צילום: משרד ההגנה האוקראיני

יומן מלחמה: המודיעין באוקראינה – רוסיה נערכת לכיבוש מולדובה

יו"ר ועדת המודיעין של בית הנבחרים בארה"ב: ביידן יבקר באוקראינה בקרוב • מדינות המערב מזהירות מפני משבר מזון חריף בגלל המלחמה • עדויות חדשות על הזוועות שבאוקראינה • היום ה-68 למלחמה – דקה אחרי דקה

כתבות נוספות בנושא:

'חדשות JDN' פורס בפניכם את אירועי היום החולף, היום ה-68 למלחמת רוסיה-אוקראינה – כפי שאירע דקה אחרי דקה.

00:03 – יו"ר יד ושם דני דיין הגיב לדבריו של שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב: "דברים מופרכים, הזויים ומסוכנים הראויים לכל גינוי". מוקדם יותר התייחס לברוב בריאיון לערוץ טלוויזיה איטלקי ליהדותו של נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי ואמר כי העובדה שהוא יהודי "אינה שוללת את האלמנטים הנאצים במדינתו. אני מאמין שגם להיטלר היה דם יהודי".

01:35 – לאחר שעות של שקט שאפשרו פינוי של כ-100 אזרחים מהמקום, מפעל הפלדה אזובסטאל במריופול הותקף שוב, כך דווח ברשת CNN.

02:31 – יו"ר בית הנבחרים האמריקאי ננסי פלוסי אמרה שארה"ב לא תסבול התנהגות בריונית מצד רוסיה: "אם הם מאיימים, אנחנו לא יכולים להיכנע". פלוסי ביקרה בקייב ונפגשה עם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי. פלוסי היא נציגת הממשל האמריקאי הבכירה ביותר שביקרה באוקראינה מפרוץ המלחמה.

02:42 – יושב ראש ועדת המודיעין של בית הנבחרים של ארצות הברית, אדם שיף, אמר כי הוא מאמין ש"זה עניין של זמן עד שנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן יבקר באוקראינה". עוד הוסיף כי אוקראינה נכנסת לשלב חדש של לחימה מרוכזת בחלקה המזרחי.

03:27 – שני פיצוצים נשמעו בבלגורוד שבדרום רוסיה, סמוך לגבול עם אוקראינה. לא דווח על נפגעים או נזק.

05:42 – נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אמר כי כמאה אזרחים פונו ממפעל הפלדה אזובסטאל במריופול. מאמץ הפינוי מובל על ידי הוועד הבינלאומי של הצלב האדום והאו"ם.

07:00 – לפי המויעין הצבאי של אוקראינה, רוסיה תפתח חזית חדשה נגד אוקראינה ממולדובה. בהמשך לכך, גורם אוקראיני מסר כי יש מספר אינדיקציות למתקפה בעתיד הקרוב משטח מולדובה. אם רוסיה תשתלט על מולדובה, זה יעניק לחייליה גישה לנמל אודסה שבים השחור מכיוון מערב.

09:00 – לפי דו"ח המודיעין הבריטי, רוסיה שיגרה לאוקראינה 120 גדודים טקטיים, שהם 65% מכלל הכוחות הקרקעיים שלה. לפי הערכות, יותר מרבע מהיחידות הרוסיות באוקראינה יצאו מכלל פעילות ואינן יעילות יותר.

10:17 – הונגריה מתנגדת לאמברגו נפט ששוקל האיחוד האירופי להטיל על יבוא נפט וגז רוסיים, כך אמר דובר הממשלה זולטן קובאקס. "העמדה של הונגריה בנושא לא השתנתה: אנחנו לא תומכים בזה".

10:23 – נשיא טורקיה רג'פ טייפ ארדואן אמר כי המלחמה באוקראינה לא תשפיע באופן שלילי על עונת התיירות. ארדואן אמר כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין "מאוד רגיש" לגבי הצורך של טורקיה בהכנסות מתיירות והתחייב לתמוך בכך. נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אמר בראיון לרשת הטלוויזיה היוונית ERT, כי תיירות רוסית הכניסה כסף לשכנות יוון וטורקיה וקרא לכסף זה "כסף דמים".

10:31 – תאגיד פנובוימה הפיני הודיע כי ביטל חוזה עם החברה הממשלתית הרוסית רוסטום לאספקה של כור גרעיני, שהיה אמור להיות מוקם בפינלנד.

11:02 – סוכנות הפליטים של האו"ם מסרה היום כי יותר מ-5.5 מיליון בני אדם נמלטו מאוקראינה בשל הלחימה.

11:23 – אוקראינה סגרה באופן רשמי את ארבעת נמלי הים השחור וים אזוב שנפלו בידי הרוסים, כך נמסר ממשרד החקלאות האוקראיני. נמלי ים אזוב במריופול, בברדיאנסק ובסקדובסק ונמל הים השחור של חרסון נסגרו "עד להשבת השליטה", נמסר מהמשרד. כל נמלי הים באוקראינה השעו את הפעילות שלהם כתוצאה מהפלישה הרוסית בסוף פברואר. הרוסים השתלטו על חלקם והטילו מצור על נמלים אחרים.

