מומחה הכשרות הנודע הרב יוחנן רייכמן במסע הסברה מחכים בטוב טעם ודעת, בנושא: הגישה של הציבור החרדי ל״כשרות המטבח היהודי ומוצרי המזון״ בבית ומחוצה לו.
ראשית: מאלפינו חכמה – הניחו את תחום כשרות המזון לאנשי מקצוע.
שנית: מלמדינו בינה – הגיע הזמן להפסיק לחיות בשקר, אין שום הגיון בשכנוע העצמי ההזוי.
פרק א׳ – בתי הנופש.
אבל אשמים אנחנו
כן, אנחנו הציבור שומרי התורה והמצוות, שבבית במשך כל השנה מקפידים על קלה כבחמורה ומוזילים הון כדי לצרוך אך ורק מוצרי מזון בכשרויות הכי מהודרות, אנחנו אלה שנוהרים בעצימת עינים ובעיוורון ממש למקומות נופש מבלי לדעת כלל מה רמת הכשרות שם, מי הרב המפקח על הכשרות, מתאים לנו או לא מתאים לנו.
שימו לב לפרסומים של מארגני הנופש לציבור החרדי שומרי וצרכני המהדרין, חלק מפרסמים את מרכולתם ללא התייחסות כלל לגבי נושא הכשרות, לא מופיע המילה ״כשר״ במודעת הפרסום כלל. והציבור נוהר…
ישנם אשר מפרסמים רק את המילה כשר, או כשר למהדרין, מבלי לציין כלל מי הרב שנושא באחריות כשרות הנופש, ועוד בפונט משובש ובגודל מיקרוסקופי לא קריא, כדי שלא תבינו. הגדילו לעשות הרושמים באותיות קידוש לבנה כל המוצרים בכשרות א.ב.ג. ותו לא.
ואליכם סוכני הנופש אני פונה ושואל ממה אתם מפחדים? תפרסמו בריש גלי מי עומד מאחורי כשרות הנופש שלכם. מי באמת מפקח שהציבור שלנו שמשלם במיטב כספו כדי לנפוש כהלכה באמת מקבל את מה שהבטחתם לו, תאפשרו לציבור שלכם לבדוק, לברר, ולהחליט. מה אתם מסתירים?
אבל אני כאיש כשרות כן יודע מה מסתתר מאחורי ההסתרה, בית אוכל, וכל עסק בתחום המזון, לא משנה אם זה בית מלון, מסעדה, קייטרינג, מטבח של ישיבה, בית אבות, בית יולדות, בית תבשיל ועוד, ללא פיקוח של איש כשרות מומחה ובעל נסיון בתחום קרוב לוודאי שאוכלים שם לא כשר,
ישאלו השואלים אבל כל המוצרים בכשרות מהדרין? מה אתה מרעיש?
אענה כנהוג בשאלה, מה מרגיע אותכם זה שהמוצרים כשרים? הרי יודעים אתם היטב שחתיכת בשר בכשרות הרב לנדא טבולה בחלב בכשרות העדה החרדית זה טרף! גם אם כל המוצרים כשרים! מדוע אתם מיתממים?
ברור לכל בר דעת! ניהול מטבח כשר זה מקצוע לכל דבר. ללא קשר כלל לכשרות המוצרים.
כאיש כשרות למעלה משני עשורים אני מופתע כל פעם מחדש מריבוי התקלות והמכשולים בעסקי המזון שהם כן מפוקחים, קולטים? שהם כן מפוקחים. אז תתארו לעצמכם מה קורה במקומות שהם לא מפוקחים או שהאחראי על הכשרות אינו מומחה בתחום, שומו שמים.
מתוקף תפקידי ביקרתי בוקר אחד בבית מלון, כמובן שהעובדים כולל הגוים מגיעים מוקדם, המשגיח יותר מאוחר, במו עיני ראיתי, מכינים ארוחת בוקר וחותכים גבינת קשות מלוחות בסכין חלבית על קרש חיתוך בשרית, מערבבים את הסקרמבל (ביצה מקושקשת) המהולה עם חלב במרית בשרית, הטבחים היהודים שאינם שומרי תו״מ אינם נוטלים ידיים ורוח רעה שורה על הידיים ועל המאכלים.
הגויים מדליקים תנורים, גז, צ׳יפסרים ועוד. גם אם הם עושים זאת עבור עצמם זה מטריף את התנור והכלים, מגיעה סחורה כגון פירות וירקות לחמים ומאפים, נכנסים לשימוש ללא בקרה.
