הרעלת המזון שממנה מתו שלושה חוסים במעון “בית דפנה” בחולון נגרמה מזיהום שמקורו בבשר טחון – כך גילתה הערב (שלישי) מנכ”לית משרד הרווחה סיגל מורן במכתב למשפחות החוסים. “לא ידוע, וכנראה שגם לא ניתן יהיה לדעת, אם זה הגיע עם הבשר או נגרם מטיפול לא נכון”, ציינה והוסיפה כי לדבריה “למטבח יש אישור משרד הבריאות”.
אחד מהדיירים שמתו במעון לבעלי מוגבלויות היה בשנות ה-80 לחייו, אחרת בשנות ה-60 לחייה והשלישית בשנות ה-40 לחייה. מאז נודע המקרה, כ-30 מדיירי המעון חוו תסמינים של הרעלת מזון, ושלושה מהם מאושפזים בבית החולים וולפסון.
צוות של המשרד שהגיע למקום בעקבות המקרים גילה ליקויים במטבח המעון ופתח בחקירה. מנכ”לית משרד הרווחה והביטחון החברתי, סיגל מורן, הורתה על הקמת ועדת בדיקה להתנהלות המעון במכתב ששלחה היא כתבה: “על פי הממצאים שהגיעו הבוקר מדובר בהרעלת מזון שמקורה בבשר טחון. לא ידוע (וכנראה גם לא ניתן יהיה לדעת) אם זה הגיע עם הבשר או נגרם מטיפול לא נכון. למטבח יש אישור משרד הבריאות. שלושת הדיירים שנפטרו היו במצב בריאותי מורכב, ולכן רמת הרגישות שלהם למרבה הצער הייתה גבוהה”.
מקור החיידק שנמצא אצלם בדרך כלל במוצרי עוף ובשר שמוגשים ממטבח מוסדי כגון קייטרינג או מסעדה. הוא גורם לרוב לשלשול, כאבי בטן קשים ובחילה, אך המחלה קלה יחסית. התמותה מהחיידק נדירה, אלא במקרים של מבוגרים מדוכאי חיסון.