12:00 – הגברת הראשונה של ארה"ב, ג'יל ביידן, תבקר השבוע במזרח אירופה, לרבות ברומניה וסלובקיה, במטרה להביע סולידריות עם המשפחות האוקראיניות שנעקרו מבתיהם בעקבות מעשי הטבח והתוקפנות הרוסית נגד מדינתם.

לוחמים צ'צ'נים באוקראינה. צילום: twitter

13:17 – סיפורי הזוועה שמצטברים באוקראינה מלמדים – הלוחמים הצ'צ'נים שלוחמים עם צבא רוסיה לא מבדילים בין אזרחים אוקראינים וחיילים רוסים. אנשי "הקדירובצי", המיליציות הצבאיות הנאמנות למנהיג קדירוב, גם מתעללים באזרחים אוקראינים וגם מוציאים להורג חיילים רוסים.

13:59 – הרשויות באוקראינה מסרו כי רקטה רוסית פגעה בגשר אסטרטגי על פני שפך נהר הדנייסטר באזור אודסה בדרום מערב המדינה.

14:00 – האמירה של שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב, בריאיון לערוץ טלוויזיה איטלקי, שבה הישווה בין נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי למנהיג הרייך השלישי, אדולף היטלר, היא "תעמולה אבסורדית", אמר דובר ממשלת גרמניה.

15:07 – שגרירות ארצות הברית באוקראינה אמרה כי היא מקווה לשוב לבירה קייב בסוף החודש הנוכחי, "אם התנאים יאפשרו זאת". הדיפלומטים האמריקאים עזבו את השגרירות בבירה כשבועיים לפני שהחלה הפלישה הרוסית לאוקראינה, ב-24 בפברואר, ועברה לנקודה אחר במערב העיר לבוב.

16:03 – מניין האזרחים ההרוגים באוקראינה מאז תחילת הפלישה הרוסית גבוה יותר מ-3,000, כך מסר האו"ם. 3,153 אזרחים נהרגו, דיווח האו"ם, אך המספר בוודאי גבוה בהרבה.

16:11 – קאדרי סימונס, ראש תחום האנרגיה של הנציבות האירופית הצהיר: "לא נקבע תאריך חדש להטלת סנקציות נוספות נגד רוסיה".

16:19 – פולין מוכנה להיות עצמאית לחלוטין מנפט רוסי ומוכנה ולתמוך במדינות אחרות שרוצות לחתוך את אספקת דלקי המאובנים שלהן מרוסיה, כך אמרה שרת הסביבה והאקלים אנה מוסקבה. "פולין גאה להיות ברשימת המדינות הלא ידידותיות" של פוטין, היא אמרה לכתבים. לדבריה, מתקני אחסון הגז של פולין יהיו מלאים עד החורף הבא.

16:28 – שר החקלאות של גרמניה הצהיר כי מדינתו מוכנה לתמוך בחרם נגד הנפט הרוסי והדגיש כי גרמניה ערוכה לכך.

17:25 – שר החוץ של הונגריה הודיע כי השגרירות ההונגרית תוחזר לבירת אוקראינה, קייב.

17:30 – משרד האוצר האמריקאי יאשר עסקאות גז בין רוסיה לגרמניה עד ה-29 בסטפטמבר.

18:14 – היועץ לנשיא אוקראינה, מיכאילו פודוליאק, התייחס לאמירותיו של שר החוץ של רוסיה סרגיי לברוב, שאמר אמש כי להיטלר "היה דם יהודי", והאשים את הקרמלין "בניסיון לשכתב את ההיסטוריה". בציוץ שפרסם טען היועץ שהקרמלין מנסה לשכתב את ההיסטוריה כדי "להצדיק את ההרג ההמוני של האוקראינים".

18:24 – קנצלר גרמניה, אולף שולץ, פנה לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין בבקשה לשים קץ לפלישה של רוסיה לאוקראינה ול"הרג חסר היגיון" המתרחש בשטח. "מה שחשוב הוא השגת עתיד טוב יותר ביחד, לא על ידי ניהול מלחמות אחד נגד השני, אלא על ידי יצירת פיתוח כלכלי ופיתוח משותף אפשרי", אמר שולץ.

19:04 – המשרד לענייני אקולוגיה של איטליה מכחיש את הדיווח כי הממשלה נכונה לשלם עבור גז רוסי ברובל.

19:22 – צבא אוקראינה אישר כי כוחותיו השיגו בחזרה את השליטה על שטחים מצפון וממזרח חרקוב שנכבשו על ידי הרוסים בתחילת המלחמה. בשבועיים האחרונים, אוקראינה כבשה מחדש כשישה כפרים באזור.

19:40 – בכיר במערכת הביטחון של ארה"ב אמר לרויטרס כי האמריקאים מאמינים שרמטכ"ל צבא רוסיה, ולרי גרסימוב, ביקר באזור דונבאס באוקראינה בשבוע שעבר, אך אינו יכול "לאשר דיווחים לפיהם הוא נפצע במהלך הלחימה". בתקשורת באוקראינה דווח ביממה האחרונה שגרסימוב נפצע במהלך הלחימה באזור.

