צילום: דוברות הרשות השופטת
בשעה זו (חמישי) מתקיימת העתירה של חכ"ל עמיחי שיקלי בבית המשפט העליון, בהרכב של תשעה שופטים, בדרישה לבטל את החלטת ועדת הבחירות המרכזית שפסלה אותו מלהתמודד ברשימת הליכוד לכנסת הקרובה, כשכמובן אין לו אפשרות אחרת אחרי הגשת הרשימות. בפתח הדיון שאלה הנשיאה חיות האם יהיה מוכן להתנצל על המתקפה שלו כנגד מערכת המשפט, והוא הסכים חלקית.
מי שקיבל את ההחלטה על פסילת שיקלי הוא יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט יצחק עמית. כשחיות שאלה את עורך דינו של שיקלי האם מרשו יהיה מוכן להתנצל, הוא סירב בהתחלה אך בהמשך התרומם ואמר כי "חלק מהדברים היו לא עניינים אלא לגופו של אדם ועל כך אני מצר". השופטים קיבלו את התנצלותו שלשיטתם קשורה גם למערכת המשפט עצמה.
שיקלי בדיון: "אינני מכיר את הפלפולים המשפטיים בעניין מעמדו של בית המשפט המחוזי. כאזרח, היה לי ברור שיש פשרה. לאור הדברים הללו, משכתי את הערעור. אחרת, חד משמעית הייתי רץ לבד. הסתמכתי על פסיקת המחוזי. הבקשה לתיקון הפרוטוקול הוגשה רק לאחר שהתפטרתי". מנגד, הטענה כנגד שיקלי של נציג ועדת הבחירות, היא שהוא לא יכול היה להסתמך על פרשנות ועל סמך זה לקבל החלטה שלא להקים רשימה חדשה אלא לרוץ בתוך הליכוד.
במהלך הדיון האורות באולם לפתע כבו, כאשר נוצרה מבוכה בין הנוכחים על החושך ששר שם במשך מספר שניות. בהמשך, הנשיאה חיות משסעת את דבריו של עו"ד ראבילו, נציג ועדת הבחירות. ראבילו: "אני מבקש רק עוד משפט". חיות: "אני מקווש שכבודו היה בשיעורי דקדוק והוא יודע מה זה משפט". ראבילו: "אני מודה לגברתי על אורך הרוח שהיא נותנת לי".





















עד שהוא לא יעשה 'כורעים ומשתחווים' לפריץ המשפטי, הם לא יתנו לו ברוב טובם וחסדם לרוץ… הוא הרי לא ערבי תומך טרור!! שלהם נותנים הכול בכל מכל כל.
אוי ריבונו של עולם, השיבה שופטינו כבראשונה… והסר ממנו יגון ואנחה!
יתקן אותי מישהו אם אני טועה, אבל כמדומה שאנו חוזים בהצגה הזויה שאין לה אח ורע בשום דמוקרטיה בעולם!
הדרך להצלחה במשפט היא כמובן להתחנף אל השופטים…
הוא צודק
מערכת המשפט היא קופת שרצים
שופטים מושחתים
פרקליט מדינה מושחת
פרקליטות מושחתת
כנל בג׳צ
צריך מיקור של מערכת המשפטרה
ניקוי במשטרת ישראל שנשלטת ע״י קבוצת ניצבים עבריינים
בקיצור
ניקוי אורוות השלטון
הכל רקוב