אני זוכר באחד הימים כשאני הגעתי למקום העבודה שלי, וכהרגלי אני מבקש לראות את תעודת המשלוח של ספק הירקות לבדוק האם התעודה חתומה בחותמת כשרות על ידי משגיח המחסן ממנו יצאה הסחורה, מחפש ומחפש והילד איננו, ניגשתי למנהל היכן התעודה שאלתי והתשובה שקיבלתי היתה נשלחה להנהלת חשבונות, טוב, לא סוף חודש היום וזה נראה היה לי חריג.
התקשרתי לספק כמובן מאחורי גבו של המנהל וביקשתי העתק תעודה לפקס, כאחד שיודע לקרוא תעודה מיד ראיתי שהגיעו 5 חבילות כוסברה לא מפוקחים מתולעים (בקיצער לא גוש קטיף), וכעת מתחילה המלחמה הפסיכולוגית, ניגשתי למנהל ללא מורא הצגתי לו את התעודה, ודרשתי לקבל לידי את הסחורה הלא כשרה, ההלם השתלט עליו לרגע ומיד הוא אומר בקול בוטח אני הולך לחפש את הכוסברה, כנראה טעות במשלוח.
אחרי חיפוש קצר הוא מביא לי 2 חבילות וצליל של שמחה נשמע בקולו זהו סיבנתי את המשגיח וסוגרים את הסיפור, אבל אני ידעתי לפי התעודה שהגיעו 5 חבילות אז שאלתי והיכן השאר, זה מה שהגיע ענה, אבל בתעודה מופיע 5 הראיתי לו, והוא התחיל לגמגם, ואמר כנראה שהגיע בסוף רק 2, אני לא מתעצל ניגש למקרר הסלטים והאבידה נמצאה, פיילה שלימה של סלט עם כוסברה קצוצה טריה מונחת לה בשלווה על המדף.
לקחתי את כל המיכל בדרך לפח הגדול להשמדה, ובזוית העין אני רואה את השף רץ למנהל תוך כדי שהוא מתיר את הקשירה של הסינר בו היה חגור, ושומע אותו צועק אם המשגיח זורק לי את הסלט אני הולך הביתה, אזרתי אומץ וצעקתי לו ״לך הביתה״, ושפכתי הכל לפח הגדול, דממה מתוחה השתררה במטבח, וכל אחד חזר לפינתו, אחרי שעה נגשתי אני לשף הנחתי יד על כתפו והסברתי לו שוב כמו שאתה כשף אחראי שהאוכל יהיה תקין תברואתית, ועריבה לחיך של הסועדים, כך כל עוד שתעודת כשרות מתנוססת בבית העסק ואנשים סומכים עלי אני אחראי לדאוג שהאוכל יהיה כשר. וכך יהיה.
השף התנצל אתה צודק אמר והשלום והאחווה חזרו לשרור בינינו.
(ד״א מצד אחד ההנהגה בכשרות צריכה להיות לא תגורו מפני איש ומן הצד השני שיהא שם שמים מתאהב על ידך.)
ערכתי ביקורת סמויה בבית מלון שהתהדר נקרא לזה בכשרות ״כל המוצרים״, באמת כל מוצרי הבשר והעוף היו בכשרויות מהדרין מהטובות ביותר אבל לתדהמתי גיליתי שאבקות המרק שהשתמשו שם לבשר היו בשריות בכשרות רבנות חיפה לא מהדרין, אז מה אם הם כותבים כל המוצרים מהדרין?
שאלתי את השף שאינו שומר תו״מ היכן הנפה לניפוי קמח? ואז הוא הבריק בתשובתו, כאן מכינים בצקים פחות מקילו בלבד! לכן אנו לא זקוקים לנפה. חייכתם? אם לא, מצבכם בהבנת תחום הכשרות לוקה בחסר, קמח חייב ניפוי, לא משנה הכמות, לגבי חיוב הפרשת חלה יש הבדל בכמות הקמח שבבצק, אבל הוא התבלבל, אז מה אם הם רושמים כל המוצרים מהדרין?
