המחאה הנגדית שמארגנים תושבי אזור המרכז, כתגובה לחסימות הכבישים החוזרות של גורמים חרדיים במחאה על גיוס חרדים לצה״ל, מעוררת עניין ציבורי רחב והדים משמעותיים בשטח. לדברי המארגנים, ההתארגנות אינה מתקיימת “מתחת לרדאר” ומלווה בתגובות מגוונות -החל מפניות של רבנים ועד איומים ישירים.
לדבריהם, רבנים מבני ברק פנו אליהם וטענו כי המהלך צפוי לגרום לפגיעה במאות אלפי תושבים. “ענינו להם שהאחריות לנזק מוטלת על החרדים הקיצוניים שמבצעים את החסימות”, מספרים המארגנים לוואלה. במקביל, הם מדווחים גם על היבט חמור יותר: “קיבלנו איומים בהודעות וואטסאפ”.
המחאה מתוכננת ליום שישי הקרוב, בין השעות 13:00 ל־15:00 – פרק זמן רגיש במיוחד עבור הציבור החרדי לקראת כניסת השבת. על פי התכנון, כלי רכב ייסעו באיטיות בכניסות המרכזיות לבני ברק, במטרה לייצר עומסי תנועה מבוקרים. “יש היענות גדולה מאוד”, אומרים המארגנים. “משפחות שלמות מתכוונות להגיע, ויש גם זוגות שיגיעו ברכבים נפרדים”.
המהלך מגיע לאחר חודשים ארוכים של חסימות כבישים חוזרות ונשנות, שמובלות בעיקר על ידי פעילי הפלג הירושלמי, במחאה על חוק הגיוס ומעצרי עריקים משירות צבאי. החסימות, שהפכו לתופעה כמעט שבועית באזור בני ברק והערים הסמוכות, גורמות לשיבושי תנועה קשים ולפגיעה מתמשכת בשגרת חייהם של תושבי גוש דן והמרכז.
לטענת מארגני המחאה הנגדית, אוזלת היד של משטרת ישראל במניעת החסימות הובילה למסקנה כי הדרך היחידה להביא לשינוי היא “העברת הלחץ פנימה אל תוך הקהילה החרדית עצמה, ובדיוק בזמן שבו הפגיעה מורגשת ביותר”.
עם זאת, המארגנים מדגישים כי אין בכוונתם לפגוע באורח החיים הדתי. “אנחנו יודעים שגם חרדים נמצאים בקבוצות שלנו”, הם אומרים. “אנחנו מבקשים מהם להעביר מסר לתושבים לצאת מוקדם מהבתים ביום שישי. אנחנו לא רוצים חילול שבת”.
עוד מדגישים המארגנים כי אינם משתייכים למחאה פוליטית כלשהי. “אנחנו לא מחאת קפלן”, הם מבהירים. “אנחנו שכנים, אזרחים רגילים, שרוצים להגיע הביתה בשלום. נמאס לנו מהשיבושים החוזרים ונשנים”.
לסיום הם מסכמים: “יש הבנה שצריך לקיים מחאה אזרחית ממוקדת ואיכותית, שתשים סוף לבלגן הזה”. כעת נותר לראות האם המחאה תשיג את מטרתה ותוביל לריסון החסימות — או שתוסיף נדבך נוסף למעגל המתח והעימותים באזור המרכז.





















אנחנו בסוף! גאולה חייבת להגיע.
ותודה רבה לפלג הירושלמי יישר כוח עצום
מטורפים,
תגובת הפלג תהיה הפגנות כל יום ולא רק פעמיים בשבוע!!!
למה סגירת הכביש ע"י הרצפניקים היא לא פרובוקציה וסגירתה ע"י אחרים היא פרובוקציה?
הגיע הזמן שהציבור שלנו יוקיע את כ ההזויים והמשתוללים.
יש הבדל בין קבוצה שמפגינים נגד המדינה – שזה אבן יסוד במדינה דמוקרטית בין קבוצה שמפגינה נגד קבוצה אחרת.
יש הבדל בין מי שחוסם כביש כחלק ממחאה למי שחוסם כביש על מנת להציק לאשנים מסויימים.
יש הבדל בין מי שמממש את זכותו הדמוקרטית לבין מי שמנצל את האמונה הדתית של השני כדי לפגוע בו.
אבל קדושת השבת וכל דבר בהלכה זה חציית קו אדום, אולי הגיע הזמן שהפלג יחסום אותם בדרכם למה שחשוב להם כמו מופע וכו
מה לעשות אבל הם צודקים
מי צודק החילוניים? אם כן תעשה חשבון נפש כי המצב גרוע מאוד. זה אומר שאתה תומך בכל מה שקורה במדינה נגד חרדים.
מסכים עם כל מילה שנאמרה פה! מי יהנה מהסצנות האלה, זה הרצפ"ניקים, הם אוהבי אקשן! ……………
שיגידו שזה בשביל גזירת הגיוס ויערב להם
תמיד הדת היהודית נרדפה על ידי אויבינו , כעת רודפים אותה גם מבפנים ! ככתוב " אוייבייך ומחרבייך ממך יצאו " כנראה המשיח כבר כאן ! ! !
חחחחח. חכו חכו רק התחלנו!
מי בעד לחסום את הכניסה לתל אביב קפלן בערב השנה האזרחית? זה יקרב את המשיח
זה רעיון ממש טוב
חח חזק
ערב יום עצמאות
לקבל את האחים באהבה,הזדמנות לזכות אותם לראות ולהנות מקדושת השבת.
פשוט לצאת מוקדם ולתת להם להזדחל עם המכוניות שלהם..
אני נוסע יום שישי דרך כביש 6…
וההפגנות של אחינו ימשיכו ביתר שאת! מאחל לפלג הירושלמי הצלחה רבה! אני איתם!
שינסו לחסום… ד' איתנו…
אנחנו מונעים מאידאולוגיה אצלם הריק מוביל שנאה ורוע טהור
נראה מי יחסום את מי…
אתם מתעסקים עם השבת???????????.
יאלה בואו נחלק נרות שבת,
ועכשיו ברצינות,
הגיע הזמן שהמפגינים ילכו להפגין בתל אביב,
בסוף אנחנו סובלים גם מההפגנות שלהם וגם עכשיו מההפגנות נגדיהם
עצוב מאד
אבל תמיד צריך לזכור שימוש בכלי נשק במלחמה
יצדיק שימוש גם מהצד השני
למה חילוניים…אחינו התועים הם…
מה שקשה לי בעיקר יותר ממה שהחילוניים עושים, זה בעיקר שחרדי יהיה בדעה של אותם אלה של אחינו החילוניים הטועים .. אנשים התבלבלו! זה הרגעים האחרונים וכאן זה הניסיון שלנו להילחם. לא רק לצאת לכבישים! מלחמה בעיקר בדעות משובשות שמכניסים לנו כמה יהודים מסכנים שנראים כחרדים.. זה ודאי לי הבירור האחרון..
למה זה פרובוקציה?
זה הדרך היחידה שלהם למחות על העוול שנגרם להם כמה פעמים בחודש.
צריך להבין אם מותר להפריע לציבור בגלל מחאה? גזל זמן זה לא נחשב? אם זה מתואר אז מותר גם להם לנסות למחות על מה שמפריע להם.
בשורות טובות
הפגנה שקוראת למנוע מאזרחים את זכות ההפגנה??
במדינה דמוקרטית????
לא חוקי.
אפשר לעתור לבג"ץ למנוע "הפגנה" דיקטטורית זו.
(שיפגינו בקפלן)
השבת תתבע מהם את עלבונה.