קבלת פנים מרשימה ערכו ראשי אגודת ישראל וראשי הוועד הבינלאומי להגנת הר הזיתים לראש העיר ירושלים מר משה ליאון בביקורו בניו יורק. במפגש קבלת הפנים השתתפו בין היתר ראשי הוועד הבינלאומי להגנת הר הזיתים מנחם ואברהם לובינסקי וחברי הוועד בארה"ב פול רוזנשטוק, דב פישהוף וגב' רני כהן.
ראשי אגודת ישראל הודו לראש העיר משה ליאון על פעילותו ועשייתו הברוכה למען הציבור החרדי בירושלים ועל פעילתו החשובה לשמירת אופיה וקדושתה של עיר הקודש. המארח יו"ר אגודת ישראל בארה"ב הרב שלמה ורדיגר הדגיש את הקשר העמוק שיש לראש העיר עם מרנן ורבנן גדולי ישראל – דבר שמשתקף היטב בכל התנהלותו בעיר.
במהלך המפגש נשאו דברים גם ראשי הוועד הבינלאומי להגנת הר הזיתים שהודו לראש עיריית ירושלים על פעילותו למען הר הזיתים תוך שהם מגדירים אותו כידיד נאמן להר הזיתים מאז כניסתו לתפקיד.
יו"ר הועד מר מנחם לובינסקי שדיבר בשם כל ראשי הועד הציג את שלל המהלכים שקרמו עור וגידים בהר הזיתים מאז כניסתו של ראש העיר לתפקידו, בשמירה על ההר, שיפוץ קברים, התקנת מצלמות אבטחה וכל נושא הניקיון שהשתפר.
ראשי הוועד הבינלאומי להגנת הר הזיתים עדכנו את ראש העיר על ההתקדמות המשמעותית בתוכניות השונות וציינו כי למרות כל השיפור הניכר, יש עדיין עבודה לעשות למען ביטחון ושיפור ההר.
כן הודגשה התקדמות הקמת מרכז המבקרים החדשני. המרכז המתוכנן יכלול בית כנסת, מפות של בית העלמין המפרטות את אתרי הקבורה של חלק מ-150,000 היהודים הקבורים במקום, מסמכים היסטוריים וחמ"ל אבטחה המאויש ע"י משטרת ישראל.
ראש העיר משה ליאון ציין כי ימשיך לעמוד לימין הוועד הבינלאומי בפועלו למען הר הזיתים.
הוועד הבינלאומי להגנת הר הזיתים הוקם לפני כ-12 שנה בידי האחים אברהם ומנחם לובינסקי שגילו את ההפקרות בהר לאחר שהוריהם ז"ל נטמנו שם. בשנים האחרונות פועל הוועד גם באמצעות לחץ בינלאומי על הגורמים השלטוניים בישראל כדי שזו תאשר פעילויות למיגון ההר ולשמירה על ניקונו וכבודו של המקום שליבם של יהודים רבים עורג אליו.




















