בשבועות האחרונים שוררת מתיחות גדולה בין איחוד האמירויות לארצות הברית, מאחר והאמריקנים לא תמכו בהם מספיק חזק לטענת האמירתים לאחר מתקפת המל"טים של המורדים החות'ים, ומאחר והאמירתים לא מוכנים למכור יותר נפט לארה"ב בעקבות החרמת הנפט הרוסי. הערב (חמישי) דווח כי ייתכן וזה ייפתר דווקא בזכות ישראל.
לפי הדיווח, ישנם מגעים מתקדמים לכינונה של פסגה בירושלים בין שרי החוץ של ארה"ב, ישראל ואיחוד האמירויות. בכירים ישראלים אמרו ל'כאן חדשות' כי ישנה עבודת תיאום לכינונה של פסגה משולשת שכזו, ייתכן וכבר בשבוע הבא, בין בלינקן לפיד ובן זאיד. שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן יגיע לישראל בתחילת השבוע הבא.
מראש, ביקורו של שר החוץ האמריקני תוכנן לכלול גם מפגש באיחוד האמירויות ובסעודיה – אך זה בוטל, בשל המתיחות בין איחוד האמירויות לארה"ב בעקבות מתקפות החות'ים כאמור. למעשה, כשנה וחצי אחרי הסכמי אברהם, ישראל משמשת כמעין מתווכת בין אבו דאבי לוושינגטון.
מפגש שכזה, אם אכן יתקיים בעת הזו, יסמן ניסיון לרגיעה במתיחות. בנוסף, ביקורו של אנתוני פסגה בלינקן מתקיים בצל המגעים להסכם עם איראן, כאשר ארה"ב וישראל חלוקות ביניהן בנוגע להסכם עצמו – ומידת ההיתכנות לחתימתו. בכירים ישראלים סרבו להתייחס לידיעה.




















