על אף שרה"מ בנט ובכירי הממשלה לוחצים על ממשל ביידן שלא לחזור להסכם הגרעין עם איראן, הסכם ממנו פרשה ארצות הברית בתקופת ממשל טראמפ, דווח היום (חמישי) ב'וואלה' כי דווקא ראש האגף המדיני-ביטחוני במשרד הביטחון, תת-אלוף במילואים דרור שלום, אמר שארה"ב טעתה בכך שפרשה מההסכם מלכתחילה. את הדברים אמר בוושינגטון, עת נפגש עם בכירים במשרדי החוץ וההגנה בארה"ב.
מטרת נסיעתו של תא"ל דרור שלום לארה"ב, לראשונה מאז נכנס לתפקידו הנוכחי שמכבש את מדיניות הביטחון של ישראל עם מדינות העולם ואת יחסה לאיראן, הייתה להכיר את הבכירים השונים בבית הלבן, בפנטגון ובמשרד החוץ. מספר ימים אחר כך הגיע שר הביטחון בני גנץ להיפגש בוושינגטון עם שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין, וגם לפגישה הזאת ערך שלום הכנה מוקדמת.
את הפגישות עם הבכירים האמריקנים בהם הסביר להם שהטעות הייתה דווקא בפרישה מההסכם שהובילה את איראן להתקרב עוד יותר לנשק גרעיני, קיים שלום בשבוע שעבר. שלום שימש בעבר בתפקיד ראש חטיבת המחקר באמ"ן, ובפגישות עם הבכירים האמריקנים הוא טען שלפני ארבע שנים אמר לרה"מ בנימין נתניהו בזמן אמת, שהפרישה מהסכם הגרעין היא טעות.
באופן מפתיע, נראה שהדרג הביטחוני בישראל חלוק בנושא כאשר ראש האגף האסטרטגי במשרד החוץ, יוש זרקא, נפגש גם כן בשבוע שעבר עם בכירים אמריקנים אבל זרקא דווקא אמר הפוך משלום, שהפרישה מהסכם הגרעין עם איראן היה צעד נכון. במקביל, השבוע עדכן בנט כי הנשיא ביידן אמר לו שלבסוף הוא לא יסיר את משמרות המהפכה של איראן מרשימת הסנקציות.
לדברי זרקא בפגישותיו עם הבכירים האמריקנים, "ישראל מעריכה שהמנהיג העליון של איראן עלי חאמינאי החליט לא לחזור להסכם הגרעין אלמלא ארה"ב תסכים להסיר את משמרות המהפכה מהרשימה השחורה של ארגוני הטרור". ראש האגף האסטרטגי במשרד החוץ הסביר שבעקבות כך אין טעם שארצות הברית תנסה לחזור להסכם הגרעין, מאחר והיא כאמור לא מתכוונת להסיר את משמרות המהפכה מרשימת הסנקציות.
דובר משרד הביטחון, אסף זוהר, אמר כי "אנחנו לא מגיבים על דברים שנאמרים בדיונים סגורים". דובר משרד החוץ, ליאור חייט, אמר כי "אין תגובה".




