ראיתי במו עיני בסיור כשרות שערכתי במטבח מסעדה וקייטרינג שהבעלים והשף יהודים חרדים למהדרין, ומשווקים ארוחות למוסדות חינוך למשפחות נזקקות ליולדות ועוד, שהשף הכין במטבח הבשרי עם כלים בשריים כמויות של ירקות חיים חתוכים, פלפלים עגבניות מלפפונים גזר ועוד, כאיש כשרות ומבין מטבח ב״ה שאלתי מיד לצורך מה כמות מטורפת כזאת? והמענה שקיבלתי היה, אני מכין מראש כמות ענקית כדי שיהיה מספיק לארוחות החלביות והבשריות ושלא ישגעו אותי, נזעקתי, אבל אתה חותך גם בצל, צנון, מלפפון חמוץ, לימון, וזה דבר חריף והציבור יאכל את זה עם מוצרי חלב עם גבינה וקוטג׳, אתה מכשיל את הרבים,
והשף אומר לי בעינים מושפלות כל המשגיחים שעבדתי איתם אישרו לי.
אז המוצרים מהדרין אבל אתם אוכלים טרף!
והוספתי ובבצל יש בעיה של לינת לילה אתה יודע? והבושה כיסתה את פניו.
למחרת אני מגיע וכמות מוגזמת של מטבוחה מבעבעת בסיר ענק על הגז, ומה זה אני שואל את השף המלומד והחרדי מה פשר הכמות הזאת? והתשובה שוב הדהימה אותי בזה אני משתמש גם בארוחת בוקר לשקשוקה, אוי רבונו של עולם, מטבוחה בשרית נאכלת בארוחה החלבית יחד עם מוצרי חלב, ושוב מה היתה התשובה של השף? כל המשגיחים שעבדתי איתם אישרו לי.
אז המוצרים מהדרין אבל אתם אוכלים טרף!
ניגש אלי יהודי נסער כולו בבוקרו של יום בבית המלון שם הנני נושא באחריות על הכשרות בבנסקו שבבולגריה בימי בין הזמנים ופיו מלא תהילה והודיה, אתמול בלילה אחרי ארוחת הערב הבשרית הוא מספר ראיתי על הדלפק בחדרי 2 פרוסות עוגת שמרים טעימים וביקשתי מרעייתי שתגיש לי אותם, רציתי משהו מתוק לפני השינה, ואז היא אומרת לי אתה לא זוכר שהמשגיח רשם במודעה שתלה שעוגות השמרים חלביות. אוי, נכון הוא אמר, ונמנע מלאוכלם, ועל כך הוא בא להודות לי על שהצלתי אותם מלהכשל באכילת חלבי בתוך שש שעות מאכילת הבשר.
התקשרתי למשגיח באחד הנופשים כשהגעתי למטבח לביקורת מטעם ועד כשרות ידועה וחשובה אחרי שביקשתיו ולא מצאתיו, ושאלתיו אני רואה שהטבח מוציא קופסאות אחסון מלאות בנוזל ביצים להכנת חביתות. האם אין בהם בעיה של לינת לילה? האם עירבת בהם שמן או מלח?
והוא לא ידע לענות. כי העובדים הכינו את התערובת אחרי ארוחת הערב של יום האתמול כשהנ״ל כבר עלה על יצועו.
האורחים שואלים שאלתי אותו האם הפסטה ברוטב עגבניות חלבי? הוא מיד עונה לא. ואני אגלה לכם, נכון שהבישול היה ללא תערובת חלבית כלשהיא, אבל לפני ההגשה בזקו עליהם פתיתי גבינה צהובה – ואת זה הוא לא ידע.
התקשרתי לטלפון של משגיח כשרות שחברת הנופש נתנה לי להתעניין על רמת הכשרות בבית מלון בו ארגנו נופש מיוחד לזוגות בליווי מרצים מהשורה הראשונה מומחים בנושא שלום בית, לבקשת מכרים וקרובי משפחה שביקשו להצטרף לנופש זה, תוך כדי השיחה המגוננת בו ניסה המשגיח לאורך כל השיחה להשמיץ את הרבנים הותיקים העוסקים בתחום שנים רבות, כאשר כל משפט שני חזר ואמר רק הרב פלוני יודע לתת כשרות? אני גם יודע.
שאלתי האם הוא מוסמך? יש לך תעודה המאשרת שאתה כשיר לעסוק בתחום?
יש לי נסיון בתחום היתה התשובה שלו, אבל בלי תעודה או מכתב הסמכה?
היית עולה על מטוס שהטייס לא מוסמך שאלתי, היית נשכב על שולחן הניתוחים כשהמנתח הוא סנדלר המשכתי להקשות, איך אתה מנסה לשכנע אותי שאפשר לאכול בבית המלון שאתה אחראי על הכשרות כשאינך מוסמך בנדון?
אתה יכול לבוא למלון לבדוק, במילים אלו הסתיימה לה השיחה, לא התעצלתי הגעתי, למלון לפגישה עם ה״משגיח״, לא אלאה אתכם בפרטים אבל נקודה קריטית שראיתי עד כמה העוסק בתחום הכשרות חייב להיות מוסמך ומבין בעיסוק זה, מה כמות מיחמי המים שאתם נערכים איתם לשבת? אחד (1) הוא אומר לי אבל אתה מבין לבד שזה לא יספיק לכל השבת, שותים תה אחרי סעודת ליל שבת, קפה ועוגה בשבת בבוקר, קפה ועוגה בשבת אחה״צ, תראה הוא אומר לי יש מיחם צומת בתוך המטבח ואני אמלא את המיחם החיצוני כאשר יתרוקן, מותר שאלתי? והוא מנסה להוכיח את ידענותו בהלכות שבת, וודאי שמותר, זה נקרא בהלכה פינה ממיחם למיחם והמשנה ברורה מתיר לעשות כן בשבת, מה אתה לא יודע? ניסה לעקוץ אותי, לחשתי לו אבל פינה ממיחם למיחם מותר רק בגרוף וקטום, ומיחם חשמלי אינו גרוף וקטום.
בוש ונכלם סמוק וכועס כך נפרדנו.
כך נראה מקום נופש שאינו מפוקח ע״י משגיח מוסמך ומומחה בניהול מערכות כשרות בעל נסיון.
מכאן תצא הקריאה, אל תגעו במשיחי! מי שלא מבין בכשרות שיסיר את הידיים מעיסוק בתחום רם מעלה זה.
ואתם אחיי ורעי,
תבררו לפני שאתם יוצאים לנופש על רמת הכשרות על הרב נותן הכשרות ואל תאבדו את הראש ואל תפלו למלכודת היצר כאשר צלחת התופינים והמעדנות עומדת מולכם, מה צאצאינו למדים מכך שאפשר לזלזל בכשרות? אז כל ההחמרות בבית זה משחק? מן השפה ולחוץ בלבד? לא אמיתי ולא בפנימיות? אל תעמדו חסרי אונים מול סוכן הנופש שלכם אל תתנו שיעבדו עליכם, תדרשו ממנו פיקוח כשרותי איכותי ומקצועי.
זיכרו! יהודים שומרי תורה ומצוות אנחנו, ולא מוכרים את הערכים שלנו ושל ילדינו שינקנו בבית הורינו בנזיד עדשים. וכן גם בנופש ממשיכים לשמור על יסודות הדת, ״כשרות המאכלים״, ולהעמידה על תילה לכל הדורות.
ברור כשמש. יהודים נופשים/אוכלים במקום מפוקח ע״י מומחה, מוסמך, ובעל נסיון בתחום בלבד!

למידע ולהתייעצות:
טלפון: 052-7112543
וואטסאפ: 054-7694615
דוא״ל: [email protected]





















מקפידים שהטבחים הגויים יטלו ידיים?
או שרק היהודים?
לגוי אין נשמה ולכן הוא לא צריך ליטוך ידיים. זה מופיע בשולחן ערוך
לגוי בוודאי יש נשמה שהרי בכולם נאמר "ויפח באפיו נשמת חיים" אלא שביהודי יש רוח טובה ורוח ריה ונטילת ידיים מועילה להסיר רוח רעה ואצל גוי לא שייך רוח טובה כלל שאינו בברית עם הקב"ה
אה כן? ומה הקשר? יש בידיים רוח רעה וכן חיידקים, במיוחד לאחר יציאה משירותים.
בבית על מיחם גם צריך גרוף וקטום? או שרק בבתי מלון כי יש אנשים שיבואו להוסיף מים?
גם בבית צריך גרוף וקטום ולכן צריך לודא שיש מחסום על המפסקים
יישר כוח על הדברים המחכימים, לצערינו ראיתי במו עיני אנשים יראים ות"ח שאוכלים במקומות שמידיעה מאכילים טריפות ונבילות ואין פוצה פה, אשריך שלקחת על עצמך משימה קדושה זאת!!
וואו כתבה יפה ומרתקת
מדהים לדעת כמה מכשולות יכולות להתרחש במטבח
אשריך, כל מילה סלע.
צר לי
אבל אני מבין בכשרות כנראה שלא פחות מהכותב הנ"ל
ולא ידוע לי שמשגיחים של הכשרויות המהודרות ביותר (דייקא כי דווקא ברבנות יש הסמכה ומבחנים) יש להם איזו שהיא הסמכה או תעודה כלשהיא כמובן למעט שוחטים ובודקים וכנ"ל אז במטותא ממך אנא אל תנסה במסוה של מייבין למכור לציבור דברים שאין כלום בינם לבין המציאות
צודק ב100% בהכשרים הכי טובים לא דורשים הסמכה, רק ברבנות
שקר וכזב
אתה מבלבל במוח
זה שעושים מבחנים ברבנות לא הופך אותם למבינים בכשרות
המצב במטבחים שהרבנות אחראית שהשף אומר והמשגיח תקוע במסך של הסמרטפון ולא מגיב לו אז בו נהיה עיניניים
לא כתבתי שהרבנות היא כשרות טובה !!!
אולי זה דווקא תעודת עניות לבדצים שאין שם פרוטוקול הסמכה רשמי??
להיות משגיח כשרות צריך חוש שישי ולא יעזור שום מבחן ולזה התכוון הכותב שצריך הסמכה לראות שאתה באמת מבין
העד"ח עושה ביקורת כל הזמן על המשגיחים שלו עצמו
הוא כתב "תעודה" ו"הסמכה" ואת זה אין בבדצי"ם!!! ולגבי מה שאתה מוסיף על ביקורות וכו' אני מעדיף שלא להגיב לגופו של גוף כשרות כזה או אחר מסיבות מובנות (ואני לא מכליל בפנים את הגופי כשרות שאין בינם לבין כשרות דבר למעט כסף וכבוד אבוד)
אאאאאאאאאאאהההההההההההה
תוכיח!
ותגלה גם מי אתה
איך אני מת על ההוא שמבינים יותר טוב מההוא
אבל לא מוכנים להזדהות בשמם המלא…
הןא היה מוכן.
אתה לא.
למה שנאמין לך????
ישר כח עך פעולך , ממש נלחם בטחנות רוח ע"מ לדאוג שאנשים יאכלו כשר.
ממש הגיע הזמן שמישהו מבפנים יאמר את האמת
חזק וברוך.
לזרוק אוכל תקין לפח ??? לאן הגענו ??? , מתחבר לכאב ולבושה של היהודי שמחה על כך והשכר שקיבל זה איומים והלבנת פנים. בטוח שיקבל שכרו בעולם האמת
חרקים = 3 או 4 או 5 לאוין דאורייתא.
חזיר = לאו 1 דאורייתא.
היית אוכל חזיר טרי המדיף ריח ניחוח???? או שהיית זורק אותו לאשפה?
יכל לעשות בדיקה מדגמית של הכוסברה. אם לא היה מוצא חרקים יכל להתיר את הסלט לדעת רוב הפוסקים. למעשה אולי היה נכון להשליך לפח כדי להראות רצינות, אבל טרף זה לא.
ירק עלים אינו ניתן לבדיקה אלא בתנאי מעבדה מאחר וישנם חרקים שקשים מאוד לזיהוי ולכן לא ניתן כמעט לאכול ירק שאינו מפוקח מחרקים ברמת כשרות גבוהה כך שבדיקה מדגמית לא רלוונטי במקרה של ירק עלים
חרק שלא רואים בעין מותר באכילה
טוב טוב.
כוסברה שלא ידוע כנקי, ידוע כלא נקי!
אם אתה רוצה לאכול סלט כוסברה מתולע, אז אתה יכול לאסוף חזרה מהפח…
אין שום קשר בלעמוד על המשמר הכשרות לבין הלבנת פנים
אם זה אסור באכילה אז דינו להשמדה בדיוק כמו שמשרד הבריאות משמיד תוצרת לא מפוקחת מבלי פוצה ומצפצף
עדיף לאכול תולעים ולקבל מלקות???
גם במצוות/עבירות יש דרגות..
ראית שאכלת תולעים ? עברת במזיד עם עדים והתראה? מלקות מניין??? אבל הלבנת פנים ולשון הרע . זה מותר
אם כבר נהיית כבר ח"ח ו"לשון הרע"….
זה לתועלת!!!!!!!!!!!!
אוכל מלא בתולעים אינו תקין…
אנשים רוצים סלט כשר שעשוי מהצומח ולא סלט מלא זוחלים
ואם היה חרקים ?
אוכל תקין. ממש.
אמר לך שזה לא כשר.
אז מה תקין בו????
