הערב (רביעי) הושג הסכם בין משרדי החקלאות והאוצר לחקלאים, בנושא ענף ההטלה. זאת לאחר כשנה של משא ומתן ממושך בין הצדדים. ח"כ מיכאל ביטון הודיע כי לא יצביע עם הקואליציה, וההצבעה נפלה במליאת הכנסת לאחר שלא היה רוב לקואליציה. 47 ח"כים הצביעו בעד הפלת הצו ואילו רק 46 הצביעו נגד הפלת הצו.
במסגרת ההסכם שהושג בתחילה, נקבע כי התכנון בענף ההטלה יעמוד על 13 שנה, יינתנו השקעות בסך 350 מיליון ש״ח. כמו כן, הוחלט כי יינתנו 100 מיליון ש״ח לחקלאים אשר ירצו לפרוש, הסתגלות בת 15 שנה עבור לולים שהוקמו בשנים האחרונות, ועל העלאה מיידית של מחיר הביצה למגדל ל- 4.3 אגורות.
נציין כי היום עבר חוק הקומה הכשרה במליאת הכנסת של ח"כ משה ארבל, בקריאה טרומית בהצבעה ברוב של 57 ח"כים בעד מול 43 ח"כים שהתנגדו. הצעת החוק אמורה לפגוע ברפורמת הסלולר שיזם שר התקשורת יועז הנדל, רפורמה שלמעשה רוצה לבטל את הקומה הכשרה שהקימו הרבנים. כפי שפורסם ב'חדשות JDN' לפני ההצבעה, הרשימה המשותפת הבטיחה שתתמוך בחוק מראש מאחר וחברי האופוזיציה הבטיחו לתמוך בחוק אחר של אחמד טיבי. עם זאת, באופן מפתיע גם חברי מרצ וחבר הכנסת וואליד טאהא מרע"מ תמך בחוק.
משה ארבל אמר, במהלך הצגת החוק, כי: "עוד מעט יעלה השר הנדל ויסביר לנו כמה אנחנו, החרדים, לא מבינים מה באמת טוב להם ומה אנחנו צריכים. יספרו לי חברי מהקואליציה האם מישהו מכם חויב לאחרונה לעבור לטלפון כשר, מאיפה השטויות האלו? גם הטענות על מחירים גבוהים, הם שטויות. חייב להיות שמלבד כוונה של רפורמים שעומדים מאחורי החוק, לפגוע בחרדים, אין שום כוונה אחרת ומטרה בחוק".




















