דרמה בתוך מפלגת דגל התורה, לקראת הבחירות המקומיות: מרן הגאון רבי דב לנדו שליט"א, דורש כי המפלגה תתמוך במועמדותו של ראש העיר אלעד, ישראל פרוש, לקדנציה נוספת. זאת, בניגוד לעמדת בכירים פוליטיים, לחתום שוב על דיל ארצי עם מפלגת ש"ס.
בערים אחרות, הגר"ד לנדו מעביר את ההכרעה לידי עמיתו, מרן הגרמ"ה הירש, שביקש מחברי מועצת גדולי התורה של דגל התורה, בראשם ראש ישיבת חברון הגר"ד כהן, להמליץ בפניו על ההחלטות המסתמנות. בעיר אלעד, כך נודע ל'חדשות JDN', הגר"ד לנדו כן מתערב ומביע את דעתו בנחרצות.
גורמים המעורים בפרטים סיפרו ל'חדשות JDN' כי "מרן הרב לנדו הסביר כי פרוש חיזק את הציביון הרוחני של העיר אלעד במהלך הקדנציות שלו בתפקיד. מרן לא מוכן להתפשר על הציביון הרוחני של אלעד, ופרוש הביא לשם ישיבות רבות מכל החוגים והעדות והפך את אלעד לעיר של תורה. זה הדבר היחיד שחשוב למרן ודרישתו נחרצת".
כזכור, לפני כחודשיים חשפנו כי פרוש קיבל הצעה ולפיה הוא לא יתמודד לראשות העיר אלעד, אלא יעבור לירושלים, שם יעמוד בראשות סיעת אגודת ישראל ויכהן כסגן ראש העיר מטעמה. המטרה מאחורי מהלך מפתיע זה הייתה בין היתר – למלאות את מקומו של יוסי דייטש שפרש לפני לפני שנתיים מתפקידו כסגן ראש עיריית ירושלים, משה ליאון, כאשר קודם לכן חשפנו שלא יתמודד לעירייה פעם נוספת.
בשיחה עם 'חדשות JDN' אישר פרוש שאכן היו דיבורים בנושא. עם זאת, הדגיש פרוש: "אני מתפלל שאשאר באלעד. בעזרת השם, ככל שהוא ייתן לי, אשאר בעיר אלעד. אני רוצה מאוד להיות שם. המתחיל במצווה אומרים לו גמור". היום נראה כי סיכוייו להיבחר לראשות העיר גבוהים יותר מאחר והגר"ד דורש לתמוך בו כאמור.
מאחורי הקלעים של היוזמה, היה גם ניסיון להגיע להבנות בין כלל ראשי המפלגות החרדיות, אך המהלך לא יצא אל הפועל. כעת נראה, כי החלטתו של פרוש להישאר באלעד הייתה נכונה פוליטית, אם אכן יקבל את תמיכת דגל התורה כפי דרישת הגר"ד לנדו.





















אין לך שום רמז .מתי ואיפה ולמה ההוראה ניתנה
זה המצאה
לא צריך רמזים, כולם יודעים את תמיכתו רבת השנים של ר' דב לנדו בפרוש
מי מנסח לכם את הכותרות למען השם!
אולי לכבוד תשעת הימים תמתנו קצת?
קצת כבוד לת"ח, קצת פחות חרחור ריב שבכלל לא התחיל
אל תאמינו לכל מה שהתשקורת מפיצה!מי שחושב שראש העיר תרם לתנופת העיר ולתושביה-שיתמוך. אבל תהיו אמיתיים עם עצמכם…
וההסכם שחתמו רבני דגל לש"ס מה יהיה עליו? הרי הבטיחו שאם שס תתמוך בפינדרוס אז דגל תתמוך הפעם במועמד שס! צריך לעמוד בהסכמים!
גם אני בדעתי האישית השפילה חושב כך, אך מיד מכניע דעתי לדעת גדו"י, אולם יש שטוענים שההסכם נחתם בזמנו בניגוד לעמדת גדו"י.
אני יודע שמורינו רה"י הגר"ד כהן אכן סבור שיש לקיים את ההסכם.
לא הבנתי מי סובר שלא צריך לקים הסכמים.?
מוצא שפתיך תשמור זה לא מוסכם לכולי עלמא ?