מפעים ומחכים, כמה שזה נכוו
יוסף יצחק בני בק כרגע 38 שנה בקנדה 5 שנים דרום..אפריקא יואנסבורג כפי הכתבה אני מסכים במאה אחוז ישר כוח
יישר כח על המודעות הציבורית בכתבה זו ועל הפרטים הבעייתיים שהועלו במאמר שהם אמת לאמיתה
אולם יש פרטים סמויים שהציבור אינו מודע להם ומשגיח
כגון טבחים שמנסים להערים על המשגיח בהכנסת חמאה לסיר בשרי מכיוון שכך הוא למד בקורס הטבחות שעבר (בד"כ בעלי הכשרה אירופאית)
כל זה נעשה בהחלפת עטיפות של חמאה ומרגרינה ועוד כהנה עבירות כשרות חמורות שעל המשגיח להיות מקצועי ולשמש ממש כבלש למנוע מעשים כאלה
וכגון ניסיונות להערים על המשגיח בשעוני השבת (וכאשר ההפעלה האמיתת של מכשירים נעשית מלוח בקרה חשמלי)
בעברי עסקתי בכשרות ומעשים כאלה נתגלו בבתי מלון גדולים
שוב יישר כח על המודעות הציבורית
השאלה אם הכללים המחמירים שנוספו במהלך השנים כפרשנות לכללי הכשרות לא מכשילים את כולנו כי פשוט לא ניתן לעמוד בהם, אפילו בבית.
מדוע מיחם חשמלי אינו גרוף וקטום?
הרי החשש פן ייחטה בגחלים.
במיחם עצמו גוף החימום נסתר וכן על המפסקים יש מחסום הסתרה שכדי להפעילם צריך להסיט את המחסום…
אשמח לתשובה
יש לי שאלה כמו בכל תחום מקצועי נותנים להם סמינרים לימודים לרענון.הרבנות יכולים גם לחייב את המשגיחים להגיע לרענן וחידוש הלכות כשרות כדי לחזק יותר את לימוד הלכות כשרות ותמיד יש חידוש,כדי שמשגיחי הכשרות לא יכשילו ציבור שלם.ולמה לא לוקחים תעודת משגיח לכל מי שהכשיל ציבור כי חשב שהוא יודע הכל.והגיע הזמן שהמשגיחי כשרות יפסיקו להגיע לעבודה כדי להיות בנייד או סתם לשבת ולקבל תשלום.ובסופו של יום
מכשילים ציבור שלם שבאמת מקפידים על קלה כחמורה
לזה קוראים רבנות.
פרי תפארתה של ראשית צמיחת גאולתינו….
כתבה מאלפת ומאירת עיניים. תודה.
שאלה לכבוד המומחה הגדול.
קרש חיתוך בשרי נקי שחתכו בו ירקות ומשתמשים בהם לשקשוקה בארוחה חלבית.
להלכה בדיני תערובות האם המאכל טרף???
בוודאי שלא. שאין פה שיעור העולה על אחד משישים ואין בזה נותן טעם.
ואם המשגיח רוצה להחמיר בוודאי שיש לו להחמיר רק על עצמו אבל רבותינו קעבו דיני תערובות, וכבוד המשגיח בדורינו אינו עולה בחכמתו ובגדולתו עליהם, ועדיין ראו לקבוע שלא לפסול את המאכל.
אז מה התכלית?
להפחיד את הציבור ?
ועוד לעשות זאת ביוהרה ובדברים שאינם דברי אמת??
"לעולם יהא אדם, ירא שמים, בסתר, ובגלוי, ומודה על האמת, ודובר אמת בלבבו.
כל מי שאוכל בחוץ יודע שבכל מקום שיש עשיה יש גם טעויות ויש לנהוג כהלכה, ולשם כך יש משגיח.
במקום לעשות רעש הכי חשוב שתשקיע יותר בללמד את העוסקים במטבח מה ההגיון בדברי חכמים, לקנות כמה סכינים וקרשי חיתוך פרווה ותדגים להם על חרקים בירק.
לצערי מטרת הכתבה להאדיר את שם הכותב ולהפחיד את הציבור הושגה
כמו שנכתב הוא דיבר על דבר חריף ועיין יו"ד צ"ו
אני לא יודע בברור מה ההלכה אבל יש הבדל ברור מתי שיש בחיתוך בצל כי אז יש גם "חריף" וגם חד "דוחקא דסכינא" ויתכן בהחלט שזה נאסר ויש לשאול מורה הוראה בכגון דא
מה עם להוציא שם רע על אדם כשר?????????????
מדובר בבצל!!!!!!!!!
