המלחמה בין רוסיה לאוקראינה: שר החוץ יאיר לפיד קיים הבוקר (רביעי) הערכת מצב בחדר המצב במשרד החוץ, בקריית הממשלה בירושלים. לאחר סקירה מדינית ומודיעין, הוצגה תמונת הסיוע של המשרד לחילוץ ישראלים מאוקראינה, ועדכון מנציגי משרד החוץ השוהים כעת באוקראינה.
במהלך הערכת המצב, הוחלט על פתיחת תחנות קבלת פנים לישראלים ויהודים במעברי הגבול על מנת לתת סיוע ראשוני החל ממזון ומענה רפואי ועד סיוע קונסולרי, בשיתוף הסוכנות וארגון נתי"ב. עוד הוחלט, כי משרד הרווחה ישתלב גם הוא במתן הסיוע של משרד החוץ לצרכים מיוחדים.
במשרד החוץ עדכנו כי שני אוטובוס עם יתומים הגיעו אמש והבוקר למעבר הגבול של אוקראינה, והם מלווים ומטופלים על ידי אנשי משרד החוץ. לטענת אנשי המשרד, האוטובוסים לישראלים המאורגנים מלבוב ומקייב יוצאים מלאים למעברי הגבול – וגם היום מתוכננים אוטובוסים מאורגנים.
לפיד אמר במהלך הערכת המצב, כי "תחנות קבלת הפנים במעברי הגבול הם משימה חדשה וחשובה, האזרחים מגיעים אחרי ימים ושעות בדרכים וזקוקים לנו. פעולות החילוץ ראויות להערכה רבה. אנחנו פועלים בכל התחומים החל מהתחום המדיני דרך סיוע הומניטרי מול מדינות המעטפת ובמרכז- המשימה של סיוע וחילוץ אלפי ישראלים מאוקראינה".




