20:00 – שרי אנרגיה ואקלים באירופה מתכנסים בבריסל כדי לדון על הגז והנפט הרוסי, ועל אמברגו האפשרי עליהם. שר האקלים הגרמני אמר כי גרמניה מוכנה לתמוך באמרגו על הנפט הרוסי, וכי על האיסור להיות מתוכנן היטב כדי למנוע נזק כלכלי.

21:00 – על פי משרד הנציב העליון של האו"ם לזכויות האדם, 3,153 אזרחים אוקראינים נהרגו מאז החלה הפלישה הרוסית למדינתם ב-24 בפברואר. כמו כן מדווח המשרד, כי חלה עלייה משמעותית בכמות ההרוגים, עם כשמאז יום שישי האחרון נהרגו 254 אזרחים.

22:00 – ארה"ב: רואים התקדמות "מינימלית במקרה הטוב" של רוסיה בדונבאס בימים האחרונים.

22:30 – דובר משרד החוץ נד פרייס הגיב על דבריו של שר החוץ הרוסי לברוב: "זו הייתה הצורה הנמוכה ביותר של גזענות, הצורה הנמוכה ביותר של תעמולה, זו הייתה הצורה הנמוכה ביותר של שקרים ערמומיים".

*חלק מהתמונות בכתבה הן בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

חסר תקדים: "תעזרו ליתומים האלו המתוקים והאהובים" גדולי התורה בסרטון משותף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ישראל העבירה לארה"ב מודיעין על תוכנית איראנית חדשה לחסל את טראמפ
דובר חמאס חאזם קאסם נפצע קשה מאוד בניסיון חיסול ממוקד; שומר ראשו נהרג
פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
באורך 200 מטרים: הושמדו תשתיות תת-קרקע בכפר הטרור המבוצר בדרום לבנון
שיחת נתניהו-טראמפ: תיאום הדוק במפרץ ודרישה ישראלית לאזורי ביטחון בגבולות
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צבא ארה"ב: "איראן לא שולטת במיצר הורמוז, ליווינו יותר משמונה מאות כלי שיט בהצלחה"
פיצוצים באיראן: ארה"ב מכחישה תקיפה; דיווחים על קואליציית מדינות מפרץ שתקפו באיראן
מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ארגון לביא עתר לבג”ץ: להעמיד לדין את ח”כ קריב בפרשת הדלפת הפרוטוקול
סמוטריץ' מציג את משוואת ההרתעה: "מי שיתעסק עם ישראל – יפסיד קרקע לנצח"

הכתבות המעניינות ביותר

הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הילולת הרב הקדוש רבי מאיר הלוי מאפטא זצוק"ל
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הילולת הרב הקדוש רבי מאיר הלוי מאפטא זצוק"ל
טרגדיה באמצע השיעור: נפטר בעל הקורא של חסידות גור, הרב יידל טאוב ז"ל
חוק יסוד לימוד תורה אושר בוועדה: ש"ס ודגל התורה הסכימו לפשרה, אגודת ישראל מתנגדת
350 מיליארד שקלים להתעצמות: תוכניתו של נתניהו לעצמאות חימושית של חיל האוויר
הרמטכ"ל: מאות מטוסי קרב בכוננות מיידית, דרוכים לפקודת תקיפה באיראן
הידוק הקשרים המסחריים: ישראל והודו חתמו על תוכנית משותפת בתחום המכס
נתניהו למשלחת הסיוע בוונצואלה: "אתם משקמים הריסות וגם יחסים"
זכותו תגן עלינו: הסעות יופעלו לציון יום השנה לפטירת מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל
צפו: בתום מבצע נחשפו כלי נשק ועשרות כלי רכב לא תקינים בחברון
וואטסאפ

חדש באתר

P20250929DT-0337
ישראל העבירה לארה"ב מודיעין על תוכנית איראנית חדשה לחסל את טראמפ
87973395-01b0-4721-9f2b-1217c8f1619a-compressed
דובר חמאס חאזם קאסם נפצע קשה מאוד בניסיון חיסול ממוקד; שומר ראשו נהרג
צילום מסך 2026-07-10 022711
באורך 200 מטרים: הושמדו תשתיות תת-קרקע בכפר הטרור המבוצר בדרום לבנון
P20260626MR-02782
שיחת נתניהו-טראמפ: תיאום הדוק במפרץ ודרישה ישראלית לאזורי ביטחון בגבולות

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

מראות הילולת הצדיק מעג'ור צילום ארי קופרשטוק (24)
גלריה מסכמת: אלפים בהילולת הצדיק מעג'ור זצוק"ל
הכתרה של הגאון רבי הלל דייטש לרב שכונת אלעד (10)
הגאון רבי הלל דייטש הוכתר לרב שכונת אלעד החדשה
1O0A5337
שמחת בית מישקולץ: המונים בשמחת נישואי נכדת האדמו"ר ממישקולץ
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה -3-001 (66)
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture