערה מאוד בביתני התעשיות הישראליות ביורוסטורי
HLBtaRhXQAA0RzU-compressed
יו"ר הפרלמנט האיראני קאליבאף: "אם האויב יפר את ההסכם – הוא יספוג מכה חזקה עוד יותר"
731565ffbd15644b
טראמפ בעוד הודעה: "ארה"ב מחויבת לשלום; מצפים להפסקת אש מלאה בכל החזיתות, כולל לבנון"
WhatsApp Video 2026-06-18 at 22.30
חכם ניסים בן שמעון נגד היועמ"שית: "כבר בשבוע הבא היא תתחיל להרגיש משהו לא טוב אצלה"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

1
תיעוד: האדמו"ר מתולדות משה בביקור מרומם בבית שמש
אשלג קאמארנא רמת שלמה חתונה (29)
שמחת החתונה לנכדת האדמו"רים מאשלג וקאמארנא רמת שלמה
שמחת שבע ברכות המרכזי והאחרון בצאנז זימגראד צילום שימי פ
שמחת שבע ברכות המרכזי והאחרון בצאנז ז'מיגראד
קוזמיר מישקולץ חתונה (19)
שמחת הנישואין בחצרות מישקולץ - קוזמיר

עיתוני היום

דוכן
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture