עם צאת החג בצל ההתפתחויות הבטחוניות עלה יו"ר תנועת ש"ס אריה דרעי להקבלת פני מרן ראש הישיבה הגר"א סאלים שליט"א בסוכת ביתו להתברך בברכת החג.
בין הדברים עדכן דרעי את ראש הישיבה בהתפחויות הבטחוניות ובחיסולו של מנהיג חמאס סינוואר, כשראש הישיבה מוזג לחיים לרגל המאורע בתפילה ש"כן יאבדו כל אויביך ד'" והוסיף כי זו בשורה טובה וחשובה מאוד שיש לברך עליה.
מרן ראש הישיבה ציין את העובדה שהחיסול אירע בעיצומו של החג ואמר, כי בתפילת ערבית של ימות החול אנו אומרים אחרי קריאת שמע ברכת השכיבנו אבינו לשלום וכו' והצילנו וכו' וחותמים שומר את עמו ישראל לעד אמן, ואילו בשבתות וימים טובים אנו חותמים הפורס סוכת שלום עלינו וכו', והטעם לשינוי הוא כי בימות החול ישנה שמירה של הקב"ה על ישראל אבל צריך להתפלל על כך כי סו"ס אנשים יוצאים ובאים לעיסוקיהם וענייני החול, אך בשבת אנו חותמים הפורס סוכת שלום עלינו כי השבת שומרת על כלל ישראל באופן משמעותי יותר. וסיים ראש הישיבה, כי על אחת כמה וכמה בחג הסוכות שזו היא החתימה "הפורס סוכת שלום עלינו" ואכן זכינו לזה.
כאמור, יו"ר ש"ס אריה דרעי עדכן את מרן ראש הישיבה הגר"א סאלים שליט"א בסוכת ביתו בירושלים על ההתפתחויות הביטחוניות והבשורות הטובה. בפתח הביקור סיפר דרעי לראש הישיבה על החיסול והסייעתא דשמיא שנראתה בחוש בחיסול הזה שלא תוכנן ולא בוצע ע"י יחידות מיוחדות אלא על ידי לוחמים פשוטים בשטח.
ראש הישיבה בירך על החיסול ואמר כי "זהו יום בשורה ממש". ראש הישיבה אף מזג לחיים לכבוד החג ולרגל המאורע בבחינת "כן יאבדו כל אויביך ה'".




















