"התגובות מגיעות מכל מקום בארץ ובעולם", כך מתאר הגאון רבי יעקב שיש, את התגובות של הציבור הרחב לסיפור המופלא שחשף הרב באחרונה. "הכלה הזאת פשוט נתנה חיזוק עצום לציבור. אנשים אומרים שאם כך מתנהגת נערה צעירה ובודדה, זה מחייב כל אחד ואחד לעשות את רצון ה', גם כשצריכים לשלם על כך מחיר לא פשוט".
מדובר בסיפור נדיר מאוד, שכמעט ולא קורה בימינו. כלה צדיקה שמתחתנת בימים הקרובים, לאחר שעמדה בניסיון נורא ואיום, שאת ההשלכות שלו היא מרגישה היטב, יום יום ושעה שעה.
הגאון רבי יעקב שיש שליט"א מציין שהוא מכיר את המקרה באופן אישי, ובירר היטב את פרטי הסיפור לפני שפרסם אותו ברבים.
מדובר בצעירה חרדית לכל דבר ועניין, היא גדלה בבית חרדי וקיבלה חינוך איכותי, אבל אירועים לא צפויים גרמו לביתה לעבור טלטלה אדירה ולשנות כיוון.
היא נותרה בפני דילמה נוראה: להישאר בחיק המשפחה ולרדת לתהום רוחנית, או לקפוץ החוצה מהספינה הטובעת ולשמור על החינוך שקיבלה בשנים הטובות.
החלטה לא היתה קלה, אבל היא קיבלה את ההחלטה הנכונה. בגבורה בלתי נתפסת היא ממשיכה בדרך ישראל סבא, שומרת על מסגרת חרדית לכל דבר, ומשלמת מחיר כואב.
כעת היא עומדת להתחתן, ואין לה שום תמיכה מהמשפחה או מכל גורם אחר.
האדם היחיד שנחלץ לעזרתה זה הגאון רבי יעקב שיש, שהבטיח להשתדל ככל יכולתו לגייס סכומי כסף משמעותיים כדי לסייע לה בהוצאות החתונה.
החתונה מחר, בואו יחד נשמח את הכלה יום לפני החתונה>>>
בפנותו לציבור אומר הרב שיש שליט"א, דברים נוקבים, ומזכיר שכל אחד ואחד מאתנו יכול לנצל את ההזדמנות הזאת כדי לזכות בישועה גדולה:
"אם אליהו הנביא היה מתגלה אלינו ואומר: 'אם תבקשו עכשיו בקשה אחת לישועה היא תתמלא עכשיו באופן מיידי'….
"בחורה בת 20 שגדלה בבית טוב וקרה מה שקרה, וכל הרוחנית והעתיד שלה היו בסכנה… הבת עמדה בגבורה ובתעצומות נפש בניסיון של אברהם אבינו לך לך ממולדתך ומבית אביך!
"בשעה טובה הבת התארסה, ובעוד שבועיים אי"ה – החתונה וכעת הכלה עומדת לבד – לבד ומבקשת: אנא תשמחו אותי אני רוצה להגיע לחופה בלב שמח!
"כרגע המצב הוא שעדיין אין לה כלום – כלום! כלום! אפילו בגדים לשבע ברכות אין לה…".
הגר"י שיש מזכיר את מה שלימדו אותנו חז"ל הקדושים, שכשאדם נותן צדקה ומסייע למי שזקוק לעזרה באופן נואש, הוא זוכה לסייעתא דשמיא מיוחדת ולהבטחה של "אז תקרא והשם יענה"!! – כלומר מה שיבקש, הקב"ה ימלא כל משאלותיו לטובה ולברכה.
"אז תקרא והשם יענה"!!", שב מרן על דברי הפסוק בישעיהו, "לכן אני מבקש את עזרתכם ומציע לכם הזדמנות פז, לנצל את הסגולה והנדירה הזו שמגיעה לאדם אולי פעם בחיים!
"תרמו 391 שקלים כמנין ישועה תבקשו מעומק הלב את הבקשה שלכם – והקב"ה מבטיח "תקרא ואני אענה,ף אני ממלא את בקשתך", ותזכו לוודאות לישועה פרטית.
"תרמו 391 שקלים כמניין 'ישועה', ותזכו בעזרת השם לישועה בקרוב ממש!".
החתונה מחר, בואו יחד נשמח את הכלה יום לפני החתונה>>>



