ח"ו אם משמע מדברי שיש הסובר שלא צריך לשמור הסכמים,
אבל בדגל התורה הנציגים אינם אלא שליחי הרבנים, וחלק מגדו"י שליט"א טוענים שההסכם לא היה על דעתם אלא על דעת העסקנים ומשכך בטל הוא ומבוטל.
אבל כאמור דעתו של מורינו רה"י הגר"ד כהן בעניין שונה.
אבל ההסכם היה על דעת מרן הגרח קניבסקי שאז הוא היה המנהיג
וכי צריך לעשות סיבוב בכל חברי המועצת ?
הגר’’ד לנדו הכריע. לא ’דורש’. זה לא בן גביר
אני הייתי מנסח את הכותרת בצורה יותר מחובת וראויה להוראות של גדול הדור
אני לא יודע מה קורה שם. אבל, ראש עיר לא יכול להשאר לעד… במיוחד כשהרוב שייכים למגזר אחר…..
כמובן מכניעים אנו דעתינו לדעת התורה.
אך יש הרבה מאוד אברכים רבי קהילות ליטאיים שטוענים שפרוש מזיק גדול ביותר לציבור הליטאי.
כתבה רצופת שקרים על גבי שקרים. כל אדם בעל אומץ שהעיז להסתובב בליל שבת ברחובות העיר. כאשר מאות בני נוער נושר שחלקו מיובא מחוץ לעיר. גודשים את הרחובות. יוכל להעיד שצביון העיר הדרדר קשות בתקופתו. אולי אם היה מביא לעיר ישיבות קירוב המצב היה שונה. אבל הוא העדיף להציף את העיר בישיבות השייכות למגזר החסידי שלו. כדרך החסידה שעושה חסד עם חברותיה.
אנא אשמח אם אחד הקוראים יכתוב שם של ישיבה ספרדית שהגיעה לעיר בתקופתו חוץ מתפארת הלוי שנכנסה למבנה קיים של ישיבה ספרדית אחרת.
בעןלם הפסיקה מצוי לומר "אילו היה פוסק פלוני רואה דברי פלוני אפשר שהיה חוזר בו"
אל מה אתה מדבר ישיבת יסודות לב מסר 1 לכל הדעות היא ישיבה ספרדית שביוזמתו ובמסירות נפשו מתעדת להגיע לאלעד, אנחנו בוחרים בראש עיר מוצלח לא בראש עיר 'ספרדי' או 'אשכנזי' דווקא.
על זה נאמר שושנה בין החוחים
אן כבשה אחת בין שבעים זאבים
או שעל כל מאה ישיבות חסידיות מביא ישיבה ספרדית אחת לאיזון ……..
יסודות לב בדרך !!! ישיבה ספרדית הטובה ביותר בעולם הישיבות
בדרך….כמו כל הבטחת בחירות. ושמתם לב שיש רק דוגמא אחת. ולמגיב השני : איפה הכותב כתב גזענות? מצדנו שיבוא ראש עיר לא ספרדי שייתן בשוויוניות אבל מה לעשות שאדם קרוב אצל עצמו.
מדוע הם לא מחויבים להסכם
יש דין מי שפרע
אני לא מדברר אף אחד, אבל הם טוענים בתוקף שההסכם נחתם בניגוד לדעתם של גדו"י וממילא כמובן שאין לו משמעות
לא הבנתי צריך שכל המועצת תחתום על ההסכם הרי גפני ומשלב חתמו באישור מרן הגרח קניבסקי
מה נגיד לילדים שלנו למה אנחנו לא מכבדים הסכמים.??
לא ידעתי שמרן הגרח קניבסקי לא נחשב לגדולי ישראל
אני חושב כמוך באופן מלא, וכך גם דעתו של מו"ר הגר"ד כהן,
אני רק כתבתי מה טוענים אלה הסבורים אחרת,
ובענין דעת הגר"ח זצ"ל אני יודע שיש לגר"ד לנדו משנה סדורה בענין, אולם לא נראה לי שהבמה הזאת מתאימה להעלאת הנושא מחשש פרשנות מוטעית ורדודה של חלק מהקוראים… לדברים שצריך להיזהר בהם ביותר!!!
אולי מי שפרע נאמר רק לאנשים הפשוטים העמך ולא לעסקנים שלוחא דרבנן