בית הספר לבנות "בנות פנינה" בלייקווד שבניו ג'רזי הודיע להורים כי לא יוכל להמשיך לפעול במיקומו הנוכחי לאחר יום רביעי, ה-18 בפברואר, וביקש מהמשפחות שלא לשלוח את בנותיהן החל מיום חמישי.
הסיבות לסגירה
בהודעה שנשלחה להורים ציינה הנהלת בית הספר כי הקושי הכלכלי להמשיך לפעול נבע בעיקרו מאי-עמידת הורים בהתחייבויותיהם לתמיכה כספית נוספת ולתשלומי שכר לימוד שוטפים. "אילו התחייבויות שכר הלימוד היו מתקיימות כפי שסוכם, לא היינו מגיעים למצב הזה היום", כתבה ההנהלה.
לקשיים הכלכליים נוספה בעיית תשתית: הבעלים של הבניין הודיע להנהלה כי המבנה לא יעמוד לרשות בית הספר לאחר השבוע הנוכחי. בנוסף, גלי הקור החריפים שפקדו את האזור בחורף זה הגדילו משמעותית את עלויות התפעול והתחזוקה.
קריאה להורים
ההנהלה ציינה כי ההחלטה התקבלה לאחר התייעצות עם פוסקי הלכה ועיון מעמיק בכל האפשרויות. "לאחר מאמצים רבים, שיחות אינספור וכל ניסיון אפשרי למצוא מוצא בר-קיימא, הגענו למסקנה הכואבת שלא נוכל להמשיך", נכתב במכתב שנשלח להורים.
יחד עם זאת, השאירה ההנהלה פתח לתקווה: "תקוותנו הכנה היא שהורינו הנפלאים והנאמנים יצעדו קדימה באופן משמעותי ומיידי כדי לאפשר המשך פעילות".




















