באופן לא מפתיע, ואחרי שהודיע פומבי כי הוא לא מתכוון להצביע עם הקואליציה על כל חוק שתרצה אלא ישקול כל פעם מחדש – הבוקר (שישי) נחשף ב'זמן ישראל' כי חברו הקרוב-לשעבר של יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן, ומי שעדיין חבר במפלגה ח"כ אלי אבידר (שלא מזמן פרש מתפקיד השר), מקים מפלגה חדשה.
לפי הדיווח, כבר בשבוע הבא יקיים אבידר את כנס הפעילים הראשון שלו, כנס שיקתיים ביום שלישי בביתו שבמושב שורש. אבידר זכור כמי שהיה מהתומכים הבולטים במחאת בלפור נגד נתניהו, מחאה שהיה לוקח בה חלק פעיל. כעת נראה כי עמודי התווך של מפלגתו יהיו אותם אנשים, כשבכנס הקרוב יקחו בה חלק 40 מפעילי מחאת בלפור.
את האירוע בביתו בשבוע הבא מכנים מקורביו "כנס היסוד", מקורבים שבאופן מפתיע הם גם מקורבים של רה"מ לשעבר אהוד ברק שלפי הדיווח גם מעורב בהקמת המפלגה החדשה ותומך בה. כזכור, אחרי שכיהן חצי שנה בלבד כשר ללא תיק בממשלה הנוכחית – בחר אבידר להתפטר ותקף קשות את רה"מ בנט ואת שותפתו שרת הפנים איילת שקד.
בנאום הפרישה שלו מתפקיד השר, אמר אבידר כי בנט ושקד אינם מחויבים לרוטציה ומסוגלים לפרק אותה בכל רגע. בשיחות ההכנה עם הפעילים לפני המפגש בביתו חזר אבידר על המנטרה לפיה בנט ושקד לא מרגישים כלל בנוח להיות עם השותפים משמאל ולכן מתכוונים לפרק אותה בכל רגע.
אלא שבאופן מפתיע אבידר לא חוסך ביקורת גם מראש מפלגתו הנוכחי, וטוען כי הוא רוצה לחזור במהירות לשותפות עם הליכוד ועם מפלגות ימין אחרות. אבידר עצמו אמר אתמול כי "אנחנו לא מקימים התארגנות פורמלית, אבל אם יהיו בחירות מוקדמות – אף אחד לא יתפוס אותנו לא מוכנים".





















מעניין…
אבודרה הוביל הפגנות אלימות ועודד הסתה ושנאה נגד ביבי, האיש שקרן פתולוגי וחוץ משנאה ורוע אין בו כלום ושום דבר. בקרוב הוא יתאדה מהפוליטיקה ולא נזכור מי הוא היה.