עצוב, אבל גם משמח שהרבה מהחששות כאן הן ברמה דרבנן או במחלוקות ראשונים. למהדרין זה בטוח לא.
שכוייח על הארת העיינים
שאלה: האם משקה פטל בחו"ל צריך הכשר?
איזה אותיות קטנות ובהירות אתם מקצים לתגובות . מה החשש . סדרו פונטים נורמליים שאפשר לקרוא . זה חשוב !
כי כל האיכסה שהולכת כאן בתגובות אין עניין שיראוה אותה באתיות של קידוש לבנה.
בארוחת הבוקר במלון ראיתי יותר מפעם את אנשי המטבח עושים דברים שאסור! ערבי חימם אוכל שהביא מהבית בטאבון הפיצות. אני אמרתי לו שאסור והלכתי למשגיח.
איפה היה משגיח? בארוחת בוקר עם המשפחה. אמנם לקראת סיום סבב הבוקר, אבל עדיין. ממש מול עיניו. בשטח שבו אוכלים ויש טאבון שלא מוסתר מעינו מאחורי קיר או דלפק. בפעם אחרת. מלצר ערבי מוציא שקית מהמטבח בדיוק כשאני קוראת למשגיח לשאלה בנוגע לבשר החלק. איפה היה המשגיח? שלא במטבח. לא יודעת היכן.
מי אני? דתיה לאומית, מאוד מודרנית, לא מאוד מוקפדת ובנוסף, בת 28
שבת. אוקי. צריך לעשות קידוש.
אבל מקבלים חדר משפחתי לכולם. ארוחות. ומשכורת. מן הראוי שישקיעו יותר. או לחלופים יגבו פחות וגם זה בסדר. מקומות ישראלים יהודים. מקומות קטנים. מקומות עם מעט עובדים. מקומות עם בעלים דתיים וכו, צריכים לקבל הקלות משמעותיות בעלות ההשגחה.
אישית מכירה משגיח, רציני שמשגיח גם בשבתות. כמה אפשר להשגיח?
אבל מהרבה אחרים אני מאוש מאוד לא מרוצה.
מה שכתבת בענין עוגות השמרים החלביות לענ"ד לא מספיק שאמרת להם בעל פה שהם חלביות…..
היית צריך לדאוג שהם יקבלו שקיות נייר עם כיתוב "חלבי" באופן בולט,כי הרי אם אדם לא היה בחדר אוכל הוא לא שמע את האזהרה שלך ולכן צריך שקית עם כיתוב מפורש
לכן חובה לדבר ים משגיח בכל מקום. כתושבת גוש קטיף אני לא אוכלת בעל מקום ירק שקוראים לו "גוש קטיף" יש הרבה חברות שנותנות שם דומה כדי שיקנו. יש שמות ספציפיים של ירק אפשר לאכול והוא נמצא באתר כושרות
כתבה כל כך כואבת
ובאמת המצב כפי שאתה מתאר קשה
אבל…רגע
מאיפה אני יודע מה קורה עם הירקות והפירות שאני קונה לבית? מעושרים מפוקחים על פי כל הכללים וכד'?
רגע..ומאיפה אני יודע האם הבשר שקניתי לביתי ולא משנה מאיזו כשרות אכן נשחט לפי כל הכללים?
כי בכולם כתוב מה שכתוב ועל זה אני סומך??
אבל לא ראיתי?
כנראה שבסוף צריכה להיות הנקודה שאנו צריכים לסמוך כי אנו לא מגדלים בעצמנו פירות ירקות ובהמות..
לעשות השתדלות ולהתפלל לבורא עולם שלא ניכשל זה מה שנשאר
אחרת לא נכניס כלום לפה
יש אולמות שהמצב בסדר הטעויות רשומות כאן מזעזעות – בבתי נופש יותר קשה לשמור.
אני השגחתי בלי תעודה, אך עם מבחן מהרב המקומי אחרי שלמדתי את איסור והיתר בכולל – אני רשמתי לרב בתשובה גם את הסימנים של המקורות – עבדתי באולם אירועים בשרי.
בבית מלון או מסעדה לא הייתי מעיז להשגיח.
אחרי עבודה כמשגיח אני נזהר מהרבה דברים
אני ממש לא מבין את המסר בכתבה.
הרב כותב בלשון אשמה שהציבור אוכל לא כשר.
אבל הציבור סומך עליכם, הציבור סומך על זה שאם ישנה תעודת כשרות וישנה חתימה של רב על התעודה, הרב משגיח על בית העסק,נקודה.
זה לא תפקידם של הנופשים/הסועדים לבדוק עם את התנור/גז הדליק יהודי אן גוי. זה לא תפקידם של הסועדים לבדוק עם הירק הוא גוש קטיף זה תפקידם של הרב משגיח, נקודה.
אנחנו מסתמכים על המילה שלכם.
הרי,מה מהות תעודת הכשרות?
אני חום מטה, בדקתי והשגחתי שהמקום כשר וניתן לאכול בו.
אי אפשר מצד אחד לתת תעודת כשרות(לגבות על זה כסף),לתת פרנסה למשגיח כשרות ואחרי כן לטעון שהמקום לא כשר.
אגב ההמשלה הקודמת רצתה לעש6ת סדר/רפורמה בכל הענף של הכשרויות והמנגנון עצמו של הכשרויות התנגד ניחרצות.
ממליץ לך לקרוא שוב את הכתבה כי כנראה אתה חלש בהבנת הנקרא אם בפעם הבאה גם לא תבין אולי משהו ינסה להסביר לך באופן פרטני
הוא מדבר על רבנות!!!!!!!!!!!!
איפה השכל
ואגב, תהיה בטוח שאם חילונים גמורים רצו לעשות "סדר" בכשרות, כנראה…..
אין דבר כזה לא מומחה לכשרות כי חברת הכשרות לא תישכור אותו
אבל יש דבר כזה שמומחה לכשרות מעלים עיין כי הוא מקבל את משכורתו ממפעל המוצר שהוא משגיח עליו ואם ימצא פגם או מחדל בכשרות וידווח על כך לחברת הכשרות שהוא מייצג הוא יפוטר ממפעל המייצר את המוצר ולא תיהיה לו פרנסה
משגיח כשרות צריך לקבל משכורת מחברת ההשגחה ששכרה אותו ולא ממפעל המייצר את המוצר
כפי שכתבת המשגיח מגיע מאוחר אחרי שהמטבח במלון החל לעבוד. אז לפטר את המשגיח הזה ושיעשו את העבודה כמו שמריך בשביל זה הם מקבלים משכורת והטבות של אירוח משפחתם בשבתות. העובדים הגויים לא אשמים. אני חילונית אבל איכפת לי מכשרות בבתי המלון כי כשרות כולל השגחה על ירק נקי מחרקים ושמי שצמחוני לא יקבל משהו שבושל בכלי עם בשר. ובכלל אמור להיות גם בשר כשר שמבטיח שלא נקבל מבטיח של חיות חולות.
מה חילונים עושים באתר חרדי?????????????
"מי שלא מבין בכשרות שיסיר את הידיים מעיסוק בתחום רם מעלה זה." זה פחות או יותר המשפט הנכון היחיד בכתבה. מאיפה להתחיל? כל מבין בכשרות יודע שבכל המקרים המתוארים יש דיעות מוצקות לסמוך עליהם לקולא, ובכל מקרה המרחק מזעקות ה"טרף" של הכותב אדיר
שתוק ואל תתחצף
אדרבה, אם אתה יודע על היתרים, תגיד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מרוב גופי כשרות שיש היום זה אומר דרשני
אשריך על ההתעוררות בפרט בפרוס עלינו ימי הרחמים והסליחות לכן לא לאכול ללא תעודת כשרות מהודרת ואל תסמוך על סמוך
אברהם אבינו לפני שאכל כבש חיפש עליו את החותמת של הממסד הכשרות .
לא, הוא שחט לבד
קצת ידע בהיסטוריה
ובמיוחד האלו שמערבבים בליצנות את התורה בימינו אנו…. כמו להתגייס לצבא… טוב מי שענה להם אבל כתוב "והיה מחניך קדוש"- אין שם שירותים?? אין שם פרוצות?? אין שם עריות?? חחחחחח
מאמר זה לא צריך לרדת מהכותרות הראשיות
תנו לזה מעמד של כבוד
יש קצת הקצנה בכתבה זו
אבל בגדול כותב המאמר נשמע מקצועי מאד והנושאים שהעלה מעניינים מאד מאד.
יישכ לכם jdn
למלגלגים למיניהם
הלוואי שהדברים לא היו חמורים יותר ממה שכתב מומחה הכשרות הרב רייכמן
אני יכול לספר דברים שערורייתיים יותר
אבל אני מנוע.
התענגתי
כל מילה פנינה
ותודה לכם שאתם נותנים במה למאמרים מחכימים אלו
מחכים כבר לעוד מהטוב הזה